به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حقشناس امروز _یکشنبه بیستم آبان_ در آئین گرامیداشت روز پرستار در سالن شهدای فراجای رشت با تبریک روز پرستار و جایگاه ارزشمند این قشر بزرگ، اظهار کرد: پرستار تنها سرمایه سلامت نیست بلکه سرمایه اجتماعی، انسانی و مادر همه سرمایهای است که منشأ عمران، توسعه و پیشرفت است.
وی با بیان اینکه شرط توسعه پایدار انسان سالم است، افزود: جامعه در گرو انسان سالم است که پیشرفت میکند و این جسم سالم را مدیون پرستاران در هنگام گذر از بیماری هستیم.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه پایداری امنیت و سلامت دو مقوله توسعه است، خاطرنشان کرد: هر جامعهای که این دو رکن را داشته باشد، پیشرو و سرآمد است.
حقشناس با اشاره به نیازمندی پرستاران به افزایش انگیزه، تصریح کرد: بخشی از نیازمندیهای پرستاران از جمله فوقالعاده خاص، سختی کار و یا افزایش حقوق نیازمند توجه مسئولان کشوری بهویژه مجلس شورای اسلامی است، اما وظیفه ما در استان تبیین مشکلات جامعه پرستاری در سطوح ملی و پیگیری تا حصول نتیجه است.
وی با تأکید بر پیگیری مشکلات جامعه پرستاری در هیئت دولت، گفت: مردم و مسئولان ارزش خدمات جامعه پرستاری را میدانند و تمام تلاش خود را خواهند کرد تا جایگاه پرستاری ارتقا پیدا کند.
محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در آئین با تبریک روز پرستار اظهار کرد: پرستاران پیوسته در خط مقدم خدمت به مردم قرار دارند و اوج خدمت خالصانه این گروه بزرگ در دوران سخت کرونا خود را ظهور و بروز داد.
وی با بیان اینکه هرچقدر به پرستاران توجه شود با توجه به حجم خدمات ارائه شده توسط آنها، باز هم کم است، افزود: اضافه کار پرستاران هر ماه بدون تعویق و تعرفه پرستاری نیز تا اردیبهشتماه امسال پرداخت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از پرداخت پول لباس به پرستاران هر شش ماه یک بار پس از پنج سال پرداخت نشدن و اجرای کامل قانون ارتقای بهرهوری و آموزش و توانمندسازی مستمر نیروی پرستاری خبر داد و عنوان کرد: برخی پرستاران در دوران کرونا ایثار کردند و خدمت جانانه داشتند، اما استخدام نشدند.
آشوبی با بیان اینکه امروزه چالشهای اصلی در حوزه پرستاری بالین و بهداشتی کمبود نیرو است، تصریح کرد: تأمین نیروی انسانی در پرستاری از طریق طرح نیروی انسانی و آزمون استخدامی امکانپذیر است با وجود اینکه حدود ۵۰۰ دانشجو سالانه از دانشکدههای پرستاری دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغالتحصیل میشوند.
وی با بیان اینکه پایین بودن مبلغ اضافه کار انگیزه خدمت را برای پرستاران کم کرده است، ادامه داد: پرستاران برای استمرار خدمات پرستاری در مراکز سلامتمحور متعهدانه مجبور هستند بیشتر در بخشها بمانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به حسن توجه دولت نسبت به ارتقای جایگاه پرستاران، افزود: اصلاح مبلغ اضافه کاری از درخواستهای پرستاران است که به زودی مبلغ جدید اعلام خواهد شد و از نیمه دوم امسال قابل اجرا خواهد بود.
وی اضافه کرد: مبلغ هر ساعت اضافه کاری پرستاران ۲۵ هزار تومان بود که پیشبینی میشود به ۸۵ هزار تومان افزایش پیدا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به نیاز مردم به خدمات پرستاری در منزل تاکید کرد: در حال حاضر ۲۳ مرکز مشاوره و مراقبت در منزل در استان وجود دارد که بیشتر نیمه فعال هستند و اگر خدماتشان تحت پوشش بیمه قرار بگیرد، استقبال خوبی میشود و از بار مراجعات به بیمارستانها میکاهد.
آشوبی با اشاره به افزایش جمعیت سالمندی در گیلان، خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش جمعیت سالمندی و افزایش بیماریهای مزمن، اگر توسعه خدمات پرستاری در منزل و پوشش بیمهای آن انجام نشود، این خدمت به یک خدمت دست نیافتی و گران تبدیل خواهد شد و بسیاری از مردم از آن محروم خواهند ماند.
وی با اشاره به اجرای آزمایشی طرح تکریم پرستاری در گیلان، تصریح کرد: در زمینه تکریم کارکنان تنها دانشگاهی هستیم که دستورالعملهایی برای آن تنظیم شده است و در بیمارستانها اجرا میشود، از این نظر مورد تقدیر معاونت پرستاری قرار گرفتهایم.
به گزارش ایمنا، در این مراسم با حضور استاندار گیلان، پرستاران نمونه استان به مناسبت ولادت حضرت زینب (س) تجلیل شدند.
نظر شما