به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، آیتالله قربانی دری نجفآبادی ظهر امروز _سهشنبه بیست و نهم آبان_ در آئین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار کرد: ارائه برنامهریزی جامع و حمایت از اجرای طرحهای زیستمحیطی و بهداشتی از سوی دستگاههای اجرایی ذیربط استان مرکزی الزامی است.
وی افزود: دولت، مجلس و دستگاههای اجرایی برای رفع مشکلات اساسی استان مرکزی باید تعامل و همافزایی لازم را داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه مازوتسوزی نیروگاه شازند یکی از عوامل آلودگی هوای اراک است، گفت: کانونهای آلاینده شهر اراک باید شناسایی و کنترل شود.
آیتالله درینجفآبادی تصریح کرد: دولت باید برای رفع مشکل آلودگی هوای اراک تدبیر کند البته، رفع آلودگی هوا در استان نیازمند مشارکت جدی همه دستگاههای متولی و همکاری صنایع مختلف و آحاد مردم است.
وی با بیان اینکه تأمین گاز کافی برای کاهش استفاده از سوختهای آلاینده و توسعه فضای سبز بهویژه در غرب شهر اراک، الزامی است، گفت: در استان مرکزی نرخ سرطان ۲۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است که این آمار زنگ خطری جدی برای مردم و مسئولان است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اضافه کرد: گسترش فضای سبز در غرب شهر اراک از منطقه چپقلی تا تلاب میقان به میزان ۱۰ هزار هکتار درختکاری مثمر، میتواند در این امر تأثیرگذار باشد البته برای عبور از شرایط آلودگی هوا باید همه مسئولان همکاری کنند و مردم هم با صرفهجویی در مصرف، نقشآفرینی کنند.
آیتالله درینجفآبادی با بیان اینکه آب آشامیدنی استان دارای آرسینیک است، خاطر نشان کرد: میزان آب ذخیره در سد کمال صالح اراک بسیار کم شده و در صورتی که میزان بارندگی کم باشد فاجعه است، بنابراین نیاز است الگوی مصرف رعایت شود.
وی ادامه داد: باید هوا، آب و غذا از عناصر بهداشتی برخوردار باشد، اگر چه در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در استان انجام شد اما کارهای زمین مانده زیادی در نقاط مختلف این استان وجود که باید در دولت چهاردهم دنبال شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ادامه داد: خودکفایی در تولید تجهیزات پزشکی، با تکیه بر توان شرکتهای دانشبنیان و حمایت وزارتخانه و نمایندگان مجلس تحقق یافتنی است، میتوان تجهیزات پزشکی را صادر کرد، نیاز است وزارت بهداشت نسبت به ایجاد دانشکده داروسازی در استان مرکزی اقدام کند.
آیتالله دری نجفآبادی تصریح کرد: در سالهای گذشته مراکز دندانپزشکی در استان ایجاد شد و اکنون استان، ظرفیت ایجاد دانشکده داروسازی را دارد، استان مرکزی همچنین ظرفیت بالایی در صنعت دارد و باید با برنامهریزی و تهیه نقشه راه هدفمند در مسیر تولید تجهیزات پزشکی گامهای اساسی برداشته شود تا از خروج ارز برای تأمین تجهیزات پزشکی جلوگیری شود.
نظر شما