معضل مهاجرت پرستاران با تدبیر نهادهای اجرایی قابل پیشگیری است

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات ساختاری که گریبان‌گیر نظام سلامت شده است، مهاجرت پزشکان و پرستاران است، پدیده‌ای که با تدبیر و نگاه‌های ویژه در نهادهای اجرایی و سیاست‌گذاری قابل پیشگیری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرزانه کلاهدوزان امروز _یکشنبه بیستم آبان_ در نطق میان‌دستور صدوپنجاه‌وسومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، با گرامیداشت میلاد حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار اظهار کرد: به‌مناسبت سالروز ولادت باسعادت زینت اسلام و مسلمین، بانوی صبر و ایثار، عالمه غیرمعلمه حضرت زینب کبری (س) ضمن تبریک و گرامیداشت این روز فرخنده به همه شهروندان و همکاران، تبریک ویژه‌ای برای پرستاران دارم.

وی افزود: پرستاری یکی از راه‌های قرب به خداوند و دستیابی به کمال انسانی است، چراکه پرستاران با چنین نگرشی به این حرفه سخت و خطیر روی آورده‌اند و به این حرفه شریف نه‌فقط به عنوان یک شغل، بلکه به‌عنوان وظیفه الهی و انسانی می‌نگرند.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: پرستاران به‌حق یکی از پایه‌های اصلی و اساسی نظام سلامت هستند و توجه به این عزیزان لازمه خدمت‌رسانی باکیفیت به همه شهروندان و گیرندگان خدمت از نظام سلامت است.

وی با اشاره به وجود بعضی مشکلات پرستاران ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مشکلات ساختاری که گریبان‌گیر نظام سلامت شده، مهاجرت پزشکان و پرستاران است؛ پدیده‌ای که این سال‌ها گریبان‌گیر نظام سلامت شده است که با تدبیر و نگاه‌های ویژه در نهادهای اجرایی و سیاست‌گذاری قابل پیشگیری است.

کلاهدوزان با بیان اینکه مسئله مهاجرت کارکنان نظام سلامت مسئله‌ای است که در صورت نبود توجه به‌موقع و به‌موقع به این مسئله آسیب جدی به زیرساخت‌های جامعه خواهد زد، زیرا که نظام سلامت از معدود نظام‌هایی است که هر کس در هر موقعیتی باشد، نیاز به خدمات آن دارد، تصریح کرد: چالش مهاجرت کارکنان نظام سلامت معلول عواملی است که از جمله عوامل می‌توان به خستگی و فرسودگی شغلی این کارکنان به‌ویژه پرستاران اشاره کرد، زیرا به دلیل نبود نیروی کافی، پرستاران مجبور به قبول اضافه‌کاری اجباری هستند و حجم کار زیادی را باید در شیفت‌های متعدد تحمل کنند، این در حالی است که با توجه به ماده ۹۳ قانون مدیریت خدمات کشوری و تبصره ۱ ماده ۸۷ آئین‌نامه استخدامی کارکنان غیر هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مصوب سال ۱۳۹۱ هیئت امنای کارکنان، به‌وضوح مشخص است که اضافه‌کاری باید با درخواست کارمند و موافقت کارفرما باشد و پرواضح است که اضافه‌کاری اجباری موجب کاهش کیفیت ارائه خدمت به بیماران و مددجویان و احتمال آسیب جانی و روانی به آن‌ها به دلیل کاهش عملکرد و خستگی می‌شود.

وی ادامه داد: حتی پس از تحمل اضافه‌کاری اجباری در بعضی مراکز تأخیر در پرداخت مبالغ اضافه‌کاری و میزان کم این مبالغ نیز مزید بر علت شده است که با توجه به مشکلات عدیده در این حوزه، توجه به اجرای دقیق قوانین حوزه پرستاری به‌ویژه اجرای صحیح قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری یکی از راه‌های برون‌رفت از این مشکل است.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: راه دیگری که به نظر می‌رسد می‌تواند پاسخگوی این مشکل باشد توجه به گسترش و تربیت نیروی کافی و آموزش نیروی کافی در دانشگاه‌های داخل کشور به‌صورت بلندمدت است.

وی بیان کرد: یکی از راه‌های کوتاه مدت نیز می‌تواند استفاده از فارغ‌التحصیلان رشته‌های پیراپزشکی مرتبط که قابلیت کار در این حرفه را دارند با آزمون‌های متعدد و تعیین صلاحیت استفاده از آن این عزیزان در کارهای پرستاری باشد که می‌تواند این اشکالات را به نحوی قابل استفاده اصلاح کرد و موجب شد که این مشکلات هم برای گیرندگان خدمت و هم برای خود خدمت ارائه‌دهندگان خدمت مرتفع شود.

کلاهدوزان خاطرنشان کرد: در پایان سخن آرزوی سلامت برای همه خادمان نظام سلامت داریم و امیدواریم که با توجه به اینکه رئیس‌جمهور ما از کادر نظام سلامت و پزشک هستند توجه ویژه‌ای به زیرساخت‌های در حال تخریب اداره سلامت کشور داشته باشند. ما انتظار داریم که این کیفیت خدمات هم به بیماران و هم به ارائه دهندگان خدمت برسد.

وی گفت: امیدواریم در این دوره، خدمات به اوج برسد. پزشکیان از جمله مدیرانی است که به مسائل جزئی بیمارستان‌ها و مشکلات دانشگاه‌های علوم پزشکی و نظام سلامت واقف است و جامعه انتظار دارد که این مشکلات با دست توانای وی برطرف شود.

کد خبر 809357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.