مسعود مثنوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: با توجه به کوهستانی بودن استان، جمعیت هلالاحمر هر ساله طرح ملی امدادونجات زمستانه را برای آمادگی برای فصل زمستان با ایجاد پایگاههایی تحت عنوان پایگاههای امدادونجات کوهستان در دستور کار خود قرار میدهد.
وی افزود: بر اساس میزان حوادث مربوط به فعالیتهای کوهنوردی در سطح استان و حوادث کوهستان، این پایگاهها در سنوات گذشته مجوز فعالیت از سازمان امدادونجات کشور را دریافت کردهاند و هر ساله با آغاز فصل زمستان آماده خدماترسانی به مردم هستند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر چهارمحالوبختیاری گفت: پایگاه دره عشق در شهرستان کیار، پایگاه دهچشمه در شهرستان فارسان، پایگاه هفشجان در شهرستان شهرکرد، پایگاه کلار در شهرستان بروجن و پایگاه دیمه در شهرستان کوهرنگ، پایگاههای کوهستانه مستقر در چهارمحالوبختیاری هستند.
مثنوی ادامه داد: این پایگاهها مجهز به تجهیزات تخصصی امدادو نجات کوهستان هستند و نیروهای آموزشدیده و تخصصی امدادونجات، با هدف پوشش حوادث مربوط به کوهستان همچون حوادث مربوط به فعالیتهای کوهنوردی، طبیعتگردی، گردشگری، حوادث مربوط به بومیان محلی و افرادی که به دلایل مختلف در طبیعت دچار حادثه میشوند، خدمترسانی میکنند.
وی تصریح کرد: در هر شیفت پنج نجاتگر تخصصی و آموزشدیده کوهستان، در این پایگاهها مستقر هستند که در هر ۲۴ ساعت شبانهروز ۲۵ نیروی متخصص در این پنج پایگاه خدماترسانی میکنند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر چهارمحالوبختیاری خاطر نشان کرد: پایگاههای کوهستانی استان نیاز به تقویت تجهیزات تخصصی امدادونجات است که هزینههای بسیار زیادی دارد.
مثنوی اضافه کرد: مأموریت در مسیرهای صعبالعبور و خشن در کوهستان، طولانی و طاقتفرسا بودن زمان عملیاتها که گاهی از چهار ساعت تا دو یا سه روز بهطول میانجامد از چالشهای اعضای پایگاههای امداد و نجات تخصصی کوهستان هستند.
وی بیان کرد: با توجه به شرایط جغرافیایی استان و کوهستانی بودن برخی شهرستانها از جمله لردگان و اردل، نیازمند پایگاه جدید امدادونجات تخصصی کوهستان با امکانات و تجهیزات تخصصی هستیم، اما تهیه آنها با هزینههای زیادی همراه است و تجهیزات در اختیار استان قابلیت ایجاد پایگاه جدید را ندارند.
نظر شما