محمد برزعلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: شهرستان علیآباد کتول بالغ بر ۴۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که بیش از دو هزار هکتار آن قرارداد پاییزه منعقد شده است.
وی به استفاده از روش کشاورزی حفاظتی در کاشت محصولات پاییزه تاکید کرد و افزود: در کشاورزی حفاظتی، برخلاف کشت مرسوم سنتی، با رعایت تناوب زراعی، بذر محصول جدید با کمترین شخم و دیسک، بر روی بقایای محصول قبلی کشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با تاکید بر اینکه کشاورزی حفاظتی به حفظ منابع خاکی کمک میکند، گفت: در دیمزارها که مهمترین عامل تولید رطوبت است میتوان با استفاده از این روش ضمن حفظ رطوبت خاک مانع بهم خوردگی بقایای محصول قبلی شد.
وی افزایش بازدهی محصول را از جمله مزایای کشاورزی حفاظتی اعلام کرد و گفت: با بقاهای مانده در کشاورزی میتوان کربن عالی به خاک اضافه کرد و خاک غنی از کربن در آینده به ما این امکان را میدهد تا رطوبت بیشتری را حفظ کنیم.
برزعلی کلزا، چغندر، جو، گندم و سیب زمینی را جزو محصولات پاییزه استان برشمرد و افزود: کشاورزان نسبت به کشت کلزا در سال زراعی جاری اقدام کنند چراکه کلزا بهترین گیاه تناوب زراعی برای استان محسوب میشود.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی استان در چند سال گذشته، کشاورزان خشکسالی را تجربه کردند از این رو زارعان نسبت به رشد محصول دقت داشته باشند و تصمیماتی نظیر سمپاشی یا کود دهی را بر اساس تاریخ نگیرند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان خواستار استفاده کشاورزان از بذور استاندارد شد و گفت: هر دانهای که در بازار وجود دارد تنها بذر برای کاشت محصول به شمار نمیرود.
وی با تاکید بر اینکه بذر باید دارای اصالت و بودجار شده باشد، افزود: کشاورزان حتماً از بذرهای گواهی شده و استاندارد استفاده کنند و تا جای ممکن به تاریخ کاشت دقت کنند.
برزعلی در خاتمه یادآور شد: در اراضی شمال استان که رطوبت کمتری دارد از حداقل رطوبت برای کشت محصولات پاییزه استفاده کنند و تاریخ کاشت را به عقب نیاندازند.
نظر شما