دانمارک، هلند و بریتانیا، پیشتازان رتبه‌بندی اقلیمی

دانمارک، هلند و بریتانیا در رتبه‌بندی عملکرد سالانه آب‌وهوایی که در رویداد کاپ ۲۹ اعلام شد، پیشتاز هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در کنفرانس کاپ ۲۹ که به‌تازگی برگزار شد، رتبه‌بندی سالانه عملکرد اقلیمی کشورها منتشر شد. این رتبه‌بندی که تحت عنوان شاخص عملکرد تغییرات اقلیمی (CCPI) شناخته می‌شود، ۶۳ کشور به علاوه اتحادیه اروپا را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این کشورها به‌طور جمعی مسئول ۹۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای در سطح جهانی هستند. در این سال، دانمارک، هلند و بریتانیا به عنوان کشورهای پیشرو برای سیاست‌های اقلیمی در این رتبه‌بندی معرفی شدند.

عملکرد اتحادیه اروپا و تأثیر توافق سبز

نویسندگان این رتبه‌بندی تأکید کردند که عملکرد اتحادیه اروپا نشان‌دهنده تأثیر توافق سبز (Green Deal) است، اما هنوز کارهای بیشتری برای کاهش سهم عادلانه این بلوک از انتشار گازهای گلخانه‌ای باید انجام شود. با وجود اینکه دانمارک در جایگاه چهارم قرار گرفت و تنها کشوری بود که امتیاز بالایی برای سیاست‌های اقلیمی خود کسب کرد، هیچ کشوری موفق به کسب سه جایگاه اول نشد. هلند در رتبه پنجم قرار دارد، اما نویسندگان CCPI هشدار دادند که دولت جدید این کشور ممکن است بر سیاست‌های اقلیمی تأثیر منفی بگذارد.

صعود بریتانیا و چالش‌های جهانی

بریتانیا با صعودی چشمگیر به رتبه ششم رسید. این کشور پس از کنار گذاشتن زغال‌سنگ و تعهد دولت جدید خود به صدور نکردن مجوز برای پروژه‌های سوخت فسیلی، به این موفقیت دست یافت. با این حال، بسیاری از کشورها هنوز به مدل تجاری سوخت‌های فسیلی وابسته هستند و به‌ویژه در زمینه گاز، تلاش‌های کافی برای انتقال به انرژی‌های تجدیدپذیر انجام نمی‌دهند.

در میان کشورهای بزرگ تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای، چین و ایالات متحده با رتبه‌های بسیار پایین‌تری قرار دارند. در میان کشورهای گروه ۲۰ (G۲۰)، که ۷۵ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای جهان را تشکیل می‌دهند، تنها بریتانیا و هند در زمره کشورهای با عملکرد خوب قرار دارند.

چالش‌های موجود و نیاز به رهبری قوی

نویسندگان CCPI بر لزوم رهبری قوی از سوی اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن تأکید کردند و خواستار اقداماتی برای حذف یارانه‌های نفت و گاز تا سال ۲۰۲۵ شدند. همچنین آنها بر اهمیت نادیده نگرفتن اقدامات اقلیمی در آلمان و اتحادیه اروپا با توجه به تحولات سیاسی جهانی تأکید کردند.

در حالی که دانمارک و هلند در صدر این رتبه‌بندی قرار دارند، اتحادیه اروپا به طور کلی در میانه جدول قرار دارد. ۱۶ کشور عضو اتحادیه در زمره کشورهای با عملکرد خوب و متوسط قرار دارند و برخلاف نسخه‌های قبلی، هیچ کشوری از اعضای اتحادیه دارای امتیاز بسیار پایینی نیست. آلمان، بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا، دو رتبه سقوط کرد و اکنون دیگر یک کشور با عملکرد خوب محسوب نمی‌شود.

کد خبر 812813

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.