به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا رضایی کوچی اظهار کرد: در مجلس یازدهم صدها جلسه با حضور کارشناسان و مسئولان برگزار و بررسی کردیم که امکان تأمین زمین برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد. در حال حاضر تنها یک درصد از مساحت کل کشور، شامل روستاها و شهرها، جمعیت ساکن دارد و بیش از ۹۹ درصد کشور خالی از سکنه است، در حالی که از توان فنی-مهندسی، نیروی انسانی و زمین غنی برخوردار هستیم، بنابراین باید این زمینها را در مناطقی که امکانپذیر است به مردم واگذار کنیم و با تأمین زیرساختهای آب، برق و گاز از سوی سایر دستگاهها، مردم خود اقدام به ساخت مسکن کنند.
وی به مسئولان وزارت راه و شهرسازی هشدار داد که اگر به هر دلیلی زمین تأمین نشود، عرضه و تقاضا بر هم خواهد خورد و قیمت مسکن افزایش خواهد پیدا کرد و افزود: در شرایطی که به بیش از ۴ میلیون واحد مسکونی نیاز داریم، اگر تنها ۸۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شود و زمینی برای واگذاری و ساخت مسکن تأمین نشود، به گرانی مسکن دامن خواهیم زد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای تمام مراحل ساخت و عرضه مسکن قوانین بالادستی وجود دارد که باید اجرا شود و اگر در هر بخش از ساخت مسکن مشکلی ایجاد شود، مسئول آن حوزه مقصر اصلی است.
رضایی کوچی با اشاره به تکمیل نشدن بخشی از واحدهای مسکن مهر گفت: اگر این پروژه تا امروز تکمیل نشد، است به این دلیل است که نتوانستهایم کار خود را بهخوبی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه پای اجرای قوانین ایستادهایم، تأکید کرد: قوانین مجلس در حوزه مسکن باید اجرا شود و زمینه ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی فراهم شود، معتقدم زمین به میزان کافی در کشور وجود دارد و بانک زمین وزارت راه نیز در شرایط خوبی قرار دارد، همچنین طبق قانون، وزارت کشاورزی باید اراضی دارای شرایط را به وزارت راه واگذار کند. از سوی دیگر در قانون تأکید کردیم که تمام دستگاهها زمینهای داخل محدوده شهری خود را برای ساخت مسکن به وزارت راه واگذار یا در مناطق بافت فرسوده اقدام به ساخت مسکن کنند. در این مناطق، امکان تأمین آب و برق وجود دارد و تنها ارادهای برای ساخت نیاز است.
سامانه املاک و اسکان برای ثبتنام متقاضیان جدید مسکن باز شود
رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: در حال حاضر سامانه املاک و اسکان باید برای ثبتنام متقاضیان جدید مسکن باز شود. مسئولان و متولیان ارائه زمین و تسهیلات عنوان میکنند که متقاضی وجود ندارد، در حالی که سامانه بسته است و امکان ارزیابی متقاضیان و واجدان شرایط وجود ندارد.
رضایی کوچی بیان کرد: اگر در هر بخش از اجرای قوانین مشکلی وجود دارد، باید با ارائه لایحه به مجلس برای اصلاح و رفع موانع موجود اقدام کنند. در این مسیر ما آمادگی کامل داریم و راههای کمک به آنها را خواهیم یافت، بهعنوان مثال با توجه به چالشهای موجود در ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن در خصوص محدودیت استفاده از اراضی درجه یک و دو، مقرر شده است استفساریه و طرحی برای حل این مشکل ارائه شود. اعضای کمیسیون عمران نیز به وزارت راه کمک خواهند کرد تا این مشکل حل شود، اما لازم است که ثبتنام برای متقاضیان مسکن انجام شود.
به گزارش ایمنا، هفته گذشته کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی جلسه مشترکی با وزرای راه و شهرسازی و امور اقتصاد دارایی برگزار کرد و در این جلسه بر لزوم بازگشایی سامانه املاک و اسکان برای ثبتنام متقاضیان جدید مسکن ملی تاکید شد و وزیر راه نیز پیش از این جلسه در جمع خبرنگاران گفت: سامانه باز بوده و تغییری در روند فعالیت سامانه ایجاد نشده است.
نظر شما