به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از نیچر، کاپیل بهارتی، محقق سلولهای بنیادی مؤسسه ملی چشم در ایالات متحده، بیان میکند که این دستاورد یک پیشرفت هیجانانگیز در درمان بیماریهای چشمی است.
وی میافزاید: نتایجی که در مجله The Lancet منتشر شده، بسیار امیدوارکننده است.
جین لورینگ، پژوهشگر سلولهای بنیادی در مؤسسه اسکریپس اظهار میکند: برای اطمینان از کارایی این روش، نیازمند آزمایشهای بیشتری روی بیماران هستیم.
این روش با استفاده از سلولهای بنیادی پرتوان القایی (iPS) انجام شد. تیم تحقیقاتی به رهبری کوهجی نیشیدا، چشمپزشک دانشگاه اوزاکا، سلولهای خونی یک اهداکننده سالم را مجدد به حالت جنینی برنامهریزی کرده و سپس آنها را به سلولهای اپیتلیال قرنیه تبدیل کردند.
در این فرایند، محققان با برداشتن لایهای از بافت اسکار و پیوند سلولهای بنیادی به قرنیه، توانستند بینایی چهار بیمار مبتلا به کمبود سلولهای بنیادی لیمبال (LSCD) را بهبود بخشند.
پس از گذشت دو سال از پیوند، بیماران هیچ عوارض جانبی شدیدی نداشتند و پیوندها نشانهای از رد توسط سیستم ایمنی نشان ندادند. بهارتی بیان کرد: مشاهده رد نکردن پیوند، اطمینانبخش است، اما برای تأیید ایمنی این روش، به آزمایشهای بیشتری نیاز داریم.
به گفته نیشیدا، این تیم قصد دارد آزمایشهای بالینی گستردهتری را از ماه مارس آغاز کند تا اثربخشی این روش درمانی را بیشتر ارزیابی کند. وی افزود: چندین آزمایش دیگر بر اساس سلولهای iPS در سطح جهانی برای درمان بیماریهای چشمی در حال انجام است.
نظر شما