یک میلیون هکتار مرتع بلامعارض در اختیار صنعت شترداری یزد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به اینکه ۱۵ هزار نفر شتر استان یزد توسط بیش از ۲۰۰ شتردار مجرب با دانش بومی پرورش یافته‌اند، گفت: یک میلیون هکتار از مراتع بلامعارض استان در اختیار صنعت شترداری قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، محمدعلی حاتمی‌زاده صبح امروز _چهارشنبه بیست‌وسوم آبان_ در همایش نخستین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی شتر با تقدیر و تشکر از همکاری مجموعه‌های مختلف جهت برگزاری اولین کنگره بین‌ المللی و چهارمین کنگره ملی شتر در شهرستان بافق، اظهار کرد: امروزه همه به اهمیت پرورش شتر بیش از قبل پی بردند چرا که به دلیل تغییر اقلیم و وابستگی به نهادهای دامی، پرورش شتر می‌تواند به عنوان سنبل اقتصاد مقاومتی به بسیاری از مناطق از جمله استان یزد کمک بسزایی کند.

وی با بیان اینکه از دیرباز صنعت پرورش شتر در مناطق کویری رونق داشته است، افزود: در حال حاضر نیز با توجه به اقلیم موجود از این حیوان ارزشمند به عنوان دام آینده کشور با توجه به ویژگی‌های زیست‌محیطی شتر یاد می‌شود.

یک میلیون هکتار مرتع بلامعارض در اختیار صنعت شترداری یزد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به وضعیت مراتع ضعیفی در استان ادامه داد: طی تفاهم نامه‌ای که بین جهاد کشاورزی استان یزد و معادن ایجاد شده، معادن باید از محل مسئولیت اجتماعی خود در خصوص کاشت و توسعه مراتع شورورز تلاش نمایند و محیط را به گونه‌ای آماده‌سازی کنند که امکان پرورش شتر در آن فراهم شود.

حاتمی‌زاده با تأکید بر اینکه پرورش دام شتر می‌تواند در توسعه پایدار اقتصادی و زیستی استان نقش اساسی داشته باشد، خاطرنشان کرد: استان یزد دارای چهار میلیون هکتار مرتع است که یک میلیون هکتار آن بلامعارض بوده در اختیار صنعت شترداری قرار دارد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ظرفیت شتر در استان یزد حدود ۱۵ هزار نفر معادل ۱۰ درصد شترهای موجود در کشور است که بیش از ۲۰۰ شتردار مجرب با دانش بومی خود در حال پرورش این دام در شهرستان‌های مختلف از جمله بافق و اردکان هستند.

یک میلیون هکتار مرتع بلامعارض در اختیار صنعت شترداری یزد

پذیرش ۹۶ مقاله در نخستین کنگره بین‌المللی شتر

به گزارش ایمنا، در راستای برگزاری این کنگره ۱۱۰ مقاله به دبیرخانه دریافت شده که پس از بررسی کمیته علمی، ۹۶ مقاله پذیرفته شدند و در طی این دو روز ۱۹ مقاله به صورت شفاهی و ۷۷ مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

از جمله مقالات این کنگره، «توسعه شترداری نیمه‌صنعتی، اقتصادی کردن شترداری، محصولات، بازاریابی، سرمایه گذاری و ساماندهی قوانین»، «شترداری نوین، تغذیه، تولید مثل و اصلاح نژاد»، «فرآورده‌های شتر و استفاده از آن‌ها در علوم مختلف»، «تحقیقات علوم پایه و علوم پزشکی»، «بهداشت، پیشگیری و بیماری‌های شتر اعم از عفونی، متابولیک، ژنتیک، اپیدمیولوژی و سایر» و نیز «واکسن، ایمونولوژی، فرآورده‌های بیولوژیک و بیوتروریسم» است.

با توجه به اینکه ۲۰۲۴ سال جهانی شتر از سوی سازمان ملل متحد، نام‌گذاری شده است برگزاری این قبیل کنگره‌ها در ایران را فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش، تجربیات و ایده‌ها در زمینه‌های مختلف مرتبط با شتر از جمله پرورش، تغذیه، سلامت، تولید مثل و کاربردهای مختلف برای تأمین امنیت غذایی است.

اولین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی شتر با حضور مسئولان کشوری و استانی و با ارائه آنلاین سخنرانانی از کشورهای عربی منطقه به میزبانی شهرستان بافق استان یزد امروز و فردا در حال برگزاری است.

این رویداد از امروز ۲۳ آبان آغاز شده و تا ۲۴ آبان در شهرستان بافق برپایی همراه با فعالیت‌های متنوع فرهنگی گردشگری مرتبط با شتر محصولات شتر، صنایع دستی و گردشگری در سطح شهرستان برگزار و موجی از نشاط عمومی و افزایش انگیزه در شهروندان و تولید کنندگان ایجاد نموده است.

اولین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی شتر با حضور غلامرضا گل‌محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان تات، محمدعلی حاتمی زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد و سایر مسئولان از جمله سرپرست دفتر هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی یزد، رئیس مرکز فناوری اطلاعات سازمان تات به میزبانی شهرستان بافق آغاز به کار کرد.

کد خبر 810265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.