به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری رویترز گزارش داده است، مصرف سوخت فسیلی اعم از گازوئیل، مازوت، زغال سنگ و گاز طبیعی در نیروگاههای اروپایی افزایش پیدا خواهد کرد و بنابراین در هفتههای آینده انتشار گازهای گلخانهای در قاره به اوج خواهد رسید.
این موضوع از آن جهت مورد تأکید است در ماههای پایانی سال میلادی تولید انرژی خورشیدی نیز به حداقل ممکن خواهد رسید و معنای آن این است که نیروگاهها برق تولیدی از محل سوختهای فسیلی را جایگزین تولید برق پاک خواهند کرد.
بررسیهای پژوهشکده Ember نشان میدهد که تولید برق خورشیدی اروپا در فصل زمستان نسبت به ماههای اوج تابستان حداقل ۵۰ درصد کاهش پیدا میکند و بر این اساس میزان تولید انرژی خورشیدی این قاره از ۴۴ میلیون کیلووات ساعت در ماه در فصل گرم به کمتر از ۲۰ میلیون کیلووات ساعت در ماه در فصل سرد خواهد رسید.
سهم انرژی خورشیدی از کل تولید برق اروپا نیز از ۱۱ درصد در فصل گرم به ۵ درصد در فصل سرد کاهش مییابد که تأمین انرژی برق جایگزین برای این میزان کسری، مستلزم افزایش تولید انرژی برق از محل سوختهای فسیلی و نیروگاههای حرارتی است.
با توجه به اینکه اروپاییها بهطور کلی با محدودیتهای جدی در حوزه تأمین گاز طبیعی بهعنوان سوخت اصلی نیروگاهها مواجه است، به نظر میرسد از محل سوختهایی همچون زغالسنگ، مازوت و گازوئیل عمده کسری خود را در این حوزه جبران خواهند کرد.
آن طور که دادههای مالی شرکت LSEG نشان میدهد از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ میانگین دما در آلمان در سه ماهه پایانی سال نسبت به سه ماهه سوم سال به شدت کاهش پیدا میکند و طور میانگین دما از ۱۷ درجه سانتی گراد در سه ماهه سوم به ۵.۶ درجه سانتی گراد در سه ماهه پایانی سال میرسد. این کاهش دما به طور معمول موجب افزایش شدید تقاضای مصرف برق با هدف گرمایش در خانهها، کارخانهها و ادارات میشود و مصرف برق را به شدت بالا میبرد.
بنا بر این گزارش کاهش تولید ناخالص داخلی در نیمه اول سال میلادی در بسیاری از کشورهای اروپایی، تهدیدهای رئیسجمهور جدید آمریکا درباره لزوم افزایش تعرفه انرژی صادراتی به اروپا و تنشهای روز افزون میان چین با اروپا در کنار جنگ روسیه با اوکراین و محدودیت واردات انرژی از روسیه از دیگر عوامل و چالشهایی است که در فصل سرد سال جاری اروپاییها با آن دستوپنجه نرم میکنند و تولید انرژی، برق کافی آنها را چالش میکشد.
نظر شما