به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، این روزها رفسنجان، میزبان هنرمندان صنایع دستی از ۳۱ استان کشور است تا هنر زنان و مردان ایرانی در نمایشگاهی پنج روزه در معرض دید علاقمندان قرار بگیرد، نمایشگاهی سرشار از تنوع و زیبایی که هنر فاخر سرتاسر نقاط کشور ایران را معرفی میکند، از گلیم و فرش گرفته تا رنگدانههایی که روی ظروف سرامیکی بانوی خوش سلیقه هنرمند جاخوش کردهاند و از ظروف سفال و سبدهای حصیری دستساز تا البسه زردوزی که هر یک شناسنامه ایران است.
شهرهای جهانی گردهم آمدهاند تا در رفسنجان، سرزمین پسته و مس و در جوار مرکز پهناورترین استان ایران که عنوان شهر ملی صنایع دستی را نیز با خود یدک میکشد، آلبومی از هنر ایران و ایرانی را به نمایش بگذارند و همگان نظارهگر میراث گرانبها و ارزشمند این دیار باشند.
فعالیت ۷۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی استان کرمان
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی ظرفیتهای بزرگی با اثرگذاری بالای اقتصادی وجود دارد که مغفول مانده است، میگوید: برگزاری جشنوارهها رونقی برای مناطق و موجب تعامل هنرمندان میشود.
وی با اشاره به فعالیت ۱۰۰ رشته و ۷۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی استان کرمان اضافه میکند: جشنوارهها و رویدادهای مختلف به تقویت گردشگری و نشاط اجتماعی نیز منجر میشود.
مشارکت ۲۰ دستگاه دولتی بخش دولتی و خصوصی در نمایشگاه صنایع دستی
سعید شاهرخی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور دهها اثر هنری و میراثی از استان کرمان در موزههای مطرح کشور و دنیا، میگوید: کرمان در حوزه نمایشگاههای ملی متفاوت جلوه کرده است و رفسنجان جزو شهرستانهای دارای ظرفیت مطلوب از نظر زیرساخت شهری و برپایی نمایشگاه است.
وی از مشارکت ۲۰ دستگاه بخش دولتی و خصوصی در برگزاری شانزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی استان کرمان خبر میدهد و بیان میکند: این نمایشگاه در فضایی به وسعت شش هزار مترمربع و با حضور ۲۲۰ غرفه برپا شده است که ۱۳ غرفه در اختیار شهرهای ملی صنایع دستی و در مجموع ۹۳ غرفه برای مهمانان کشوری و ۷۰ غرفه برای هنرمندان کرمانی در نظر گرفته شده است.
رفسنجان میتواند شهر ملی و جهانی صنایع دستی شود
اعظم علیخانی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نیز در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در کرمان با اشاره به تنوع بالای صنایع دستی در استان کرمان، میگوید: سیرجان شهر جهانی گلیم و قلعه گنج و شهربابک شهر ملی هستند که به تناسب قابلیت و پتانسیل شهر انتخاب و برگزیده شدهاند.
وی با تأکید بر اینکه رفسنجان هم میتواند شهر ملی و جهانی شود، میافزاید: قابلیتهای خوبی همچون گلیم تاس و قلم زنی در رفسنجان مسیر خود را آغاز کردهاند که با همت هنرمندان و اداره میراث فرهنگی شهرستان میتواند فضای ملی شدن را برای رفسنجان به ارمغان بیاورد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان یکی از دستاوردهای نمایشگاههای صنایع دستی را آشنایی نسل جوان و نوجوان با میراث گذشتگان و هنر بیان میکند و ادامه میدهد: تماشای صنایع دستی هنرمندانه و گفتوگو با هنرمندان به ارتقای نشاط اجتماعی و پایداری و مانایی فرزندان این سرزمین منجر میشود.
وی با اشاره به حضور ۱۴ شهر جهانی در شانزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی استان کرمان میگوید: ارتقای فرهنگ کسب و کارهای هنربنیان از دیگر مزیتهای نمایشگاههای صنایع دستی است که فرصتی را برای هنرمندان ایجاد میکند تا بدون حضور فیزیکی در سایر رویدادها، با هنرمندان سراسر کشور آشنا شوند.
علیخانی ادامه میدهد: هنرمندان با حضور در نمایشگاه و بازدید از آثار و صنایع دستی، ضمن آشنایی با ظرفیتها و پتانسیلها میتوانند از طریق ارتباط با سایر هنرمندان، تجاریسازی و زنجیره ارزش را رصد کنند و با چگونگی تولید و تهیه مواد اولیه و فروش آشنا شده و به تقویت و ارتقای حوزه فعالیت خود بپردازند.
به گزارش ایمنا، شانزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی استان کرمان تا هجدهم آبان در رفسنجان (بلوار پسته، شرکت تعاونی تولیدکنندگان پسته، سالن ۱۶ همهروزه از ساعت ۱۵:۰۰ تا ۲۱:۰۰ برای بازدید عموم دایر است.
نظر شما