آجیلهای کهنه و چندساله، خواصشون رو از دست میدن و نمیتونن فوایدی برای شما داشته باشن؛ برای همین لازمه با راههای تشخیص آجیل باکیفیت آشنا بشین و نکاتی رو در این مورد در نظر بگیرین.
ویژگیهای آجیل باکیفیت
آجیلها در ترکیبات مختلف و بهصورت خام، بوداده، شور، زعفرونی و ... در بازار وجود دارن؛ علاوهبراین امکان خرید آجیل باپوست و بدون پوست مثل خرید مغز فندق و فندق با پوست برای افراد فراهمه. شما میتونین بر اساس ترجیحات و علایقتون بهترین نوع آجیلها رو خریداری و استفاده کنین؛ اما لازمه برای خرید آجیل باکیفیت به مواردی مثل تازگی، رنگ طبیعی، بافت مناسب و ... توجه بشه. حواستون باشه آجیلهای تازه عطر و طعم بهتری دارن، ترد و شکننده هستن، بدون هیچگونه ترکخوردگی یا سوراخ خواهند بود و معمولا یهاندازه و یهشکل هستن. بهتره از خرید آجیلهایی که بوی کپک، کهنگی یا قارچ میدن خودداری بشه؛ بهتره طعم چند دونه آجیل رو بچشین و تازگی و تردی اونها رو بررسی کنین. آجیلهایی که بافت نرمی دارن و تردی خودشون رو از دست دادن، کهنه هستن.
نکات کلیدی در تشخیص آجیل باکیفیت
ممکنه آجیلها در ظاهر تازه و باکیفیت بهنظر برسن؛ اما برای اطمینان از باکیفیتبودن اونها لازمه مواردی رو امتحان کنین:
- ممکنه ظاهر سالم مغزها گولزننده باشه؛ بنابراین برای اطمینان از نبود کرم و آفات، بهتره چند دونه رو با دست نصف کنین و از سالمبودن مغزها مطمئن بشین.
- واضحه که رنگ آجیل مرغوب در مقایسه با آجیل بیکیفیت متفاوته. آجیلهای کهنه رنگ قهوهای تیره و کدری دارن؛ اما نوع تازه اونها کمرنگ و روشنه.
- حواستون باشه آجیلها باید دارای رنگ طبیعی باشن و به دست رنگ پس ندن؛ البته در این مورد باید از آجیلهای زعفرونی فاکتور گرفت. برای اطمینان از این مورد مغزها رو توی دستتون نگهدارین؛ برای اینکار میتونین از دستمال مرطوب هم کمک بگیرین.
- ظاهر سالم مغزها هم از اهمیت ویژهای برخورداره؛ رنگ تیره یا قهوهای، زدگی، کرمخوردگی و ... از نشانههای کهنهبودن آجیلهاست. حواستون باشه شکستگی، سوراخ و ... در آجیلها بهمعنی کهنگی اونهاست. تا حدودی در خرید آجیل میشه این موارد ظاهری رو هم تشخیص داد.
- خوبه که برای اطمینان بیشتر، طعم آجیلها رو بچشین؛ آجیلهای کهنه طعم تلخی و کهنگی دارن و متفاوت از طعم آجیلهای تازه هستن. توصیه میشه خرید آجیلهای خام به آجیلهای طعمدار ارجحیت داشته باشه؛ چون مغزیجات شور یا طعمدارشده، مانع از چشیدن طعم واقعی آجیلها میشه.
- علاوهبر طعم آجیلها، بوی اونها هم میتونه نشونی از تازه یا کهنهبودن باشه. آجیلهای مرغوب بوی تازگی میدن؛ اما بوی ماندگی، کهنگی و ترشیدگی نشونی از آجیل کهنه و ماندهست.
- آجیلها باید در اندازههای متناسبی باشن؛ به این معنی که تمام دونهها از نظر درشتی، کشیدگی، چاقی و لاغری باید باهم تناسب داشته باشن. پستههای ریز و درشت در کنار هم، بهمعنی مخلوط دو نوع آجیل متفاوته و این کیفیت آجیلها رو پایین میاره.
- خرید آجیل بستهبندیشده بهجای آجیل فله توصیه میشه. از اونجایی که آجیلهای فله و باز در مقایسه با آجیلهای بستهبندیشده قیمت پایینتری دارن، کیفیت اونها هم بهطور قابل توجهی فرق میکنن. معمولا آجیلهای بستهبندیشده دارای تاریخ تولید و انقضا، شماره پروانه و نشان استاندارد کالا هستن و این میتونه تضمینی بر کیفیت آجیل خریداری شما باشه.
- ممکنه تصور کنین هرچه پسته خندانتر بهتر و مرغوبتر؛ اما این تصور اشتباه باعث میشه شما پستههای آبخندان رو خریداری کنین. معمولا پستههای کور و دهانبسته رو در آب قرار میدن؛ سپس با زدن چکش روی اونها، حالت باز بهخودشون میگیرن. در مرحله بعد وارد آب یخ میشن و بعد در کورههای گرم قرار میگیرن تا خشک بشن. بدون شک این پروسه میتونه بر کاهش کیفیت پستهها موثر باشه. برای اینکه از این موضوع مطمئن شوید پسته را تکان دهید؛ درصورتیکه صدای برخورد مغز به پوسته رو شنیدید، به این معنیه که این نوع پسته آبخندانه.
- توصیه میشه آجیلهایتان را باپوست خریداری کنین تا برای مدت بیشتری تازه بمانند. مغزها در مجاورت با هوای آزاد، زودتر خشک میشن یا طعم اونها تغییر میکنه؛ بنابراین در صورت امکان از خرید مغز آجیل خودداری کنین.
- علاوهبر موارد ذکرشده، خرید از فروشگاههای معتبر با پیشینه درخشان میتونه خریدی مطمئنتر رو برای شما رقم بزنه
نتیجه گیری
اگرچه خرید آجیل و استفاده از این خوراکی مغذی در برنامه روزانه اهمیت داره؛ اما خرید آجیل باکیفیت و مرغوب از اهمیت ویژهتری برخورداره. برای خرید آجیل مرغوب لازمه نکات گفتهشده در این مطلب رو در نظر بگیرین؛ آجیل باکیفیت با بوی تازگی و طعم ترد و دلچسب، خودش رو به شما معرفی میکنه. علاوهبر نکات ظاهری، لازمه آجیل رو از فروشگاههای معتبر خریداری کنین.
نظر شما