به گزارش خبرگزاری ایمنا، منصور شیشهفروش امروز _دوشنبه بیستویکم آبان_ در بازدید از مجموعه پایش آلودگی هوای شهرداری اصفهان با بیان اینکه در پاییز متأثر از آلودگیهای هوا با منشأ منابع ثابت و متحرک مواجه هستیم و در طول پاییز و زمستان شرایط آلودگی هوا در شهر وجود دارد، اظهار کرد: حوزه حملونقل و ترافیک شهرداری اصفهان بهویژه مرکز پایش هوای اصفهان یکی از اعضای کمیته اضطرار آلودگی هوا است.
وی با اشاره به بازدید از مرکز پایش هوای اصفهان افزود: اقدامات نرمافزاری و سختافزاری بسیار مهمی در این مرکز اجرایی شده است که این اقدامات میتواند به بخش حملونقل کمک کند و نقش و اهمیت ویژهای در راستای سنجش آلایندهها دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه ایجاد سامانه پایش کیفی هوای اصفهان از جمله اقدامات مهم صورت گرفته در این زمینه است، تصریح کرد: این سامانه طی چند روز آینده به بهرهبرداری میرسد و سنجش آلایندهها و شرایط و پارامترهای جوی با همکاری محیط زیست و هواشناسی از قابلیتهای این سامانه است.
شیشهفروش با تاکید بر اینکه در دسترسپذیر بودن برای تمام مردم از دیگر قابلیتهای سامانه پایش کیفی هوای اصفهان است تا بتوانند آخرین وضعیت کیفی هوای اصفهان را پیگیری کنند، اضافه کرد: با اقدامات صورت گرفته از سوی شهرداری اصفهان در حال حاضر ۱۳ ایستگاه سنجش آلایندهها در شهر اصفهان وجود دارد، سنسورهای این ایستگاهها فعال است و میتواند شاخصهای آلایندهها را در شهر اصفهان بسنجد.
وی افزود: تجهیز و افزایش سنسور ۵ ایستگاه سنجش آلایندهها و و افزایش کارآمدی این ایستگاهها از برنامههای در دستور کار مرکز پایش هوای اصفهان است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه بهروزرسانی و پایش ایستگاهها از برنامههای صورت گرفته توسط مرکز پایش است، تاکید کرد: بر اساس گزارش ارائه شده توسط این مرکز ما با توجه به شرایط خاص آلودگی کلانشهر اصفهان از ابتدای سال جاری تاکنون اصفهان پنج روز هوای پاک، ۹۰ روز هوای قابل قبول، ۹۰ روز آلاینده برای گروههای حساس، حدود چهار روز نیز آلودگی برای عموم و هفت روز نیز بسیار ناسالم داشته است.
شیشهفروش با بیان اینکه حدود هفت روز هوای بسیار ناسالم نیز به دلیل افزایش اوزون بوده که شرایط آن در تابستان وجود داشته است، افزود: سامانههای ایجاد شده در مرکز پایش هوای اصفهان میتواند کمک کند تا بتوانیم در راستای تصمیمگیری در شرایط اضطرار اقداماتی را انجام بدهیم.
وی با اشاره به پیگیری در راستای سنسورهای سنجش آلودگی صوتی در اصفهان توسط این مرکز گفت: پنج ایستگاه سنجش آلایندههای صوتی در شهر اصفهان با هدایت مرکز پایش هوای اصفهان ایجاد شده و ایجاد چهار ایستگاه دیگر نیز در دست اقدام است که در مجموع ۹ ایستگاه سنجش آلودگی صوتی بتواند شهر اصفهان را پوشش بدهد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر اینکه اقدامات سختافزاری دیگری نیز در راستای فرهنگ عمومی شهر اجرا شده است که بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: سیستم اشتراک دوچرخه، ایجاد پارکینگ هوشمند دوچرخه، اجرای طرح مهر همزمان با بازگشایی مدارس، نصب گیرههای دوچرخه در مدارس، نصب گیرههای دوچرخه در ایستگاههای مترو، ایجاد پارکینگ دوچرخه و ایجاد ایستگاههای شارژ برای اسکوتر، دوچرخه برقی و موتوربرقی، احداث سایه بان برای موتور و دوچرخه و باکسهای هوشمند از دیگر اقدامات مهم صورت گرفته در راستای فرهنگ ترافیک در شهر بوده است.
شیشهفروش با بیان اینکه این اقدامات از جمله بستههای پیشنهادی در راستای کاهش استفاده مردم از خودروی شخصی برای عبور و مرور در شهر است، اضافه کرد: پنج خط بیآرتی در شهر اصفهان وجود دارد که در مجموع ۱۳۵ کیلومتر بیآرتی احداث شده است که هماهنگی مختلفی برای کنترل ترافیک در این بخش انجام شده است تا اتوبوسها بتوانند از این محلها استفاده کنند.
وی به ایجاد ۱۷۸ کیلومتر مسیر دوچرخه در سه سطح یک، دو و سه در شهر اصفهان اشاره و تصریح کرد: این موارد در بسته جامع کنترل ترافیکی در شهر پیگیری میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه در این جلسه تاکید شد که توسعه ایستگاهها مورد توجه قرار بگیرد و حوزه حملونقل و ترافیک شهری بتواند حلقههای ترافیکی شهر را با همکاری با بخشهای دیگر برطرف کند، ادامه داد: تسریع در اجرای خط دوم مترو نیز مورد تاکید قرار گرفت و سازمان برنامه و بودجه کشور تعهداتی در این زمینه دارد که بتواند اعتباراتی را به استان تخصیص بدهد تا بتوانند هزار دستگاه اتوبوس و پنج هزار دستگاه تاکسی را نوسازی و بهسازی و برقی کنند، البته پنج هزار دستگاه موتورسیکلت باید برقی شود.
شیشهفروش با اشاره به اینکه تابستان سال جاری به دلیل ناترازی های برق، اعمال محدودیتها در بخشهای صنعتی، خانگی و حتی صنوف و کشاورزی کشیده شد، تصریح کرد: در پاییز و زمستان نیز این ناترازی ها همچنان برقرار است و با توجه به مصوبه هیئت دولت مبنی بر عدم مصرف مازوت توسط نیروگاهها، بر اساس ابلاغیه شرکت توانیر کشور محدودیتهای برق برای منازل وجود دارد و در بازهای از روز بر اساس برنامه شرکت برق برای بخشهای خانگی اعمال محدودیت میشود.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع در جلسات استانی به صورتی تدبیر میشود که با انجام هماهنگیهای لازم بتوانیم کمترین تبعات را در این بخش داشته باشیم، تاکید کرد: باید در کنار اجرای طرحهای تأمین برق در استان که شاید ۲ هزار مگاوات ناترازی برق و کمبود برق داشته باشیم، اقدام شده است و مشارکت بخش خصوصی در زمینه تولید برق و در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی حدود ۵ هزار مگاوات در دستور قرار دارد و مشارکت صنایع در حال شکل گیری است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه فولاد مبارکه، پالایشگاه و صنایع دیگر در این بخش مشارکت میکنند، افزود: در این زمینه در مکانهایی که نیروگاههای خورشیدی باید احداث شود، جانمایی شده است و فولاد مبارکه بخشی از نیروگاههای گازی را وارد مدار کرده و موارد دیگر نیر در حال اجرا است.
شیشهفروش اظهار کرد: شرکتهای برق از قبل باید زمان قطعی برق را به مشترکین اطلاع بدهند البته اپلیکیشن برق من در سایت شرکت برق وجود دارد و بعضاً برای مشترکین از سامانه پیام رسان پیام زمان قطعی برق ارسال میشود.
وی گفت: از تمام مردم شریف استان و شهر اصفهان و از تمام افرادی که دغدغه هوای پاک را دارند و وظایف خود را به درستی انجام میدهند تشکر میکنیم؛ بدون شک کاهش سفرها و اجرای برنامه جامع کاهش آلودگی هوا کمک میکند که شهر سالمی داشته باشیم.
نظر شما