قارچ «زامبی» راه‌حلی برای درمان سرطان

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد قارچ سرچماقی که در سریال «آخرین بازمانده از ما» نمایش داده شد، می‌تواند به تولید دارویی مؤثر برای درمان سرطان منجر شود، دانشمندان دانشگاه ناتینگهام دریافتند که ماده شیمیایی کوردیسپین در این قارچ می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را متوقف کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که نوعی قارچ بیماری‌زا که در سریال پساآخرالزمانی «آخرین بازمانده از ما» به تصویر کشیده شده است، می‌تواند منجر به تولید داروی مؤثری برای درمان سرطان شود.

محققان دانشگاه ناتینگهام بیان کرده‌اند که قارچ سرچماقی (کوردیسپس)، که در سریال یادشده به‌عنوان عامل تبدیل انسان‌ها به زامبی به نمایش درآمده است، در واقعیت می‌تواند نقش مهمی در مقابله با سرطان داشته باشد.

به‌ویژه نوعی که کرم‌های ابریشم را آلوده می‌کند، حاوی ماده‌ای به نام «کوردیسپین» است که می‌تواند مانع رشد سلول‌های سرطانی شود.

پژوهشگران دریافته‌اند که کوردیسپین از طریق تأثیر بر سیگنال‌های رشد سلولی، فعالیت سلول‌های سرطانی را مختل می‌کند. به گفته آن‌ها، این ماده با تبدیل شدن به کوردیسپین تری‌فسفات، شباهت زیادی به حامل انرژی سلول یعنی ATP دارد و می‌تواند به‌طور مستقیم بر رشد سلول‌های سرطانی اثر بگذارد. محققان معتقدند که این یافته می‌تواند نقطه آغازی برای تولید داروهای جدید سرطان باشد که کمترین آسیب را به بافت‌های سالم وارد می‌کند.

بررسی تأثیر کوردیسپین بر ژن‌های مختلف

بر اساس مقاله‌ای که در مجله علمی FEBS Letters منتشر شده است، دانشمندان تأثیرات کوردیسپین را بر فعالیت هزاران ژن در انواع سلول‌های مختلف بررسی کرده‌اند.

این پژوهش شامل مقایسه اثرات این ترکیب با سایر درمان‌های ثبت شده در پایگاه‌های داده بوده است. آن‌ها دریافته‌اند که کوردیسپین از طریق تأثیر بر مسیرهای رشد سلولی در تمامی موارد مؤثر عمل می‌کند.

کرنلیا دی مور، از محققان ارشد این بررسی اظهار کرد: ما سال‌ها اثرات کوردیسپین را بر طیفی از بیماری‌ها بررسی کرده‌ایم و هر روز به درک بهتری از کاربردهای درمانی این ماده نزدیک‌تر می‌شویم.

وی اضافه کرد: انجام آزمایش‌های بزرگ‌مقیاس اکنون به‌دلیل پیشرفت‌های تکنولوژی آسان‌تر و ارزان‌تر شده است، به‌طوری که آن‌ها قادر به بررسی هزاران ژن به‌طور هم‌زمان بوده‌اند.

مسیرهای آینده برای تولید داروهای جدید

دانشمندان معتقدند که یافته‌های اخیر می‌تواند راهگشای تولید داروهای مؤثری برای درمان سرطان باشد، آن‌ها بر این باورند که مشتقات کوردیسپین می‌تواند به تولید داروهایی منجر شود که در بیماران سرطانی اثربخشی بیشتری داشته باشد، همچنین اطلاعات ژنتیکی جدید به دست آمده از این بررسی، می‌تواند در پایش اثرات این ترکیب در بیماران و شناسایی ژن‌های پاسخ‌دهنده به کوردیسپین مفید باشد.

محققان تأکید دارند که تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد و این نتایج نویدبخش تولید داروهایی است که می‌تواند جان بسیاری از بیماران سرطانی را نجات دهد.

کد خبر 811846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.