به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس شوراهای حل اختلاف و تجلیل از قضات، کارکنان و صلح یاران برتر استان در حوزه صلح و سازش با حضور شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه برگزار شد؛ شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در ابتدا ضمن تبریک ولادت حضرت زینب کبری (س) و سالروز تأسیس شوراهای حل اختلاف با اشاره به تأثیر مشارکت مردم در شورای حل اختلاف اظهار کرد: استفاده حداکثری از ظرفیتهای مردمی در توسعه فرهنگ صلح و سازش، موجب تسریع در حل و فصل مسالمتآمیز دعاوی خواهد شد.
وی شورای حل اختلاف را تبلور عینی مشارکت مردم در عرصههای مختلف عنوان کرد و افزود: هدف از تشکیل شوراهای حل اختلاف علاوه بر رسیدگی به شکایات، برقراری صلح و سازش بین افراد است و بیشک شورای حل اختلاف با مشارکت مردم و اقدامات مثبت خود در حل منازعات و دعاوی مؤثر بوده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه هدف اساسی از تشکیل دادگاههای صلح را ترویج فرهنگ مصالحه در جامعه عنوان کرد و گفت: تشکیل دادگاههای صلح از تکالیف قانونی و اولویتهای دستگاه قضائی است و در راستای اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و تکلیف قانونگذار راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه بهترین راهکار فصل خصومت، مصالحه و سازش است، تصریح کرد: اولین وظیفه یک قاضی قبل از صدور رأی این است که تمام تلاش خود را در جهت برقراری صلح و سازش بهکار گیرد.
کرمی با اشاره به راهاندازی و آغاز بهکار ۱۵ شعبه دادگاه صلح در مرکز استان از اول آبان سال جاری تصریح کرد: در حال حاضر دادگاههای صلح در تمامی شهرستانها و حوزههای قضائی استان راهاندازی شده و پروندههایی که در صلاحیت این دادگاهها هستند جهت رسیدگی به شعب صلح ارجاع میشوند.
در ادامه سعید قادری فصیح معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه ضمن ارائه گزارش عملکرد مجموعه خود در یکسال گذشته گفت: در سطح استان ۶۶۸ کارمند، ۱۷۰۷ صلح یار دارای ابلاغ، و ۱۷۱ شعبه شورای حل اختلاف داریم.
وی افزود: در سال گذشته ۱۳۲ هزار فقره پرونده در شورای حل اختلاف استان تشکیل و ۱۳۱ هزار فقره مختومه و در شش ماه اول سال جاری ۵۴ هزار فقره پرونده تشکیل و ۵۶ هزار فقره مختومه شده که در مجموع عملکرد مثبتی است.
سرپرست شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه با بیان اینکه در سال گذشته ۳۶ فقره و در سال جاری ۷ فقره پرونده قتل منجر به سازش شده است، گفت: میانگین سازش در سال گذشته ۳۶ درصد بوده و از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۳ درصد است.
وی با اشاره به نقش مهم دادگاههای صلح اظهار کرد: رسیدگی به پروندهها در محاکم با هدف رفع خصومت صورت میگیرد در حالیکه بهترین تصمیم یک قاضی جهت رفع خصومت و احقاق حق طرفین، فصل خصومت از طریق سازش است.
قادری فصیح با اشاره به بازدید اخیر بازرس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه از استان، گفت: طبق ارزیابی بهعمل آمده، عملکرد استان در حوزه حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش در حد خیلی خوب ارزیابی شده است.
در پایان مراسم از خبرنگار ایمنا در کرمانشاه و ۶۲ نفر از از قضات، کارکنان و صلح یاران برتر استان در حوزه صلح و سازش با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.
نظر شما