به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، درآمد و بودجه دو اصل مهم در شهرداریها به شمار میآید و چنانچه مدیریت شهری بتواند توازن خوبی میان این دو شاخص برقرار کند، موفق عمل کرده است.
امروزه مدیریت شهری بهروز جای مدیریت سنتی را گرفته است و شهرداریها با اجرای پروژههای عمرانی هرچه بیشتر در دوره مدیریتی خود مورد ارزیابی و سنجش قرار میگیرند و راههایی از جمله مولدسازی، برونسپاری و کارآفرینی میتواند کسب درآمد پایدار را برای شهرداریها به ارمغان بیاورد و زمینه توسعه و عمران را در شهر فراهم کند.
یکی از مشکلات شهرداری کاشان که با آن روبهرو است، کسب نکردن درآمد پایدار و نبود توازن میان بودجه و هزینه است که سبب شده است تا طرحهای عمرانی فرایند طولانی مدت را طی کند و نیمهتمام رها شود؛ این موضوع در دویستوبیستویکمین جلسه شورای شهر مورد توجه اعضای شورای شهر قرار گرفت.
گزارش عملکرد شهرداری زنگ خطری که باید چارهاندیشی شود
علیرضا مفرح، رئیس شورای اسلامی شهر کاشان در جلسه شورا به بررسی گزارش درآمد و بودجه میپردازد و اظهار میکند: گزارش درآمد و بودجه شهرداری زنگ خطری است که به صدا در آمده است و چنانچه برای آن چارهاندیشی نشود، عمران منطقه قفل میشود.
وی میافزاید: بررسی گزارش درآمد و بودجه شهرداری زنگ خطری برای این نهاد محسوب میشود و چنانچه مولدسازیها محقق نشود، کسری بودجه به هزار میلیارد میرسد.
رئیس شورای اسلامی شهر کاشان ادامه میدهد: اگر به سرعت راهکاری برای افزایش درآمد شهرداری ارائه نشود، بدهیها نفس شهرداری را میگیرد.
هزینه جاریه نفس شهرداری را گرفته است
ابوالفضل زارع، سرپرست شهرداری کاشان عنوان میکند: منابع شهری در دوران گذشته مصرف شده و هیچ گونه درآمد پایداری برای شهرداری دیده نشده است، ناهمخوانی میان درآمد و مصارف موجود ما را با بدهی چند هزار میلیارد تومانی مواجه کرده است.
وی با اشاره به اینکه هزینههای جاریه شهرداری نفس شهرداری را گرفته است، میگوید: تنظیف شهر که روزانه یک میلیارد تومان است که اگر یک روز به تأخیر بیافتد، وضعیت نا خوشایندی را برای منطقه رقم میزند.
سرپرست شهرداری کاشان با اشاره به اینکه در ادوار گذشته هیچگونه رویکردی برای درآمدزایی پایدار شهرداری انجام نشده است، تاکید میکند: بهعنوان یک کارمند نگران هزینه و بدهیهای شهرداری هستم که باید هرچه زودتر در این خصوص چارهاندیشی شود.
از ظرفیت خیران در شهرسازی استفاده شود
مهدی نادعلی، عضو شورای اسلامی شهر کاشان با بیان اینکه از ظرفیت خیران میتوان به نحو احسن در توسعه شهر استفاده شود، عنوان میکند: افراد بزرگ و دلسوز در این شهر کم نداریم و بسیار زیاد هستند افرادی که دغدغه آبادانی و توسعه شهر را دارند و با حمایت این افراد میتوانیم عمران و آبادانی را در شهر ایجاد کنیم.
وی اضافه میکند: باید کمیته منابع درآمدی در شهرداری فعال شود تا به بررسی درآمد پایدار شهر بپردازد و با جذب سرمایهگذار راهی برای برون رفت از توقف پروژههای شهری پیدا کند.
توازن میان درآمد و هزینه کاهش بدهکاری شهرداری را بهدنبال دارد
مصطفی کردمیل، عضو دیگر شورای شهر کاشان تصریح میکند: انباشت بدهکاریهای شهرداری را تا زمانی که توازنی میان درآمد و هزینه ایجاد نشود مشاهده میکنیم، باید با استفاده از مشاوران و کارشناسان خبره توازنی میان درآمد و هزینه ایجاد کنیم تا دیگر شاهد بدهکاریهای بیشمار شهرداری نباشیم.
پایاننامههای نوشته شده نقشه راهی برای کسب درآمد پایدار برای شهرداریها است
حسین باغشیخی، یکی دیگر از اعضای شورای شهر کاشان معتقد است: ۲۴ پایاننامه دانشجویان در دانشگاه کاشان در راستای درآمد پایدار نوشته شد که بسیاری از این مقالات در شهرهای دیگر منتج به درآمدهای پایدار شده است.
وی تاکید میکند: درآمد پایدار چندین کلید واژه در حوزههای مختلف دارد از جمله گردشگری، هوشمندسازی، مولدسازی و برونسپاری که باید به آن پرداخته شود.
عضو شورای اسلامی شهر کاشان با اشاره به ضرورت نگرش درآمدزایی در شهرداری اظهار میکند: کاشان با ظرفیتهای بیشمار به شهری درآمد گریز تبدیل شده است که چنانچه این نگرش تغییر نکند معضلات شهری ما تداوم خواهد داشت.
باغشیخی با بیان اینکه باید با تغییر جهت و رویه بودجه را از جاری به سوی عملیاتی و عمرانی سوق داد، تاکید میکند: بودجه استراتژیک نگاهها را تغییر و توسعه و عمران شهر را افزایش میدهد.
استفاده از تجارب شهرداریها راهی برای کسب درآمد پایدار است
علیرضا عرببیگی، یکی دیگر از اعضای شورای شهر کاشان در دویستوبیستویکمین جلسه شورای شهر تصریح میکند: تجارب دیگر شهرداریها در کسب درآمد پایدار میتواند نقشه راهی برای شهرداری کاشان شود.
وی ادامه میدهد: تجارب دیگر شهرداریها میتواند بهعنوان نقشه راهی شهرداری کاشان را به کسب درآمد پایدار برساند که این مهم در تعامل سازنده با دیگر شهرها امکانپذیر است.
عفت پدرامفر، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کاشان کمبود بودجه را مشکلی برای همه شهرداریها میداند و تاکید میکند: شهرداری قویتر عمل میکند که با چارهاندیشی نخبگانی به دنبال کسب درآمد پایدار باشد.
وی اضافه میکند: شهردار باید این هنر و خلاقیت را در خود ایجاد کند که علاوهبر کسب درآمد به توسعه و عمران برسد.
عضو شورای اسلامی شهر کاشان ادامه میدهد: امروز راهها و طرحهای بسیاری توسط اعضا مطرح شد که شهردار میتواند با تصمیمات کارشناسانه به آسیبشناسی طرحها بپردازد و با اولویتبندی برای کسب درآمد گام بردارد.
مدیریت سنتی مانعی برای پیشرفت شهر است
حسین حیدریان، عضو دیگر شورا با بیان اینکه حدود سه دوره است که شهرداریها با بدهی این سمت را به شهردار دیگر واگذار میکنند، تصریح میکند: مدیریت سنتی در کل درآمد پایدار مؤثر نیست، مدیریت شهری باید با شناسایی منابع جدید و ثروتهای نهفته راهی برای کسب درآمد جستوجو کند.
وی با اشاره به خدمات رایگان شهرداری برای مردم میگوید: مدیریت شهری باید شیب سوبسیدهای خدمات شهری را ملایمتر کند و بخشی از آنها را به طرف مردم سوق دهد، لازم است از ظرفیت شهرداریهای مناطق برای برونرفت از بحران شهری استفاده شود و از آنها الگوسازی کرد.
این عضو شورای اسلامی شهر کاشان با بیان اینکه با الگوسازی سنتی نمیتوانیم پیشرفت کنیم، تاکید کرد: باید با تغییر رویه و الگوهای پیشرفت جدید از کلانشهرها الگو بگیریم.
نظر شما