۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۸
سفر به سفره‌های خوشمزه‌ کردی

گیاهان بومی و تازه از اصلی‌ترین مواد اولیه غذاهای محلی کردستان به حساب می‌آید؛ غذای هر شهر مربوط به فرهنگ و ذائقه مردم آن سرزمین است و چشیدن طعم خوب آن‌ها می‌تواند تجربه‌ دل‌نشینی برای هر فرد باشد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا، استان کردستان، یکی از استان‌های غربی کشور است که دارای فرهنگ غنی و کهن و هم لیستی متنوع از غذاهای گوناگون و خوشمزه است که هر ذائقه‌ای را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ طعم خاصی که غذاهای محلی کردی دارد، می‌تواند طیف وسیعی از افراد را از کوچک تا بزرگ و پیر و جوان، راضی و خشنود کند؛ گیاهان بومی و تازه از اصلی‌ترین مواد اولیه غذاهای محلی کردستان به حساب می‌آید؛ غذاهای هر شهر مربوط به فرهنگ و ذائقه مردم آن سرزمین است و چشیدن طعم خوب آن‌ها می‌تواند تجربه دل‌نشینی برای هر فرد باشد.

آش دانه کولانه

این آش از غذاهای لذیذ کردستان است و برای پختن آن از گندم، نخود، لوبیا، عدس، پیاز، مرزه خشک، قلم گوسفندی و ادویه‌هایی مثل زردچوبه، نمک و فلفل قرمز استفاده می‌کنند. جالب است بدانید که این آش یک غذای مناسبتی است و آن را در زمان رویش اولین دندان شیری کودک می‌پزند و بین اقوام تقسیم می‌کنند؛ این غذا به‌طور معمول در فصل‌های سرد سال پخته می‌شود و شما می‌توانید پس از اینکه آش کامل پخته شد از کوفته‌های قلقلی هم در آن به جای قلم استفاده کنید.

سفر به سفره‌های خوشمزه‌ کردی

خورش ریواس

ریواس یک سبزی خوشمزه، سرشار از ویتامین A و مناسب برای تقویت بینایی است که در بخش کوهستانی کردستان می‌روید و از آن در غذاهای پرطرفداری همچون خورش ریواس استفاده می‌شود؛ برای پخت این خورش باید پوست ریواس را جدا کنید و آن را به همراه پیاز، گوشت گوسفندی و روغن تفت دهید و در انتها برای بهتر شدن طعم غذا به آن فلفل، نعنا، نمک و جعفری اضافه کنید؛ اگر از خوردن غذاهای ترش لذت می‌برید، در سفر به کردستان این خورشت را امتحان کنید.

سفر به سفره‌های خوشمزه‌ کردی

خورش تره کردی

این خورش با مواد ساده و قابل دسترسی مثل پیاز، تره خردشده، رب گوجه‌فرنگی، روغن مایع، گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌هایی مثل زردچوبه، پودر لیمو، فلفل سیاه و نمک پخته می‌شود؛ اگر دوست دارید طعم این خورش ترش باشد، می‌توانید به آن آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید؛ در انواع دیگر خورش تره از لوبیاسفید یا قرمز، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی سرخ‌کرده هم استفاده می‌شود.

سفر به سفره‌های خوشمزه‌ کردی

شیش کباب

غذاهای کبابی میان ایرانی‌ها از گذشته تا امروز طرفداران زیادی داشته است و دارد؛ عشایر و دامداران کردزبان هم از این خوراک استقبال می‌کنند؛ این کباب با استفاده از ادویه‌های خوش‌عطر و طعمی منحصربه‌فرد به خود می‌گیرد؛ در طبخ شیش کباب قطعه‌های کوچک گوشت گوسفندی یا بره را در مخلوطی از روغن زیتون، نعنای تازه، سیر، زعفران، پیاز و فلفل می‌خوابانند و پس از مدتی به سیخ می‌کشند و روی زغال می‌پزند. این کباب را در روغن هم می‌توانید بپزید.

سفر به سفره‌های خوشمزه‌ کردی

سوپ غازیاغی

این سوپ یکی از غذاهای خوشمزه و محلی استان کردستان است؛ غازیاغی یک سبزی کوهی است که عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد و در غذاهای مختلف از آن استفاده می‌کنند؛ برای تهیه این سوپ به غیر از این سبزی از مواد اولیه‌ای مثل ورمیشل یا رشته سوپ، سینه مرغ، سیب‌زمینی، پیاز، روغن و ادویه استفاده می‌شود؛ شما می‌توانید برای چرب شدن این غذا به آن بال مرغ هم اضافه کنید و در کنارش ماست محلی و نارنج تازه هم نوش جان کنید.

سفر به سفره‌های خوشمزه‌ کردی

خورش گیلاخه

گیلاخه یکی دیگر از سبزی‌های کوهی استان کردستان است که سرشار از فیبر بوده و از آن برای پختن غذاهای مختلف مثل خورش گیلاخه استفاده می‌شود؛ اگر طرفدار غذایی مثل قرمه‌سبزی باشید می‌توانیم بگوییم مواد اولیه این غذا به قورمه سبزی شباهت زیادی دارد؛ شما می‌توانید خورشت گیلاخه را با پیاز، لوبیا قرمز، گوشت، لیموعمانی، جعفری یا تره و گشنیز بپزید و یا در رستوران‌های کردستان طعم لذیذ آن را بچشید؛ مردم کردستان برای خوشمزه‌تر شدن غذاهایشان از روغن حیوانی استفاده می‌کنند.

سفر به سفره‌های خوشمزه‌ کردی

آش شه له مین

«آش شه له مین» یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کردستان است؛ این آش غلیظ و پرخاصیت، در فصل‌های سرد سال، به خصوص زمستان و پاییز، طرفداران بی‌شماری دارد و به عنوان یک غذای سنتی و محبوب در میان مردم کردستان شناخته می‌شود؛ ماده اصلی آش شه له مین، شلغم است. حتی در برخی مناطق به آن، آش شلغم نیز می‌گویند. تکه‌های شلغم طی فرایندی زمان‌بر خشک شده و در این غذای محلی استفاده می‌شود؛ به دلیل شباهت زیادش با آش ترخینه، به آن، آش ترخینه شلغم هم گفته می‌شود.

سفر به سفره‌های خوشمزه‌ کردی

کد خبر 811764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.