به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، حجتالاسلام علی مصطفوینیا عصر امروز _شنبه نوزدهم آبان_ در مراسم تحلیف داوران و میانجیگران شوراهای حل اختلاف استان قزوین اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که همواره مورد دغدغه نظام اسلامی قوه قضائیه است، رفع اختلافاتی است که در بین مردم به وجود میآید.
وی با بیان اینکه قوه قضائیه به دنبال این است که اختلافات را به حداقل برساند، افزود: در برنامههای مختلف از جمله برنامه ۵ ساله ششم که پشت سر گذاشتیم، در یکی از بندهای ماده ۱۱۶ تکلیف کرده که باید تا میتوانیم اختلافات را کم و صلح و سازش را زیاد کنیم.
رئیس کل دادگستری استان قزوین با بیان اینکه در آئین دادرسی ۶۰ ماده به میانجیگری و داوری اختصاص داده شده است، خاطرنشان کرد: لازم است قضات با کمک میانجیگران زمینه صلح و سازش پرونده را فراهم کنند.
مصطفوینیا اضافه کرد: تلاش قوه قضائیه کاهش پروندههای وارده به دادگستری است و داوران و میانجیگران برای حل مشکلات مردم باید حوصله و سعهصدر داشته باشند و دعاوی حقوقی و کیفری را با صلح و سازش به پایان برسانند.
وی ادامه داد: داوران و میانجیگران شوراهای حل اختلاف باید اصل بیطرفی را رعایت کنند و به دور از سلایق شخصی و با بیطرفی به پروندهها رسیدگی کنند.
رئیس کل دادگستری استان قزوین خطاب به داوران و میانجیگران گفت: اگر نمیتوانیم اختلافات را حل کنیم، نباید دعوی و اختلافات طرفین پرونده را عمیقتر کنیم، بلکه باید با مدیریت جلسه بین طرفین ارتباط ایجاد کرده و آنها را به توافق برسانیم.
راهاندازی کانون داوران در استان قزوین
حجتالاسلام محمد حیدری، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان قزوین نیز در این مراسم عنوان کرد: بعد از تحلیف ۹ نفر از داوران و یک نفری که پیشتر پروانه فعالیت گرفته، میتوانیم طبق ماده ۴۹ شیوه نامه جذب و آموزش داوری که حد نصاب ۱۰ نفر است، کانون داوران را در استان راه اندازی کنیم.
وی اضافه کرد: بر اساس این شیوه نامه، هیئت مؤسس عمومی به تهران معرفی میشود و بعد از تصویب اساسنامه سایر اقدامات برای برگزاری مجمع عمومی کانون داوران با هماهنگی مرکز در استان قزوین راهاندازی خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان قزوین با بیان اینکه داوران فعالیت خود را در سه حوزه عمومی، تخصصی خانواده و فنی تخصصی آغاز به کار خواهند کرد، گفت: در حال حاضر داوران استان در حوزه عمومی و تخصصی خانواده پروانه فعالیت گرفته و در آینده نیز داوران فنی و تخصصی مشغول به کار خواهند شد.
حیدری افزود: تعداد ۱۰۰ نفر در آزمونهای داوری و میانجیگری سال جاری ثبتنام کرده بودند که مصاحبه آنها در مهر انجام شده است و امروز تعدادی از این افراد پروانه خود را دریافت کردهاند و مابقی افراد نیز بعد از طی فرایندهای موجود کار خود را آغاز میکنند.
نظر شما