به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، محمدجواد ساوری ظهر امروز – سهشنبه بیستودوم آبان- در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهر تاریخی جرجان قدمتی سههزارساله دارد، ازاینرو اختصاص بودجه و نیروی انسانی برای نگهداری آن نیاز است.
وی بابیان اینکه مراقبت از این میراث تاریخی به سالانه ۱۰۰ میلیارد ریال بودجه نیاز دارد، افزود: شهر باستانی جرجان که در زمان شکوفایی دو هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت داشته مطابق نقشهبرداری جدید به حدود ۷۰۰ هکتار کاهشپیدا کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان ساختوسازهای غیرمجاز در سنوات گذشته را عامل کاهش مساحت این شهر باستانی دانست و گفت: با ایجاد برخی زیرساختهای رفاهی میتوان این شهر را به کانون جذب گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرد.
وی با یادآوری چند مرحله کاوش باستانشناسان در این شهر تاریخی در سالها و دهههای گذشته، ادامه داد: پیدا شدن کارگاههای سفالگری و سیستم فاضلاب مدرن بخشی از نتایج این کاوشها بود.
ساوری افزود: این شهر باستانی میتواند مکانی برای حضور پژوهشگران و باستانشناسان داخلی و خارجی برای کارهای پژوهشی مرتبط با تاریخ سههزارساله این شهر بهویژه زمانهای شکوفایی آن در دوره اسلامی باشد.
وی در خاتمه با اشاره به کشف تعداد زیادی اشیای سفالی در قالب کاوشهای انجامشده در شهر باستانی جرجان و دیگر مناطق تاریخی استان گلستان، گفت: ساخت بانک سفال و سایت موزه از دیگر نیازهای این شهر تاریخی است.
نظر شما