به گزارش خبرگزاری ایمنا، گل سرخ دارای مزایا و فواید زیادی برای سلامتی و زیبایی است که از جمله خواص آن میتوان به رفع بوی دهان، بهبود عملکرد کلیه و درمان سنگ کلیه، مقابله با عفونتها، بهبود وضعیت کبد و لاغری، اشاره کرد.
مهمترین خواص گل سرخ
- کمک به سلامت پوست با گل محمدی
- بهبود سلامت مو
- کاهش وزن با چای گل محمدی
- درمان یبوست
- پاکسازی کبد
- آرامبخشی
- بهبود بر هضم غذا
- مراقبت از چشم
طبع گل محمدی در طب سنتی
طبع گل محمدی و گلاب گرم است و خواص و فواید درمانی فراوانی دارد.
خواص گل محمدی برای پوست
یکی از خواص گل محمدی این است که با وجود آنتیاکسیدانها با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند و از این طریق به مبارزه با حساسیت پوستی و چربی اضافی و میکروبهای پوست میپردازد و پوست را از گرد و غبار و آلودگی پاک میکند.
از دیگر خواص گل محمدی میتوان به کاهش چین و چروک پوست اشاره کرد؛آنتیاکسیدانها و ویتامین C موجود در گل محمدی انواع لکههای پوستی و چین و چروک را برطرف میکند و نوشیدن چای گل محمدی میتواند موجب کاهش چین و چروکهای پوست از طریق کلاژنسازی شود.
همچنین رفع التهابهای پوستی از خواص گل محمدی محسوب میشود؛ استفاده از گلاب صابون، لوسیون و کرمهای مرطوب کننده موجب سلامت پوست میشود و لایهبرداری پوست از دیگر خواص گل محمدی است و با مالیدن پودر گلبرگ خشک شده گل محمدی و گلاب روی جوش و آکنه میتوانید آنها را درمان کنید و از التهاب آنها بکاهید.
کاربرد گل محمدی در مراقبت از مو
برای بهبود کیفیت و رشد مو، میتوان از ماسک مو تهیه شده از گل محمدی، روغن نارگیل، روغن رزماری و عسل استفاده کرد؛ این ماسک نه تنها موها را نرم و ابریشمی میکند، بلکه به کنترل چربی پوست سر و تقویت رشد مو کمک میکند.
تأثیر گل محمدی در بهبود عملکرد کلیه و پیشگیری از سنگ کلیه
یکی از خواص مهم گل محمدی، تأثیر آن بر عملکرد کلیهها است، این گیاه به دلیل خاصیت ادرارآوری که دارد، به افزایش حجم ادرار و پاکسازی مؤثر کلیهها و پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه و بیماریهای کلیوی کمک میکند که این خاصیت میتواند باعث حفظ سلامت کلیهها در طولانی مدت شود.
خواص گل سرخ برای یبوست
از دیگر خواص گل سرخ میتوان به تأثیر نوشیدنی گل سرخ در درمان یبوست اشاره کرد؛ دمکرده گل سرخ یا چای آن حاوی مقادیر بالای فیبر است و این ماده به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و فرآیند هضم کمک میکند.
افرادی که به یبوست مبتلا هستند، با مصرف منظم این نوشیدنی میتوانند تا حد زیادی به درمان عارضه کمک کنند. به خصوص اگر چای گل سرخ را در کنار نوشیدنیهایی مانند آب انجیر تهیه کنید، تأثیر آن در درمان یبوست، دوچندان میشود.
خواص گل سرخ برای لاغری
یکی از نوشیدنیهای کمکالری که با بالا بردن سوخت و ساز بدن به لاغری و کاهش وزن نیز کمک میکند، چای گل سرخ است؛ مصرف این نوشیدنی بین وعدههای غذایی باعث کاهش اشتها نیز میشود و از دیگر فواید چای گل سرخ برای لاغری میتوان به تأثیر این نوشیدنی در بهبود فرآیند هضم غذا اشاره کرد که بهخصوص در هضم چربیها نیز تأثیر دارد و از این طریق باعث لاغری میشود.
برای تأثیر بیشتر و سرعت گرفتن کاهش وزن میتوان دمنوش گل سرخ را در کنار نوشیدنیهایی مانند قهوه چربیسوز استفاده کرد.
کاهش استرس با دمنوش گل محمدی
دمنوش گل محمدی علاوه بر عطر و طعم دلنشین خود، دارای خواص آرامبخشی فوقالعادهای است؛ این نوشیدنی میتواند به کاهش استرس، اضطراب و فشارهای عصبی کمک کند، این اثرات آرامبخش به دلیل ترکیبات خاص موجود در گل محمدی است که روی سیستم عصبی تأثیر میگذارند.
طرز تهیه چای گل محمدی
مواد لازم برای تهیه این چای عبارتند از: دو فنجان گلبرگ گل محمدی تازه، سه فنجان آب، عسل (اختیاری)
قسمت سفید رنگ انتهای گلبرگهای گلها را که مزه تلخی دارند را در مرحله اول جدا کنید و گلبرگها را بشویید. بعد از اینکه گلبرگها خشک شدند گلبرگهای تازه را به سه فنجان آب اضافه کرده و روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه مخلوط آب و گلبرگها جوش آمدند اجازه دهید ۵ دقیقه بجوشد تا جایی که گلبرگها بیرنگ شوند. سپس آن را از صافی عبور دهید. چای گل محمدی شما آماده است، در صورت تمایل میتوانید با افزودن شکر به آن کمی چای خود را شیرین کنید.
طرز تهیه دمنوش گل محمدی
مواد لازم برای تهیه دمنوش گل محمدی عبارتند از: یک لیوان گل محمدی، چهار لیوان آب گرم، عسل و دارچین و هل به میزان دلخواه
در مرحله اول گلهای محمدی را داخل یک قوری بگذارید و روی آنها آب گرم بریزید، توجه داشته باشید که از آب گرم استفاده شود و از آب جوش استفاده نکنید، بعد از اینکه آب را در قوری ریختید برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
میتوانید هنگام ریختن آب هل و دارچین را نیز اضافه کنید، پس از ۱۰ یا ۱۵ دقیقه دمنوش گل رز یا گل محمدی شما آماده است و بسته به سلیقه خود میتوانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید، در بعضی دستورها به دمنوش گل محمدی چای سیاه، چای سبز و یا زعفران نیز اضافه میکنند.
مضرات گل محمدی
گل محمدی نیز مانند سایر گیاهان دارویی در کنار خواص دارویی که دارد مضرات نیز دارد؛ مصرف چای گل محمدی ودمنوش گل محمدی عوارضی ندارد، اما مصرف میوه گل محمدی ممکن است مضرات و عوارضی داشته باشد.
عوارض مصرف میوه گل محمدی شامل اسهال، استفراغ، یبوست، حالت تهوع، خستگی، بیخوابی، سوزش سر دل، گرفتگی معده، سر درد و واکنشهای آلرژیک هستند و افراط و زیادهروی در مصرف گل محمدی میتواند به علت وجود مقادیر بسیار بالای ویتامین C در آن منجر به ایجاد سنگ کلیه شود.
همچنین بالا بودن سطح ویتامین C در گل محمدی میتواند موجب افزایش جذب آهن شود که این موضوع برای بیماران مبتلا به تالاسمی مضر است و زنان باردار و مادران شیرده بهتر است از مصرف گل محمدی پرهیز کنند.
نظر شما