کمبود آمبولانس در کشور جدی است / میزان مرگ‌ومیر مادران باردار کاهش یافت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه کمبود آمبولانس در کشور موضوعی جدی است، گفت: کاهش نسبت تعداد مرگ مادران باردار به علت عوارض حاملگی و زایمان از جمله دستاوردهای اقدامات انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شاهین شیرانی امروز _دوشنبه بیست‌ویکم آبان_ در نشست خبری دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان اظهار کرد: انتخاب رئیس جمهور با رأی مردم، فرصتی در حوزه سلامت است و امید است در کنار این فرصت، در سیر آینده بسیاری از چالش‌ها مرتفع شود و سهم قانونی حوزه سلامت بهداشت و درمان به این حوزه اختصاص یابد

وی با بیان اینکه سلامت حقی برای تمام مردم است، افزود: اتفاقات مثبت رخ داده طی سال‌های اخیر در راستای ارتقای سلامت همچنان ادامه خواهد داشت و کنترل بیماری کرونا و تزریق ۹ میلیون دز واکست در استان، از جمله شاخص‌ترین اقدامات انجام شده در طول این سال‌ها است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تعدادی از همکاران خود را به علت ابتلاء به بیماری کرونا از دست دادیم و به شهادت رسیدند تا صدمه‌ای به سلامت مردم وارد نشود، تصریح کرد: در طول سال‌های همه‌گیری بیماری کرونا، تمام افرا. با روحیه‌ای جهادی پای کار بودند

شیرانی با اشاره به اینکه مسئول سلامت پنج و نیم میلیون جمعیت استان اصفهان هستیم، ادامه داد: از جمله مهمترین اقدامات انجام شده می‌توان به اجرای پویش ملی غربالگری بیماری‌های فشار خون و دیابت اشاره کرد که نتایج مثبت بی‌شماری به منظور شناسایی و کنترل بیماری داشت‌.

وی گفت: بخش عمده چالش‌های حوزه سلامت به مسائل کلان در کشور باز می‌گردد و مهمترین مسئله در این حوزه، متناسب نبودن تعرفه خدمات با خدمات ارائه شده است؛ به ازای هر یک واحد خدمت ارائه شده، حدود ۱.۶ تا ۲ واحد هزینه می‌شود و این چالش باعث افزایش بدهی‌های دانشگاه شده است.

نبود پزشک متخصص از دغدغه‌های اصلی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: بیمه‌ها باید تقویت شود و هزینه‌های مترتب بر خدمت ارائه شده را پرداخت کنند، اما اکنون پرداختی بیمه‌ها به دانشگاه‌ها به دلیل ناتوانی در پرداخت‌های خدمات ارائه شده، با تأخیر مواجه می‌شود و هرچقدر تأخیر در پرداختی‌ها وجود داشته باشد، مخارج بیشتر می‌شود.

شیرانی افزود: درحال‌حاضر حدود ۱,۵۰۰ میلیارد تومان خدمت به تأمین اجتماعی و ۶۵۰ میلیون خدمت به بیمه سلامت ارائه شده است که جزو طلب‌های دانشگاه محسوب می‌شود که همچنان پرداخت نشده و امید است با برنامه‌ریزی مناسب، چالش‌ها مرتفع شود، از همین رو پیشنهاداتی برای قانون بودجه سنواتی و برنامه توسعه هفتم ارائه شده است.

وی تصریح کرد: اولویت نخست، سلامت مردم است که نباید دست‌خوش مسائل دیگر شود و اولویت دانشگاه در طول این سال‌ها، رسیدگی بیشتر به شهرستان‌های کمتر برخوردار بوده و دغدغه اصلی شهرستان‌های استان، نبود پزشک متخصص است که این پزشکان از تهران به استان اختصاص می‌یابند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: در بعضی رشته‌ها مانند هوشبری شاهد کمبود پزشک متخصص هستیم و سال گذشته نیز دو پزشک متخصص هوشبری و یک پزشک متخصص مغز و اعصاب به استان اختصاص داده شد که بر اساس شاخص‌ها باید در استان توزیع شوند.

شیرانی با بیان اینکه هر پرواز هلیکوپتر اورژانس به منظور انتقال بیماری ۱۲۰ میلیون تومان هزینه دارد، گفت: قطب سلامت در چند شهرستان استان اصفهان تشکیل شده است تا دسترسی مردم به خدمات بهبود یابد و کشور ایران، یکی از بهترین کشورها از نظر سطح علمی پزشکان و ارائه خدمات حوزه سلامت است.

شایع‌ترین علل غیرواگیر مرگ‌ومیر قابل پیشگیری است

وی اضافه کرد: شایع‌ترین عامل مرگ و میر شامل بیماری‌های قلبی و عروقی، حوادث ترافیکی و سرطان‌ها می‌شود که قسمت عمده این سه علت فوت، قابل پیشگیری است، از همین رو پایش شاخص‌های سلامت و بهبود سبک زندگی افراد به منظور پیشگیری از درگیر شدن افراد با سه عامل مذکور باید مد نظر قرار گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه از تمام امکانات برای فعالیت‌های مد نظر استفاده شود و بسیاری از فعالیت‌ها در مناطق و شهرها با کمک خیران و خود مردم پیش می‌رود، افزود: کمبود آمبولانس در کشور موضوعی جدی است که اقداماتی در این خصوص انجام و کمبودها در بودجه ۱۴۰۴ نیز دیده و طی چند هفته اخیر، هفت دستگاه آمبولانس جدید وارد سیستم شده است.

شیرانی با بیان اینکه فرصت برای جوانی جمعیت محدود است و اگر پنجره جمعیتی بسته شد، هیچ اقدامی چاره‌ساز نخواهد بود، تصریح کرد: افزایش تعداد تخت‌های بستری فعال در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از ۴۹۹۱ تخت به ۵۲۴۵ تخت، افزایش تعداد تخت‌های بستری ویژه در بیمارستان‌های تابعه و راه‌اندازی بخش مراقبت ویژه سکته مغزی حاد با ۲۲ تخت در استان از جمله اقدامات انجام شده در بازه زمانی مهر ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۳ است.

وی ادامه داد: راه‌اندازی بیمارستان ۴۲ تخت‌خوابی شهید سلیمانی در شهرستان کم برخوردار ورزنه، راه‌اندازی کلینیک تخصصی زنان و زایمان و ناباروری در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی، نصب و راه‌اندازی هفت دستگاه MRI در مراکز آموزشی درمانی ،نصب و راه‌اندازی ۹۶ دستگاه همودیالیز در مراکز تابعه دانشگاه و تهیه و تحویل ۱۰ دستگاه آمبولانس به مراکز درمانی استان نیز از جمله دیگر اقدامات انجام شده در این بازه زمانی محسوب می‌شود.

مدت زمان انتظار برای کاشت حلزون به صفر رسید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: به روز شدن درمان کاشت حلزون و صفر شدن زمان انتظار برای کاشت حلزون، راه‌اندازی ۱۱ دستگاه اکسیژن‌ساز در بیمارستان‌های استان، کسب رتبه برتر در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از نظر میزان زایمان بدون درد دارویی، اجرای کامل قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در مراکز درمانی و اجرای بسته حمایتی صندوق بیماران صعب العلاج در مراکز دولتی، از جمله افتخارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مدت زمان مذکور است.

شیرانی اضافه کرد: در این مدت موفق به اجرای موفق طرح شهدای سلامت، ارتقای شاخص‌های واکسیناسیون کرونا، کاهش میزان مرگ و میر بیماران کرونا و تزریق ۹ میلیون دز واکسن، کسب رتبه برتر کشوری در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانه جمعیت در سال ۱۴۰۱ و کسب رتبه برتر کشوری در اجرای پویش ملی سلامت و غربالگری فشار خون و دیابت شده‌ایم.

وی افزود: اجرای عملیات مبارزه با بیماری سالک در پنج مرحله و در بیش از ۹۰ کانون فعال در سطح استان و کاهش نسبت تعداد مرگ مادران باردار به علت عوارض حاملگی و زایمان، راه‌اندازی چهار خانه بهداشت عشایر به صورت کانکس، ادغام برنامه طب ایرانی در نظام شبکه بهداشت و درمان و تکمیل ۱۵۸ هزار و ۱۰۶ شناسنامه طب ایرانی نیز از دیگر فقیت‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به شمار می‌رود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: در این مدت شاهد راه‌اندازی ۱۲ رشته جدید در مقاطع مختلف فلوشیپ ، PHD، کارشناسی ارشد، کارشناسی و MPH، کسب بالاترین استانداردهای اعتباربخشی آموزش پزشکی عمومی توسط دانشکده پزشکی، موفقیت ۲۶ نفر از دستیاران تخصصی در کسب رتبه ۵ درصد برتر و ۵۷ نفر از دستیاران تخصصی در کسب رتبه ۱۰ درصد برتر در آزمون دانشنامه تخصصی بوده‌ایم.

افزایش پایگاه‌های اورژانس شهری و جاده‌ای از ۱۵۵ به ۱۶۶ پایگاه

شیرانی ادامه داد: ارتقای ۲۰۰ رتبه‌ای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نظام رتبه‌بندی جهانی تایمز، افتتاح اولین پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه، قرارگیری ۳۰ نفر از اساتید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در لیست ۲ درصد دانشمندان برتر جهان و قرارگیری ۹ نفر از اساتید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در لیست یک درصد دانشمندان برتر جهان، از دیگر افتخارات دانشگاه محسوب می‌شود.

وی گفت: راه‌اندازی خوابگاه متاهلان برای نخستین بار، افزایش پوشش انواع بیمه‌های دانشجویی و افزایش تسهیلات دانشجویی، اجرای تغییر سیاست ارزی داروهای تولید داخل یا همان طرح دارویار، کسب رتبه نخست بین ۶۳ دانشگاه در برنامه ارزیابی عملکرد معاونت غذا و دارو، نظارت مستمر بر محصولات صادراتی به کشور روسیه و کسب رتبه برتر کیفیت بین سه استان قطب تولید تجهیزات پزشکی کشور، از دیگر اقدامات انجام شده سال‌های مذکور محسوب می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: افزایش تعداد پایگاه‌های اورژانس شهری و جاده‌ای از ۱۵۵ به ۱۶۶ پایگاه، بهره‌برداری از هشت پد بالگرد اورژانس در سطح استان و ۲۷ پد بالگرد در حال ساخت تهیه بازسازی و نوسازی ۳۱ دستگاه آمبولانس پیش بیمارستانی، تهیه و تحویل شش دستگاه آمبولانس، ۱۰ دستگاه موتورلانس و دو دستگاه اتوبوس آمبولانس به اورژانس پیش بیمارستانی و تکمیل تجهیز و راه‌اندازی دیسپچ مرکزی و مرکز فرماندهی اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان، از جمله دیگر دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی طی این مدت محسوب می‌شود.

کد خبر 809719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.