به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازیهای محلی اوقات شاد و مفرحی را برای افراد به ویژه کودکان و نوجوانان رقم میزنند؛ به خصوص در شرایطی که بازیهای کامپیوتری و ویدئویی، بخش زیادی از زندگی افراد را احاطه کردهاند، بازگشت به فرهنگ سنتی میتواند هیجان و شور زیادی را در میان ما و اطرافیان ایجاد کند.
همچنین بسیاری از شهرها، بازیهای بومی و محلی خود را دارند اما در مقابل برخی از بازیها در اکثر استانها مشابه هستند؛ در ادامه چند بازی محلی را به شما معرفی میکنیم:
بازی دمکشی
یکی از بازیهای محلی که خاستگاه آن به شهر رودسر گیلان میرسد، دُمکِشی است. در این بازی بهتر است حداقل پنج نفر حضور داشته باشند تا هیجان بیشتری پیدا کند. هر یک از بازیکنان در دمکشی باید پارچهای را به زیر کمر خود ببندند و سپس تلاش کنند تا پارچه یکدیگر را بکشند.
از شرایط این بازی بومی ایرانی آن است که محوطه بازی به اندازه کافی بزرگ باشد و همچنین بازیکنان از پارچه بلندی استفاده کنند تا دستگیری آنها چالشبرانگیزتر باشد.
بازی کبدی
کبدی که با نام زو هم شناخته میشود، از محبوبترین بازیهای بومی ایرانی است؛ این بازی در دو گروه مدافع و مهاجم و در یک محوطه دو بخشی انجام میشود.
لازم به ذکر است که در کبدی، انعطافپذیری و سرعت عمل بسیار اهمیت دارد و هر کدام از گروه مهاجم و مدافع باید سعی کنند افراد گروه مقابل را از زمین خارج کنند و نفرات کلیدی را از دسته رقیب خود بگیرند، همچنین تعداد افراد مناسب برای شرکت در این بازی حداقل هفت نفر است.
بازی خط و خانه (لی لی)
بازی خط و خانه از بازیهای بومی ایرانی مربوط به استان اردبیل است که با نامهای لی لی، اِکر دوکِر و جیزیق نیز شناخته میشود.
در این از بازیهای محلی، استقامت پا و هماهنگی حرکات بدن افزایش پیدا میکند و تعداد افراد مورد نیاز برای این بازی حداقل سه نفر است.
در خط و خانه، ابتدا باید هشت خانه به شکل مکعب مربع باز شده در سایز بزرگ کشیده شود و به ترتیب، هر یک از افراد، یک سنگ را در خانه شماره یک و بههمینترتیب تا آخر بیندازند و سعی داشته باشند که از خطوط نگذرند.
بازی ریسمان علی پیسیه
از هیجانانگیزترین بازیهای محلی میتوان به ریسمان علی پیسیه اشاره کرد. در این سرگرمی مفرح، هر چه تعداد بازیکنان بیشتر باشد، هیجان و شادی افزونتری به دنبال دارد.
در ریسمان علی پیسیه، افراد شرکتکننده پشت سر هم قرار میگیرند و دستهایشان را به کمر نفر جلویی محکم میکنند، نفر اول باید خود را تکان دهد و شروع به حرکت کند و دیگر بازیکنان باید سعی داشته باشند که از سقوط خود و ول کردن کمر جلوییها جلوگیری بهعمل آورند.
بازی بخچه گرک
بخچه گرک از بازیهای محلی و ایرانی محسوب میشود که متعلق به شهر شوشتر است. این بازی را در سایر شهرها با نام «دست رشته» انجام میدهند؛ در بخچه گرک، به تعداد بالایی از بازیکنان نیاز است تا علاوه بر هیجان بسیار، روال بازی نیز بهخوبی انجام شود. فرایند بازی اینگونه است که یک نفر در خارج از گود و محوطه میایستد و سایر افراد توپ یا بقچهای را در میان خود جابهجا میکنند، فرد خارج باید تلاش خود را در جهت گرفتن بقچه از آنان بهکار بگیرد.
نظر شما