۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲
بازگشت بورس به گردونه رقابت

بازدهی هفتگی شاخص کل بورس در این هفته رکورد سالانه خود را شکست تا یکی از بهترین رشدهای هفتگی بازار سهام در سومین هفته آبان ثبت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازدهی هفتگی شاخص کل بورس در این هفته رکورد سالانه خود را شکست تا یکی از بهترین رشدهای هفتگی بازار سرمایه در سومین هفته آبان ثبت شود.

حذف ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی و رشد نرخ دلار نیما به محدوده ۵۰ هزار تومان، انتظارات تورمی را به نفع بازار سرمایه تغییر داد، صدور گواهی‌های سپرده خاص با نرخ ۲۵ درصد توسط بانک‌مرکزی نیز در این شرایط خبری بود که به باور تحلیلگران می‌تواند جذابیت بورس را برای سرمایه‌گذاران افزایش دهد. از سوی دیگر موضوع ضرب سکه‌های جدید و کاهش جذابیت بازار طلا به‌عنوان یک بازار رقیب و کاهش ریسک‌های منطقه‌ای، سیگنال‌های دیگری از تغییرات مثبت در فضای بازار سرمایه در این هفته بود که توانست بارقه‌هایی از امید را به سرمایه‌گذاران بازگرداند.

بورس در سال‌جاری با چالش‌های زیادی دست‌وپنجه نرم‌کرده و دوره‌ای طولانی از افت قیمت‌ها و نوسانات فرسایشی را پشت‌سر گذاشته‌است که این نوسانات از هفتم مهر تا پنج آبان تحت تأثیر عوامل اقتصادی و سیاسی به اوج رسید بر این اساس دامنه نوسان که از ۲۱ مهرماه از یک به سه درصد رسید، همچنان در رقم سه درصد باقی مانده است.

با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هفته گذشته اگر چه بازار سهام در ایران منفی شد اما عمده نمادها در گروه‌های معادن، پتروشیمی، فلزات اساسی و سکه طلا مثبت شدند و از ابتدای هفته جاری نیز بورس روند مثبتی به خود گرفت بنابراین کارشناسان بازار سرمایه، روند این بازار در هفته سوم آبان‌ماه را متعادل مثبت می‌دانند و نمادهای خودرو را به عنوان نمادهای پیشتاز معرفی می‌کنند.

برخی از تحلیلگران نیز بر این باورند که گرچه بازار سرمایه از نظر بنیادی شرایط مطلوبی دارد اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری باعث می‌شود تا بازار نتواند رشد کند.

رکوردشکنی شاخص کل

شاخص کل بازار سهام که در پایان هفته قبل به ۲ میلیون و ۱۷ هزار واحد رسیده بود، در انتهای این هفته به ۲ میلیون و ۱۴۶ هزار واحد افزایش یافت که به این ترتیب، شاخص کل در هفته جاری رشد ۶.۴ درصدی را تجربه کرد و توانست رکورد سال جاری را بشکند.

بازگشت بورس به گردونه رقابت

شاخص هم وزن نیز در هفته سوم آبان ۱۴۰۳ با رشد روبه‌رو بود و این شاخص که در پایان هفته قبل به حدود ۶۵۶ هزار واحد رسیده بود، در هفته جاری با رشد ۵.۳۸ درصدی همراه شد و به ۶۹۱ هزار واحد رسید.

مقایسه بازدهی شاخص کل و شاخص هم وزن در هفته سوم آبان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که قیمت سهام شرکت‌های کوچک بورسی در این هفته افزایش کمتری نسبت به سهام شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز داشته است.

در این هفته بازارهای سرمایه‌گذاری بازدهی متفاوتی داشتند. در مقابل رشد قیمت دلار در بازار آزاد و کاهش ۳.۴۲ درصدی قیمت سکه امامی، بازار سهام در این هفته رشد معقولی داشت و شاخص کل در بازه زمانی یک هفته‌ای منتهی به ۲۳ آبان رشد ۶.۴ درصدی را تجربه کرد و در فهرست پرسودترین بازار سرمایه گذاری هفته سوم آبان قرار گرفت که شامل بورس، صندوق درآمد ثابت کیان، سکه امامی و دلار بودند.

ورود هزار و ۷۰۰ میلیارد پول حقیقی

نگاهی به بازدهی بورس هفته سوم آبان حکایت از آن دارد که بازار سرمایه از روز نخست این هفته روند صعودی داشت و در نهایت نیز کندل هفتگی شاخص کل بورس، افزایش بیشتر از ۶ درصدی را ثبت کرد و از تراز دو میلیون و ۱۷ هزار واحد در پایان هفته گذشته، به دو میلیون و ۱۴۶ هزار واحد در پایان بورس چهارشنبه رسید همچنین حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی در این هفته به بورس تزریق شده است.

روند صعودی بازار در سهم‌های کوچک نیز دیده شد و شاخص هم‌وزن در این هفته با افزایش حدود ۵.۴ درصدی به تراز ۶۹۱ هزار واحدی رسید. از سوی دیگر حجم معاملات در این هفته افزایش حدود ۶۰ درصدی را تجربه کرده است تا جایی که طی پنج روز معاملاتی هفته سوم آبان، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به ۱۱.۷ میلیارد برگه سهم رسید.

بازگشت بورس به گردونه رقابت

میانگین ارزش معاملات نیز در این هفته افزایش یافته؛ به طوری که میانگین هفتگی این رقم پنج هزار و ۴۲۲ میلیارد تومان است. افزایش قیمت سهام و کاهش ریسک‌های سیستماتیک، سهامداران را به خرید سهام ترغیب کرد. این روند ورود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی را به دنبال داشته است.

یک شروع پرقدرت

در نخستین روز کاری بورس این هفته، شاخص کل بازار بورس تهران کار خود را با رشد ۳۶ هزار و ۲۷۹ واحدی که معادل ۱.۸ درصد این شاخص است به پایان رساند و بر فراز تراز دو میلیون و ۵۴ هزار واحدی جای گرفت تا خریداران به مسیر پیش رو و به فاصله کمتر از ۴۵ هزار واحدی تا تراز حادثه‌خیز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی چشم بدوزند.

قیمت معاملات سهم‌های کوچک بازار سهام نیز افزایش داشته است؛ به طوری که شاخص هم‌وزن بازار در پایان بورس امروز ۹ هزار و ۶ واحد که معادل ۱.۳۷ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۶۶۵ هزار واحد رسید. تابلو بورس اوراق بهادار تهران در روز جاری، حجم معاملات را ۶.۸ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را دو هزار و ۸۳۴ میلیارد تومان نشان داد.

تراز پول حقیقی در سهام نیز برخلاف روز معاملاتی گذشته، در نوزدهم آبان مثبت بود به طوری که در پایان بورس امروز حدود ۶۸۸ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام تزریق و حدود ۶۴ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شد.

روی خوش به کاهش نرخ بهره

بازار سهام روز یکشنبه را به دلیل خبر کاهش نرخ بهره از سوی رئیس بانک مرکزی در حالت مثبت قوی به پایان رساند و سهم‌های کوچک و متوسط در روز جاری شاهد استقبال خوب و چشمگیری از سوی معامله‌گران بودند به طوری که شاخص هم‌وزن توانست رشد بالای ۱۰ هزار واحدی را پس از مدت‌ها تجربه کند.

در پایان معاملات بیستم آبان، شاخص کل با رشد ۳۵ هزار و ۲۷۶ واحدی، معادل ۱.۷۲ درصد این شاخص در سطح دو میلیون و ۸۹ هزار واحدی ایستاد.

قیمت معاملات سهم‌های کوچک بازار سهام نیز افزایش داشت و گروه‌های کوچک و متوسط بازار سرمایه از تقاضای خوب و چشمگیری برخوردار بودند. بیشتر سهامداران به استقبال این گروه به دلیل جاماندگی به نسبت نمادهای شاخص‌ساز رفتند، به طوری که شاخص هم‌وزن بازار ۱۰ هزار و ۸۹۶ واحد که معادل ۱.۶۴ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۶۷۶ هزار واحد رسید.

بازگشت بورس به گردونه رقابت

حجم معاملات در این روز ۶.۶ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) سه هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان ثبت شد.

ارزش معاملات خرد به توان دو

سومین روز کاری بورس در این هفته با یک مثبت قوی به پایان رسید و ارزش معاملات خرد ۷ هزار و ۸۹۸ میلیارد تومان شد که دو برابر روز گذشته بود، همچنین شاخص کل بورس توانست با رشد ۳۶ هزار و ۸۷۱ واحدی، معادل ۱.۷۶ درصد این شاخص، در سطح دو میلیون و ۱۲۶ هزار واحدی بایستد.

قیمت معاملات سهم‌های کوچک بازار سهام نیز افزایش پیدا کرد و گروه‌های کوچک و متوسط بازار سرمایه از تقاضای خوب و چشمگیری برخوردار بودند، بیشتر سهامداران به دلیل جاماندگی سهام کوچک و متوسط نسبت به نمادهای شاخص‌ساز بازار، در این روزها به استقبال این گروه رفتند و بر این اساس شاخص هم‌وزن بازار سهام در پایان معاملات هشت هزار و ۸۹ واحد، معادل ۱.۲ درصد این شاخص، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۶۸۴ هزار واحد رسید.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران حجم معاملات را ۱۸.۷ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را هفت هزار و ۸۹۸ میلیارد تومان نشان داد که بالاترین میزان ارزش معاملات خرد سهام طی سال جاری بوده است.

ادامه رشد شاخص کل با شتاب کمتر

پایان بورس روز سه‌شنبه بیست‌ودوم آبان با رشد اندک شاخص کل رقم خورد و در پایان معاملات این روز، شاخص کل با رشد ۷۳۳۹ واحدی، معادل ۰.۳۵ درصد این شاخص، در سطح ۲ میلیون و ۱۳۳ هزار واحدی ایستاد.

قیمت معاملات سهم‌های کوچک بازار سهام نیز افزایش داشت به طوری که شاخص هم‌وزن بازار هزار و ۹۱۱ واحد که معادل ۰.۲۸ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۶۸۶ هزار واحد رسید.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران در روز جاری، حجم معاملات را ۱۴.۷ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را ۶ هزار و ۸۶۵ میلیارد تومان نشان داد.

ورود ۸۰ میلیارد تومان پول حقیقی

شاخص بورس این هفته را صعودی و سبزپوش به پایان رساند و معاملات روز چهارشنبه سهم‌های بزرگ بازار در جهت کندل روز معاملاتی گذشته بسته شد تا در پایان بورس، شاخص کل با رشد ۱۳ هزار و ۳۶۷ واحدی که معادل ۰.۶۳ درصد این شاخص است، در سطح دو میلیون و ۱۴۶ هزار واحدی بایستد از سوی دیگر قیمت معاملات سهم‌های کوچک بازار سهام نیز افزایش پیدا کرد و شاخص هم‌وزن بازار پنج هزار و ۴۷۲ واحد که معادل ۰.۸ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۶۹۱ هزار واحد رسید.

بازگشت بورس به گردونه رقابت

حجم معاملات به ۱۱.۸ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) نیز پنج هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان ثبت شد و تراز پول حقیقی در سهام، مانند روز معاملاتی گذشته، مثبت بود. به طوری که در پایان بورس امروز حدود ۸۰ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام تزریق شد.

رشد بورس با شیب ملایم و مثبت

تحلیلگران بازار سرمایه با توجه به عملکرد بورس در هفته‌ای که گذشت، در کنار اتفاقات مثبت و اخبارهایی که از دولت به گوش رسید، پیش‌بینی می‌کنند هفته آینده در این بازار با شیبی ملایم ولی مثبت آغاز شود اما ادامه‌دار بودن روند صعودی بورس تحت تأثیر دو عامل ریسک‌های سیستماتیک و سیاست‌های دونالد ترامپ در آینده خواهد بود زیرا این دو عامل بر بازار سهام تأثیرگذار هستند.

گروهی از کارشناسان نیز ادامه روند صعودی بازار را با چالش‌های جدید روبه‌رو می‌دانند از جمله ناترازی‌های انرژی، به‌ویژه ناترازی برق که ممکن است تولید شرکت‌ها و سودآوری آنها را تحت‌تأثیر قرار دهد. وضعیت بد اقتصادی کشور، افزایش هزینه‌های سربار و هزینه‌های مالی نیز می‌توانند مشکلاتی را در سود سازی شرکت‌ها به‌وجود آورند به باور این دسته از تحلیلگران اگر بخواهیم رشد بازار سرمایه را در بخش تورم‌محور در نظر بگیریم، بازار مستعد رشد است زیرا به اندازه کافی از روند تورم عقب مانده‌است، اما اگر رشد بورس به دلیل افزایش سودآوری شرکت‌ها باشد، مشکلات فراوانی در این بخش وجود دارد.

به گزارش ایمنا، تحلیل‌ها نشان می‌دهد که رشد اخیر بازار سرمایه ایران، تحت‌تأثیر عوامل مختلفی از جمله کاهش ریسک‌های سیاسی، تغییرات نرخ ارز و احتمال کاهش نرخ بهره است، همچنین ورود پول حقیقی و کاهش جذابیت بازارهای موازی مانند طلا، بازار سرمایه را به مقصدی برای سرمایه‌گذاران تبدیل کرده‌است؛ با وجود این چالش‌های ساختاری اقتصادی همچنان پابرجا هستند و تحلیلگران معتقدند؛ برای ادامه این روند صعودی، رفع ابهامات اقتصادی و کاهش نرخ بهره ضروری خواهد بود.

کد خبر 810558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.