مهدی طالبی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در گلستان اظهار کرد: نفوذ گازرسانی در شهرها و روستاهای استان حتی روستاهای مرزی و کوهستانی در سالهای گذشته انجامشده است و شاید کمتر از یک درصد جمعیت استان در بخش روستایی از گاز بهرهمند نیستند که آنهم شامل روستاهای ییلاقی میشود.
وی بابیان اینکه گلستان در بحث گازرسانی جزو چهار استان نخست کشور از بابت سطح نفوذ و پوشش گازرسانی است، افزود: در کشور گاز بهعنوان سوختی مطمئن و پاک است که برای توسعه استان بهکارگیری میشود.
مدیرعامل شرکت گاز استان گلستان گفت: از آنجایی که گلستان، استانی صنعتی نیست و اقتصاد آن بر اساس کشاورزی است، بنابراین بیشترین مصرف گاز در فصل زمستان آنهم در بخش خانگی و تجاری است.
وی بابیان اینکه در تابستان دو میلیون مترمکعب برای گرمایشی مصرف میشود، افزود: در فصل سرما این رقم به ۱۰ میلیون مترمکعب در بخش گرمایشی و اوج بار در ماههای سرد زمستان به ۱۷ میلیون مترمکعب افزایش پیدا میکند.
طالبی خواستار مصرف گاز مشترکان بر اساس یک الگوی منطقی شد و افزود: میانگین مصرف فصل سرما در کشورهای مختلف هر خانواری روزانه ۱۰ مترمکعب است و این رقم در مناطق سردسیر تا ۱۲ مترمکعب نیز میرسد اما در استان گلستان، برخی افراد ۲۰ تا ۲۵ مترمکعب گاز مصرف میکنند که این یعنی بیش از دو برابر حد میانگین مصرف دنیا در استان انرژی برای گرمایش استفاده میشود.
وی ادامه داد: حالا که غالب گلستانیها از عدالت نسبی اجتماعی در توزیع منابع انرژی بهرهمند هستند، اگر این عزیزان همکاری کنند تا تعریف مشترکی برای حد مصرف گاز داشته باشیم، میتوان به آیندهای روشن امید داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان گلستان بابیان اینکه در تولید ناترازی نداریم، بلکه مصرف بیرویه منجر به ناترازی میشود، افزود: بر اساس آمارهای اعلامی در سال گذشته ۷۲۰ میلیون از ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز تولیدی در کشور برای گرمایش خانگی و تجاری مصرف شد.
وی در خاتمه تأکید کرد: مردم با حداقل مدیریت مصرف میتوانند حدود دو میلیون مترمکعب صرفهجویی داشته باشند که این منجر به ذخیره انرژی در کشور خواهد شد.
نظر شما