فضای ابری ایرانی راهی برای خداحافظی با محدودیت‌ها

شرکت دانش بنیان ایرانی به تازگی با ورود به عرصه هوش مصنوعی و توسعه‌ی فضای ابری، خدماتی منحصر به فرد به محققان و توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهند، یک شرکت اصفهانی با بهره‌مندی از جدیدترین فناوری‌ها و زیرساخت‌های پیشرفته پاسخگوی نیازهای متنوع جامعه علمی و فنی کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در دنیای امروز استفاده از فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی و زیرساخت‌های ابری به یکی از ضروریات فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی تبدیل شده است. محققان و توسعه‌دهندگان در حوزه‌های مختلف از علوم پایه گرفته تا صنایع پیشرفته، نیازمند دسترسی به منابع محاسباتی قدرتمند و انعطاف‌پذیر هستند.

یکی از چالش‌های پیش روی آن‌ها، محدودیت منابع موجود در سرویس‌های رایگان مانند Google Colab است که با محدودیت‌هایی از جمله ظرفیت پایین حافظه و محدودیت‌های زمانی همراه است. توسعه‌دهندگان و پژوهشگران به دنبال راه‌حل‌های جدیدی هستند که بتواند نیازهای آن‌ها را با هزینه‌های کمتر و دسترسی بهتر پوشش دهد.

فضای ابری (Cloud Computing) به ارائه خدمات مختلف محاسباتی از طریق اینترنت اشاره دارد، این خدمات می‌توانند شامل ذخیره‌سازی داده‌ها، پردازش، تحلیل اطلاعات، مدیریت پایگاه‌داده، نرم‌افزارها و خدمات دیگر باشند. به عبارتی به جای اینکه کاربران داده‌ها و نرم‌افزارها را روی کامپیوترهای شخصی یا سرورهای محلی خود داشته باشند، می‌توانند از منابع و خدمات ابری استفاده کنند که بر روی سرورهای از راه دور قرار دارند.

سیستم‌های بومی و پلتفرم‌های ابری داخلی با ارائه خدماتی انعطاف‌پذیر و مقرون‌به‌صرفه به کمک کاربران ایرانی آمده‌اند، این پلتفرم‌ها با استفاده از روش‌های پرداخت ساعتی، به کاربران امکان می‌دهند تا تنها به اندازه استفاده خود از منابع، هزینه پرداخت کنند. این قابلیت برای پژوهشگرانی که پروژه‌های کوتاه‌مدت و آزمایشی دارند، بسیار ایده‌آل است.

زیرساخت‌های ابری داخلی با اتصال مستقیم به پایگاه‌های داده جهانی نظیر Hugging Face، امکان استفاده سریع و بهینه از مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی را فراهم می‌کنند. با رشد روزافزون نیاز به پردازش داده‌های بزرگ، بازارچه‌های هوش مصنوعی و ارائه وب‌سرویس‌های متنوع نظیر تبدیل متن به صدا، تشخیص چهره و تحلیل تصاویر، به یکی از اولویت‌های صنعت فناوری تبدیل شده‌اند.

این خدمات نه‌تنها برای استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک، بلکه برای سازمان‌های بزرگ نیز فرصتی را فراهم می‌کنند تا به سرعت از قابلیت‌های هوش مصنوعی بهره‌برداری کنند و بهبود عملکرد خود را تسریع کنند.

به نظر می‌رسد که در آینده نزدیک با گسترش این فناوری‌ها و افزایش دسترسی به منابع پردازشی، شاهد تحولی بزرگ در صنعت هوش مصنوعی و زیرساخت‌های ابری در ایران خواهیم بود.

خداحافظی محدودیت های دسترسی محققین داخلی به فضای ابری با ساخت فضای ابری ایرانی

ورود به دنیای هوش مصنوعی و ارائه خدمات ابری

سید حسین احمدپناه، کارشناس نرم افزار به خبرنگار ایمنا می‌گوید: بسیاری از محققین و دانشجویان برای انجام پروژه‌های پژوهشی خود به سرویس‌های پردازشی نیاز دارند. نزدیک‌ترین سرویسی که به ذهن می‌آید Google Colab است، نسخه رایگان این سرویس محدودیت‌هایی دارد، به طوری که تنها ۱۶ گیگابایت رم و ۱۰۰ گیگابایت حافظه در اختیار کاربر قرار می‌دهد. از طرفی استفاده از نسخه‌های پولی آن هزینه‌بر است. دانشمندان ایرانی با طراحی و ساخت فضای ابری مشکل محدودیت زمانی و پرداخت هزینه را برطرف کرده‌اند، یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این سرویس، امکان استفاده ساعتی از منابع پردازشی است.

وی می‌افزاید: در سیستم داخلی کاربران نیازی ندارند از ابتدای ماه مبلغ زیادی پرداخت کنند. تنها به میزان ساعات استفاده هر ساعت ۱۰ یا ۲۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند. این سیستم برای محققین و دانشجویانی که نیازمند استفاده محدود و موقت از منابع پردازشی هستند، ایده‌آل است.

پلتفرم هوش مصنوعی و مدل‌های زبانی پیشرفته

کارشناس نرم افزار در زمینه ورود به حوزه هوش مصنوعی و ایجاد زیر ساخت‌ها بیان می‌کند: زیرساخت‌هایی فراهم شده که به صورت مستقیم به سامانه Hugging Face متصل است. محققین و توسعه‌دهندگان می‌توانند مدل‌های زبانی پیشرفته همچون LLaMA نسخه ۷۰ میلیاردی را در سیستم بومی اجرا کنند. اجرای چنین مدلی حداقل به ۶۴ گیگابایت رم و ۲۰۰ گیگابایت حافظه نیاز دارد. این در حالی است که تهیه این منابع برای بسیاری از کاربران دشوار است.

احمدپناه تصریح می‌کند: در سامانه بومی، کاربران به راحتی می‌توانند مدل‌های موجود در Hugging Face را از طریق URL ایمپورت کنند و در کسری از ثانیه به آن دسترسی پیدا کنند. این سرویس نیز به صورت ساعتی ارائه می‌شود؛ اگر کسی بخواهد تنها چند ساعت مدل خود را تست کند، هزینه‌ای بسیار مقرون‌به‌صرفه پرداخت خواهد کرد.

بازارچه هوش مصنوعی و وب سرویس‌های متنوع

یکی از دستاوردهای دیگر شرکت دانش بنیان ایرانی، ایجاد یک بازارچه هوش مصنوعی است که در آن ۱۲ وب‌سرویس و API آماده ارائه خدمت هستند، وی در رابطه با این ۱۲ وب‌سرویس خاطرنشان می‌کند: سرویس‌هایی همچون تبدیل عکس به متن، تشخیص جنسیت، تشخیص و تطبیق چهره، تبدیل صدا به متن و بالعکس، و حتی تشریح عکس به متن را ارائه داده و این خدمات به توسعه‌دهندگان نرم‌افزار امکان می‌دهد به سرعت از این ابزارها برای پروژه‌های خود استفاده کنند. این خدمات می‌تواند برای سازمان‌هایی که نیاز به تشخیص هویت دارند، بسیار کاربردی باشد؛ به‌عنوان مثال سیستم تطبیق چهره می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا هویت افراد را به دقت تشخیص دهند و از تقلب جلوگیری کنند، همچنین توسعه‌دهندگان می‌توانند از طریق APIهای ارائه‌شده، سرویس‌های خود را در سامانه پیاده‌سازی کنند.

کارشناس نرم افزار می‌افزاید: در زمینه زیرساخت‌های ابری نیز خدمات متنوعی ارائه داده شده است سرورهای فراهم شده شامل ویندوز، میکروتیک و سایر سیستم‌ها هستند و کاربران می‌توانند بر اساس نیاز خود از این سرورها استفاده کنند. علاوه بر این به هر کاربر یک آی‌پی نسخه چهار رایگان نیز اختصاص داده می‌شود.

نقش دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در توسعه هوش مصنوعی

احمد پناه درباره نقش دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در حمایت از ادامه مسیر شرکت‌های بومی سازنده فضای ابری بیان می‌کند: می‌توانیم یک دیتا سنتر داخلی در دانشگاه‌ها راه‌اندازی کنیم که محققین به راحتی از آن استفاده کنند. این همکاری‌ها می‌تواند به اشتغال‌زایی و توسعه زیرساخت‌های کشور کمک کند. از استارتاپ‌ها و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار دعوت می‌کنیم تا از خدمات داخلی ایرانی استفاده کنند، سامانه‌های ایرانی به گونه‌ای طراحی شده است که توسعه‌دهندگان می‌توانند به راحتی پروژه‌های خود را از طریق سیستم‌های CI/CD دیپلوی کرده و به مشتریان خود تحویل دهند.

به گزارش ایمنا، شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در تلاش است تا خدمات نوآورانه‌ای به محققان، توسعه‌دهندگان و صنایع مختلف ارائه دهند. شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با تمرکز بر ارائه خدمات نوآورانه و با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا در حوزه هوش مصنوعی و زیرساخت‌های ابری، به یکی از پیشروان این صنعت تبدیل شده است و با توجه به برنامه‌های بلندمدت این شرکت، به نظر می‌رسد که در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد تحولات گسترده‌ای در حوزه هوش مصنوعی و کلود در ایران خواهیم بود. با چشم‌انداز توسعه‌ی فناورانه، این شرکت‌های دانش بنیان به دنبال افزایش همکاری‌ها با دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی هستند تا بتواند مراکز داده و زیرساخت‌های پردازشی مدرن‌تری را راه‌اندازی و مدیریت کند. این همکاری‌ها می‌تواند توان عملیاتی شرکت‌ها را افزایش داده و به رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی در کشور کمک شایانی کند.

کد خبر 808979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.