هوش مصنوعی نه! بگویید مربی کارآمد

تا همین چند سال پیش کمتر کسی گمان می‌کرد برای آنالیز اطلاعات ورزشکاران، پیشگیری از آسیب‌های ورزشی، ارائه برنامه‌های تمرینی یا آنالیز ویژگی‌های رفتاری و شخصیتی بتوان از تکنولوژی استفاده کرد، اما امروزه هوش مصنوعی با حضور پررنگ خود در تمام زمینه‌ها، انجام چنین اقداماتی در حیطه ورزش را آسان کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بدون تردید زندگی در عصر تکنولوژی علاوه‌بر اینکه چالش‌های بسیاری را برای زندگی عموم افراد ایجاد کرده، مزایای بسیاری را نیز به همراه داشته است و در سال‌های گذشته رونمایی از هوش مصنوعی ابعاد جدیدی را به سوی زندگی روزمره گشوده است.

شاید تا همین چند سال قبل کمتر کسی گمان می‌کرد برای آنالیز اطلاعات ورزشکاران، پیشگیری از آسیب‌های ورزشی، ارائه برنامه‌های تمرینی، آنالیز ویژگی‌های رفتاری و شخصیتی بتوان از تکنولوژی استفاده کرد، اما امروزه هوش مصنوعی با حضور پررنگ خود در تمام زمینه‌ها، انجام چنین اقداماتی در حیطه ورزش را آسان کرده است.

اگرچه در کشورمان استفاده از هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف ورزشی آنچنان که باید و شاید رونق پیدا نکرده است، اما بوده‌اند افرادی که برای استعدادیابی، آنالیز بازیکنان و حتی شبیه‌سازی مسابقات خود از مزایای این تکنولوژی بهره برده‌اند.

ممکن است سوال پیش بیاید که هوش مصنوعی در چه زمینه‌هایی می‌تواند به ورزش کمک کند، جالب است بدانید این تکنولوژی می‌تواند همچون یک مربی، مدیر و روان‌شناس حرفه‌ای حیطه‌های مختلف ورزشی را تحت تأثیر قرار دهد.

هوش مصنوعی در نخستین روزهای خود قرار دارد

مجید جلالی، مربی و کارشناس فوتبال کشورمان به عنوان فردی که از تکنولوژی هوش مصنوعی در کلاس‌های مربیگری و استعدادیابی استفاده کرده است درباره مزیت‌های تکنولوژی به خبرنگار ایمنا می‌گوید: هوش مصنوعی نخستین قدم‌های خود در حوزه‌های مختلف ورزشی همچون استعدادیابی، روان‌شناسی، شخصیت‌شناسی و مربیان را برداشته است و همچنان بسیاری از اهالی ورزش تأثیرات این تکنولوژی را فوتبال درک نکرده‌اند، اما در آینده نزدیک به مزایای آن پی خواهد برد.

وی می‌افزاید: در حوزه استعدادیابی از هوش مصنوعی استفاده کردیم و این تکنولوژی اطلاعات گران‌قیمتی در زمینه‌های مختلف ارائه داد، در واقع هوش مصنوعی نشان داد یک بازیکن تا چه میزان با استانداردها فاصله دارد و آیا توانایی رسیدن به استانداردها را دارد یا خیر.

تأثیر هوش مصنوعی بر علم مربیگری

کارشناس فوتبال کشورمان با اشاره به تأثیر هوش مصنوعی بر عملکرد مربیان بیان می‌کند: درون هوش مصنوعی استانداردهایی وجود دارد که به واسطه آن می‌توان بازیکنان را مقایسه کرد، ضمن اینکه در کلاس‌های مربیگری نیز از این تکنولوژی استفاده کردیم تا متوجه شویم هر کدام از شرکت‌کنندگان به لحاظ شخصیتی، کاریزما، تحمل سختی، حفظ آرامش و سایر فاکتورهای دیگر تا چه میزان می‌توانند موفق باشند و به اطلاعات ارزشمندی نیز دست پیدا کردیم.

وی ادامه می‌دهد: هوش مصنوعی قابلیت پیشگیری و شناسایی آسیب‌های ورزشی را دارد، اما تا این لحظه آنچنان که باید و شاید در این زمینه‌ها فعال نبوده است، همان‌طور که اشاره کردم هوش مصنوعی نخستین گام‌های خود را در ورزش برمی‌دارد و در آینده نیز می‌تواند در علوم تمرینی، مربیگری و آسیب‌شناسی خدمات بسیاری را ارائه دهد.

هوش مصنوعی نه! بگویید مربی کارآمد

هوش مصنوعی و چالش‌های جدید

جلالی درباره چالش‌هایی که توسط هوش مصنوعی ایجاد می‌شود خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی می‌تواند چالش‌های متعددی را داشته باشد؛ برای نمونه می‌تواند اطلاعاتی را از یک بازیکن یا مربی ارائه دهد که قابل بازگو شدن در جلسات عمومی نیست و از همین‌رو این تکنولوژی می‌تواند چالش‌هایی را به همراه داشته باشد.

وی اضافه می‌کند: قانون‌گذارهای کشورمان باید برای وضع قوانین استفاده از هوش مصنوعی اقداماتی انجام دهند، به دلیل اینکه در هوش مصنوعی تخصص ندارم، اما این تکنولوژی را در رشته فوتبال مورد استفاده قرار داده‌ام و با جنبه‌های مثبت آن آشنایی دارم.

کارشناس فوتبال کشورمان تصریح می‌کند: بدون تردید هوش مصنوعی می‌تواند در بخش مدیریت ورزشی نیز بسیار اثرگذار باشد، چراکه می‌توان از این طریق نظام ارزشیابی و بررسی عملکرد مدیران را برای باشگاه‌ها در نظر گرفت.

هوش مصنوعی نه! بگویید مربی کارآمد

هوش مصنوعی یک مربی کارآمد است

نیره قهرمانی، استاد دانشگاه و مسئول مرکز هوش مصنوعی سازمان علمی بسیج درباره کاربرد هوش مصنوعی در ورزش به خبرنگار ایمنا می‌گوید: از هوش مصنوعی در پروژه‌های مربوط به سبک زندگی، رژیم غذایی و اصلاحات ورزشی استفاده می‌شود، این تکنولوژی همچون یک کارشناس و مربی کارآمد می‌تواند کنار ورزشکاران باشد، در واقع به جای اینکه یک مربی به صورت شبانه‌روزی بخواهد عملکرد ورزشکاران خود را مورد ارزیابی قرار دهد، برای انجام این کار از هوش مصنوعی استفاده خواهد کرد.

وی می‌افزاید: هوش مصنوعی با پردازش اطلاعات ورزشکاران در زمینه رژیم غذایی، بررسی مشکلات تمرینی، تشخیص نقاط قوت و ضعف و ارائه پیشنهاد برای بهبود کیفیت تمرین می‌تواند مؤثر باشد، از سوی دیگر این تکنولوژی در ورزش‌هایی همچون فوتبال که تیمی است، می‌تواند قبل و بعد از بازی از هر دو تیم آنالیز ارائه دهد، هوش مصنوعی حتی توانایی شبیه‌سازی مسابقات را دارد و همچون مانوری نقاط قوت و ضعف تیم‌ها را به نمایش بگذارد، بنابراین این تکنولوژی از تمام سیستم‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین در مبحث مربیگری و کارشناسی برای ورزشکار استفاده خواهد کرد.

در آینده استقبال از ورزش‌های دیجیتالی بیشتر خواهد بود

این استاد دانشگاه درباره تأثیر هوش مصنوعی روی تشخیص آسیب‌های ورزشی بیان می‌کند: هوش مصنوعی می‌تواند در حیطه تشخیص، پیشگیری و پیش‌بینی آسیب‌های ورزشی نیز تأثیرگذار باشد و به ورزشکاران شیوه‌های اصلاحاتی یا برنامه ورزشی مکمل را ارائه خواهد داد.

وی ادامه می‌دهد: استفاده از هوش مصنوعی در آینده می‌تواند تمایل به ورزش‌های دیجیتالی را به همراه داشته باشد و از سوی دیگر در ارتقای تکنیک‌های ورزشی مؤثر خواهد بود، چراکه سیستم‌های هوش مصنوعی همچون یک مربی کارآمد به ورزشکاران فعال در رشته‌های مختلف کمک خواهد کرد.

هوش مصنوعی نه! بگویید مربی کارآمد

از تکنولوژی باید درست استفاده شود

قهرمانی با اشاره به تأثیر هوش مصنوعی در حیطه استعدادیابی ورزشی تصریح می‌کند: هوش مصنوعی تمام داده‌ها همچون اطلاعات شخصی و ژنتیکی را نمایش خواهد داد و به همین دلیل در حوزه استعدادیابی نیز می‌تواند تأثیرگذار باشد، چراکه با ارائه الگوها و میزان توانایی‌های فرد می‌تواند مسیر حرفه‌ای ورزشکاران را ترسیم کند.

وی اضافه می‌کند: مربیان و مدیران ورزشی می‌توانند از هوش مصنوعی برای ارزیابی تیم و باشگاه خود استفاده کنند؛ هوش مصنوعی یک علم و نعمت است و بستگی به انسان دارد که از علم به چه شیوه‌ای استفاده کند که ضرری را به همراه نداشته باشد.

کد خبر 809963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.