مصطفی نباتینژاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از مأموریتهای اصلی شورای اسلامی شهر تصویب نام معابر و اماکن عمومی است.
وی افزود: در سالهای قبل برای معابر اصلی شهر در محورهای تاریخی و میانی شهر، نامهای بسیار زیبنده و متعالی با پذیرش اجتماعی بسیار خوب انجام شده است، اما به دلیل آنکه شهر توسعه پیدا میکند، باید معابر نام و هویت داشته باشند.
عضو شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی و رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه در این فرایند، نامهایی که هویت مشترک دارند یا اسامی که مورد استقبال مشترک عموم قرار میگیرد و برای شهروند و گردشگر توجیهپذیر است، مورد توجه قرار میگیرد، ادامه داد: بسیاری از نامها مایه افتخار و مباهات است، چراکه در طول سالها نامگذاریها به قهرمانان ملی اختصاص داده شد.
نباتینژاد با اشاره به اینکه اصفهان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است و این شهر فرهنگی و فرهیخته محسوب میشود، تصریح کرد: تجلی این فرهیختگی و فرهنگ را در آثار هنرمندان اصفهان میبینیم و در این راستا سعی شده است نامگذاریها به سمت هنرمندان پیش برود، اگر چه طی این سالها معیار و شاخصی برای اینکه به کدام هنرمند نام اختصاص پیدا کند، نبوده است.
وی افزود: هنرمندانی در دستههای مختلف شامل موسیقی، تئاتر، سینما، صنایع دستی، نقاشی، خطاطی و معماری داریم که قلمروی نفوذ و حضورشان فراشهری، ملی و حتی فراملی است و اعتبار و شهرت خود را از اصفهان گرفتهاند و اصفهان نیز از آنها در آینده اعتبار و شهرت بیشتر میگیرد.
عضو شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی و رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان یادآور شد: تمرکز بر این بوده است که تکتک اتفاقات در این فرایند بهنوعی به هویت اصفهان اضافه کند.
نباتینژاد با بیان اینکه نامگذاری بر اساس نام مفاخر علاوه بر اینکه تجلیل از آن شخصیتها است، بهنوعی ارائه الگوی نقش برای جوانان، نوجوانان و شهروندان در سطح شهر محسوب میشود، گفت: در فرایند نامگذاری معابر اصلی و فرعی و احصای هنرمندان و فرهیختگانی که در این زمینه استعداد و ظرفیت استفاده از نام آنها جهت نامگذاری وجود دارد، یک فرایند رفت و برگشت با استفاده از نظرات نخبگان، مشورت و اعتنا به مرجعی که فصلالخطاب باشد، توجه شده است.
وی تصریح کرد: مستقل از افراد، جلوه هنر در شهر اصفهان طی این سالها بر اساس عناصر مرتبط با هنر اصفهان، روی معابر نامگذاری شده است، در این راستا اتفاقی که در دستور کار است و امیدواریم تا پایان دوره ششم مدیریت شهر رخ دهد، ایجاد «گذر صنایع دستی اصفهان» است.
عضو شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی و رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: در هر بخش از گذر صنایع دستی که پیادهمحور میباشد، المانهایی از انواع مختلف صنایع دستی که افتخار شهر اصفهان است، با دارا بودن حدود یک سوم صنایع ثبت شده جهانی به نمایش گذاشته میشود که جذابیت هویتی، گردشگری و توریستی خواهد بود.
نباتینژاد با اشاره به اینکه در گذشته نیز کار کارشناسی میشده است که اقدامات مدیریتهای قبلی در این حوزه نیز مورد تمجید قرار گرفته است، افزود: ترکیب شورای نامگذاری ترکیب حقیقی و حقوقی است؛ در این شورا چهرههای حقیقی، افراد معتبر و متخصص انتخاب میشوند و آنچه در این دوره به عنوان یک تحول شکل گرفته است که آن هم جزئی از اجزای الگوی حکمرانی مشارکت مبنا است، بهرهمندی از عقل منفصل خودمان یعنی مردم، صاحبنظران و علاقهمندانی است که تمایل دارند درباره موضوعات مختلف نظر دهند و طرف مشورت ما قرار گیرند؛ از اینرو بهدنبال تحقق کامل این الگو هستیم.
وی ادامه داد: این نگاه مصادیق مختلفی داشته است، همچون فراخوان مشارکتطلبی که در فراخوانهای نامگذاری وجود دارد، باشگاه شهراندیشان و بودجهریزی که مشارکت مبنا است، موضوع «شهر بان» در انعکاس مشکلات شهری، ارتباط با اداره ارتباطات مردمی، خانه کرامت درباره «شهر یاران» و در مجموع در هر نقطه بهدنبال فرصتی میگردیم که مشارکت مردم را داشته باشیم.
عضو شورای نامگذاری معابر و اماکن عمومی و رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: در موضوع نامگذاری هم اتفاق خوبی که در این دوره رخ داده آن است که بخش قابل توجهی از ورودیها که مورد بررسی شورای نامگذاری قرار میگیرد، توسط مردم پیشنهاد شده است و بررسی میشود که بیشتر آنها تصویب هم شده است، مگر آنکه ایراد کارشناسی خاص، تردید از پذیرش اجتماعی یا تعارض اجتماعی داشته است.
نباتینژاد گفت: در شورای نامگذاری تصمیمگیریها انحصاری نیست، بلکه بهصورت شورایی، مشارکتی و جمعی است.
نظر شما