به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، محمدتقی آشوبی امروز _دوشنبه بیستوهشتم آبان_ با اشاره به آغاز هفته جهانی آگاهیرسانی درباره مقاومت میکروبی اظهار کرد: این هفته فرصتی است تا به اهمیت این معضل جهانی و تأثیرات آن بر سلامت فردی و جامعه توجه کنیم.
وی افزود: مقاومت میکروبی پدیدهای است که در آن میکروبها در برابر داروهای ضدمیکروبی مقاوم میشوند و درمان عفونتها را با چالش جدی مواجه میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطرنشان کرد: این پدیده نه تنها سلامت انسانها، بلکه سلامت حیوانات و محیط زیست را نیز تهدید میکند و افزایش مقاومت میکروبی میتواند منجر به شیوع بیماریهای عفونی، افزایش هزینههای درمانی و حتی مرگ شود.
آشوبی تصریح کرد: در این هفته، از همه مردم گیلان و خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی گیلان دعوت میکنم تا آگاهی خود را درباره مقاومت میکروبی افزایش دهند و با کسب اطلاعات در مورد علل، عواقب و راههای پیشگیری از مقاومت میکروبی به مبارزه با این پدیده کمک کنند.
وی با بیان اینکه خوددرمانی با آنتیبیوتیک یکی از عوامل اصلی افزایش مقاومت میکروبی است، اضافه کرد: باید مصرف منطقی آنتیبیوتیکها را جدی بگیریم و آنها را تنها با تجویز پزشک و طبق دستور مصرف کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر رعایت بهداشت فردی و عمومی افزود: شستن مرتب دستها، پوشش دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه، واکسیناسیون به موقع و پخت کامل غذاها از جمله راههای مؤثر برای پیشگیری از عفونتها و گسترش مقاومت میکروبی است.
آشوبی عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان به عنوان متولی سلامت جامعه در استان متعهد است تا با همکاری همه بخشهای جامعه برای مقابله با مقاومت میکروبی تلاش کند و در این راستا برنامههای متنوعی از جمله آموزش همگانی، ارتقای نظارت بر مصرف آنتیبیوتیکها و حمایت از تحقیقات در دستور کار قرار دارد.
وی با تاکید بر لزوم اطلاعرسانی به اطرافیان برای کمک به افزایش آگاهی عمومی اظهار کرد: با همبستگی و همکاری یکدیگر میتوانیم آیندهای سالمتر و عاری از تهدید مقاومت میکروبی را برای خود و نسلهای آینده رقم بزنیم.
به گزارش ایمنا، از هجدهم تا بیستوچهارم نوامبر (بیستوهشتم آبان تا چهارم آذر) از سوی مراجع بینالمللی به عنوان هفته جهانی اطلاعرسانی در زمینه مقاومت میکروبی اعلام شده است.
نظر شما