اکبر شهناز در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: پدرم دانشآموخته آرشیتکتهای آلمانی در رشته معرق و منبت بود و علاوه بر تحصیل در این رشته، تدریس هم میکرد، من به واسطه وی از کودکی به این حرفه علاقهمند شدم.
وی افزود: شرایط اقتصادی موجب شده است که کمتر کسی به خرید صنایعدستی اهمیت دهد و بسیاری از هنرمندان این حوزه چه تولیدکننده و چه فروشنده در حال خروج از رشتههای هنری هستند؛ مشکل اصلی دیگر، بحث بیمه است که به علت کاهش درآمدها، برای بسیاری از هنرمندان از جمله خود من همچنان وجود ندارد؛ هربار با ظرفیت کم یا شرایط متنوعی برای بیمه شدن روبهرو میشویم و بعد هم به در بسته میخوریم.
هنرمند منبت و معرق خاطرنشان کرد: اگر سازمانها از صنایعدستی به عنوان هدیهای برای کارکنان خود استفاده میکردند، گام خوبی در این حوزه برداشته میشد، اما بسیاری از سازمانها چنین نمیکنند و اگر هم این کار را انجام دهند به جای سپردن آن به هنرمندان، به آثار ساختهشده با دستگاه لیزر و دیگر سازههای ماشینی روی میآورند.
شهنواز تصریح کرد: علاوه بر هنرمندان، افرادی که به تهیه مواد اولیه و ابزار صنایع دستی میپرداختند نیز دچار مشکلاتی شدهاند که این موضوع روند کار را سختتر میکند؛ تا وقتی رشتههای صنایع دستی، درآمدزا نباشد، جوانان به این رشتهها ورود نخواهند کرد و کمکم رو به فراموشی خواهد رفت.
وی گفت: پیشتر در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان، رشتههای منبت و معرق تدریس میشد، اما امروز این رشتهها بهطور کامل حذف شده است و میتوان گفت که گرایش جوانان به این رشته، کاهش یافته است.
نظر شما