علیرضا کریمزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری با اشاره به آمار صدور گواهینامه مهارت در هفت ماه نخست سالجاری اظهار کرد: گواهینامههای مهارت صادر شده در این بازه زمانی، هشت هزار و ۴۱۶ مورد بود که هزار و ۳۸۰ مورد از آنها مربوط به تمدید و تعویض گواهینامههای قدیمی است.
وی افزود: گواهیهای مهارت صادر شده برای زنان چهار هزار و ۲۹۱ مورد و مردان دو هزار و ۷۴۵ مورد بوده است.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای چهارمحالوبختیاری گفت: تعداد کل قبولیها در هفت ماه گذشته ۱۰ هزار و ۸۳۳ مورد بود که پنج هزار و ۵۳۸ نفر از آنها زن و پنج هزار و ۲۹۵ نفر مرد بودهاند، همچنین بیشتر فراگیران آموزشها در این سازمان فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند.
کریمزاده اضافه کرد: بیشترین مدارک صادر شده از سال گذشته تاکنون برای مردان در رابطه با استانداردهای مربوط به رانندگان کامیون و برای زنان آموزشهای مربوط به آرایش و پیرایش زنانه بودهاند که نشان میدهد بیشتر افراد، فراگیر این رشتهها هستند.
وی گفت: یکی از چالشهای موجود در چهارمحالوبختیاری بیکاری است، اداره کل آموزش فنیوحرفهای استان این تضمین را میدهد که افرادی که در رشتههای فنی بتوانند مهارتهای مورد نیاز را کسب کنند و گواهینامه مهارت دریافت کنند، بازار کار برای آنها وجود دارد.
مدیر کل آموزش فنیوحرفهای چهارمحالوبختیاری ادامه داد: اکنون این اداره کل با کمبود نیروی انسانی در قسمت اداری، مربیان و حفاظت فیزیکی مواجه است، چراکه نزدیک به ۱۰ سال است که این اداره کل در استان مجوز استخدام رسمی و پیمانی و گرفتن نیرو بهصورت حقالتدریس و قراردادی را ندارد و نیروهای بازنشسته نیز امکان جایگزینی نداشتهاند.
کریمزاده اضافه کرد: نبود اعتبار برای تجهیز مراکز آموزشی و کمبود شبکههای متصل به اینترنت بهویژه در بخشهای عشایری استان، کمبود وسایل نقلیه برای اعزام آزمونگر به استانهای همجوار از دیگر مشکلات این اداره کل است.
وی بیان کرد: در دو سال گذشته بیش از ۶۰ میلیارد تومان برای بهروزرسانی کارگاهها و توسعه مراکز و بهروزرسانی تجهیزات آموزشی در این سازمان هزینه شده است، اما همچنان با کمبود اعتبار مواجه هستیم.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای چهارمحالوبختیاری با اشاره به تغییر ساعات کاری مربیان افزود: با تصویب اساسنامه سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور ساعات کار مربیان ادارات آموزش فنیوحرفهای از ۴۴ ساعت به ۳۰ ساعت تغییر کرده است که با این وجود به مدت ۱۴ ساعت کارگاههای آموزشی و تجهیزات موجود در آموزشگاههای فنیوحرفهای استان بدون استفاده هستند.
کریمزاده با اشاره به اهمیت حضور فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در ارتقای سازمان خاطرنشان کرد: خوشبختانه ادارات کل آموزش فنیوحرفهای کشور به سمت فناوریهای نوین روی آورده است و با توجه به پیشرفتهای اجتماعی و تکنولوژیکی موضوع حذف یا تغییر برخی از مهارتها وجود دارد، باید جوانان خود را برای تصدی مشاغل متناسب با نیازهای دنیای جدید و پیشرفتهای علوم و فناوری آماده کنند.
وی گفت: دورههایی نظیر هوش مصنوعی، خانههای مدرن، دورههای CNC و سایر دورههای متناسب با نیاز بازار کار در حال اجراست و مربیان این سازمان هر ساله برای کسب فناوریهای نوین به مراکز تربیت مربی، اعزام و آموزشهای جدید را فرا میگیرند.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای چهارمحالوبختیاری تصریح کرد: افرادی که در رشتههای صنعتی، خدماتی و کشاورزی گواهینامه دریافت میکنند، میتوانند به ترتیب به ادارات صمت، اداره کار و جهاد کشاورزی جهت دریافت تسهیلات و وام مراجعه کنند، سازمان فنیو حرفهای استان تنها به آموزشگاههای آزادی که مجوز از سازمان آموزش فنیو حرفهای دریافت کردهاند، تسهیلات ارائه میدهد.
نظر شما