به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، علیاکبر اسدی صبح امروز _سهشنبه بیستودوم آبان_ در نشست بررسی سیاهه انتشار آلودگی هوا اراک در سالن جلسات معاونت عمرانی استانداری مرکزی اظهار کرد: برنامه اجرایی کاهش آلودگی هوا در شهرهای اراک و شازند با توجه به سیاهه انتشار باید تهیه شود.
وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده ۷۵ درصد از آلودگی هوای اراک در سیاهه انتشار این شهر به منابع ساکن اختصاص دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی تصریح کرد: سهم آلایندگی منابع ساکن در آلودگی هوای اراک ۷۵ درصد و سهم منابع متحرک ۲۵ درصد است، در نتیجه باید تدبیر ویژه و اساسی برای کاهش آلودگی منابع ساکن اندیشیده شود.
اسدی با بیان اینکه با مطالعه سیاهه انتشار دقیقتر میتوان تصمیمگیری و کار کرد، اضافه کرد: همه تلاشها به کار گرفته شده است تا مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک و شازند در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا به تصویب برسد.
وی ادامه داد: باید تدابیر ویژهای در زمینه آلایندههای ثابت اندیشیده شود چراکه نتایج به دست آمده از سیاهه انتشار با نتایج سال ۹۶ بسیار متفاوت است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی گفت: مهمترین هدف ما در برنامهها باید این باشد که اراک تبدیل به شهری پاک شود و این مهم، نیازمند همکاری صنایع است.
اسدی افزود: موارد پیشنهادی در مطالعه تکمیلی باید لحاظ و قبل از پایان سال مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا را در خصوص سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک و برنامه اجرایی آن در نظر گرفته شود.
سهم منابع ساکن از آلایندهها در شهر اراک به ۷۵ درصد رسیده است
امیر انصاری، مجری طرح مطالعاتی سیاهه انتشار آلودگی هوای شهر اراک هم اظهار کرد: بر اساس مطالعات دقیق سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک، سهم منابع ساکن از آلایندهها در شهر اراک به ۷۵ درصد رسیده است که این تفاوتی بزرگ با وضعیت سایر کلانشهرهای آلوده کشور دارد.
وی افزود: در مطالعهای که در سال ۱۳۸۶ انجام شده بود، سهم منابع ساکن آلاینده در هوای اراک ۵۲ درصد و در مطالعه سال ۱۳۹۶ سهم منابع ساکن آلاینده ۴۳ درصد برآورد شده بود.
مجری طرح سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک تصریح کرد: در مطالعه صورت گرفته سال ۱۳۹۶ سهم علت آلایندگی منابع ساکن به ۴۳ درصد و منابع متحرک به ۵۷ درصد رسید.
انصاری ادامه داد: در مطالعه جدیدی که امسال صورت گرفته، سهم منابع ساکن، ۷۵ درصد و سهم منابع متحرک، ۲۵ درصد است که نشان میدهد برخلاف سایر شهرها که عامل اصلی آلودگی آنها، خودروهاست، عامل اصلی آلودگی هوای اراک، صنایع آلاینده هستند.
رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: نخستین سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک در سال ۱۴۰۲ با دقت بسیار بالا تهیه و ۳۵۳ هزار و ۱۸۲ تن آلایندگی بررسی شد و تصاویر ماهوارهای، سیاهه انتشار و ضرایب انتشار، نتایج به دست آمده از مطالعات انجام شده در خصوص آلایندگی بالای منابع ساکن را تأیید میکند.
انصاری گفت: صنایع آلومینیوم، پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه بیشترین سهم را در منابع ساکن داشتهاند و ۷۵ درصد انتشار کل منابع آلاینده ساکن مربوط به پالایشگاه شازند است.
اختصاص اعتبار برای مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک
یوسف یوسفی، مدیرکل محیط زیست استان مرکزی نیز اظهار کرد: برای نخستین بار است که اعتباری برای مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک در نظر گرفته شده است که جای قدردانی دارد.
وی افزود: مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک برای نخستین بار در چنین سطحی انجام شده و به صورت استانی اعتبارات خوبی برای این مطالعات صرف شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در ادامه این نشست گفت: راستی آزماییهایی از طرق مختلف برای این مطالعه صورت گرفته است.
یوسفی گفت: در این مطالعه صنایع پتروشیمی، پالایشگاه، نیروگاه و آلومینیوم به عنوان صنایع بزرگ دیده شده و سهم آنها در آلودگی هوا مشخص شده است.
وی تصریح کرد: نیاز است، برنامههای اجرایی پیشنهادی به ما ارائه شود تا بتوانیم گامهای مثبتی را برای کاهش آلودگی هوای اراک برداریم.
نظر شما