به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس حاجرسولیها، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان در گفتوگویی اظهار کرده بود: اکنون تمام موضوع جذب سرمایه مربوط به شهرداری نیست، بلکه از سیاستهای دولت نیز متأثر است.
وی افزود: سیاستهای حمایتی دولت نیز در این زمینه کم است، بهعنوان مثال در زمینه مالیات تصمیماتی گرفته میشود و نتیجه این است که به اصفهان چیزی نمیرسد، در این راستا شهروندان مالیات را پرداخت میکنند، اما سودی دریافت نمیکنند که این موضوع موجب ایجاد نگرانی میشود.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: دولت باید بر اساس عدالت همه کشور را ببیند، این در حالی است که در خرج کردن مالیات چیزی به اصفهان نمیرسد و نتیجه آن راکد ماندن فعالیتهای عمرانی است، اگر مدیریت واحد شهری محقق شده بود، این مشکلات نیز کمتر ایجاد میشد.
حاجرسولیها گفت: شورای اسلامی شهر برای پیگیری و رفع مشکلات طبق وظایف خود عمل میکند و جنبههای کارشناسی در شورای ششم قویتر شده است.
وی خاطرنشان کرد: بعضی موضوعات در اختیار شورای اسلامی شهر نیست و ما بر اساس وظایف خود اقدام میکنیم، بهعنوان مثال شورای اسلامی شهر در حوزه آلودگی هوا برای برقیسازی تاکسی و اتوبوس تصمیمگیری میکند و ناوگان حملونقل عمومی را توسعه و خطوط مترو را گسترش میدهد، اما در این میان همه وظایف جهت کاهش آلودگی هوا بر عهده مدیریت شهری نیست و صنایع آلاینده نیز نقش مهمی دارد.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز کارهای کارشناسی خوبی انجام شده است، ضمن اینکه فرهنگ نیز وظیفه چندین سازمان است، اما شهرداری با همکاری این سازمانها در حوزه فرهنگی اقدامات خوب و هماهنگی انجام میدهد.
حاجرسولیها گفت: برای بررسی لوایح نیز زمان زیادی گذاشته میشود، البته جنبههای کارشناسی قویتر شده است و به همین علت روند بررسی و تصویب لوایح طولانیتر میشود.
پاسخ اداره کل امور مالیات استان اصفهان
در همین رابطه روابطعمومی اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان در پاسخ به اظهارات عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نوشت: «مالیات بهعنوان یکی از تأثیرگذارترین موضوعات در تحقق عدالت اجتماعی و عدالت اقتصادی در جوامع توسعهمحور است، اتکا، بودجه سالانه کشور به درآمدهای مالیاتی، ایفاگر نقشهای مهمی در عرصه اقتصاد است. این در حالی است که اثرات و دستاوردهای نظام مالیاتی در کلیه مباحث اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بهطور کامل مشهود است، چراکه اکثر مردم باید در جایگاه اصلی تأمینکنندگان هزینه جاری و عمرانی کشور، پرداخت مالیات را بهطور شهودی و عملی درک کنند.
در این راستا، تبیین هزینه کرد عوارض مالیات بر ارزشافزوده به حساب ۱۱۴ شهرداری ۸۷۰ دهیاری ۲۸ فرمانداری ۱۲ اداره امور عشایر استان که بهصورت ماهانه و بر اساس جمعیت توسط اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان پرداخت میشود، حائز اهمیت است چراکه درآمد ناشی از عوارض مالیات بر ارزشمند بودن افزوده، یکی از مهمترین درآمدهای پایدار شهرداریها محسوب میشودد و اکنون این نوع درآمد، یکی از ابزارهای لازم برای رسیدن به توسعه پایدار ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری است.
از این رو بر اساس قانون و با هدف توسعه و آبادانی استان اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان در سال گذشته بالغبر ۱۲ هزار میلیارد تومان و در ۷ ماهه اول سال جاری بالغبر ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل عوارض مالیات بر ارزشافزوده به حساب شهرداریها و دهیاریها و اداره کل عشایر سطح استان واریز شده است که این نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد رشد داشته است.
در سال جاری با اجرای طرح نشاندار کردن مالیات در راستای استفاده صاحبان مشاغل از تسهیلات تبصره ماده ۱۰۰ بالغبر ۷۸ پروژه سطح استان اصفهان بهعنوان پروژههای نشاندار کردن مالیات معرفی شد که بالغبر ۵.۹۴ درصد پروژههای استانی تأمین اعتبار شده است.
امروزه کمتر کسی است که به اهمیت مالیات برای توسعه زیرساختهای کشور و پیشبرد طرحهای عمرانی و شهری آگاهی نداشته باشد. این آگاهی عمومی نسبت به جایگاه کلیدی نظام مالیاتی با کارکردهای متنوعی که در قالب تأمین درآمدهای عمومی کشور، توزیع عادلانه درآمد و ثروت در جامعه و گسترش عدالت اجتماعی در کنار ثبات اقتصادی را به همراه دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و اشاعه فرهنگ پرداخت مالیات در جامعه، نیاز به همراهی و همفکری و همگرایی کلیه دستگاههای اجرایی و آگاهی دادن به مردم در خصوص نتایج و آثار مثبت آن دارد.
مردم باید حس کنند که پرداخت مالیات یک نوع مشارکت ملی است و برای رسیدن به پیشرفت اقتصادی و عظمت و اقتدار کشور نیاز به همکاری افراد جامعه با دولت است و در این راستا میطلبد شورای اسلامی شهر اصفهان با امعان نظر عام و شهرداران محترم بهطور خاص نسبت به تشرح نحوه هزینهکرد عوارض پرداختی مالیات بر ارزش افزوده در عمران و آبادانی شهری برای آحاد مردم اقدام نمایند، چراکه تبیین هزینه کرد مالیات در توسعه و عمران شهری همواره میتواند موجب ارتقای نظام مالیاتی و در نهایت تحقق درآمد پایدار را برای شهرداریها فراهم آورد.»
نظر شما