اجرای پروژه‌های مناطق محروم با طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها را فرصتی برای توسعه مناطق محروم و ایجاد انگیزه در مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ دانست و گفت: اگر مودیان مالیاتی ببینند مالیات‌شان در پروژه‌های عمرانی محلی هزینه می‌شود، انگیزه بیشتری برای پرداخت دارند.

علی‌اصغر نخعی‌راد در خصوص طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در تهران اظهار کرد: این طرح از ابتدای سال جاری به اجرا درآمده و توانسته است در مدت کوتاهی به ویژه در استان‌های محروم تأثیرات مثبتی بر جای بگذارد، در واقع، این طرح به مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰، یعنی کسبه و بازاریان این اختیار را می‌دهد که محل هزینه‌کرد مالیات خود را تعیین کنند.

وی افزود: سازمان امور مالیاتی با معرفی پروژه‌های اولویت‌دار در استان‌های محروم، به این مودیان اجازه می‌دهد که از میان این پروژه‌ها انتخاب کنند؛ در چند ماه اخیر ۱۶ استان محروم از این طرح بهره‌مند شدند و منابع مالیاتی میان این استان‌ها و پروژه‌های آن‌ها تقسیم شده است.

نماینده کلات و مشهد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با اشاره به اثرات این طرح بر توسعه مناطق محروم خاطرنشان کرد: این طرح می‌تواند به تسریع تکمیل پروژه‌های عمرانی در مناطق محروم کمک کند، از سوی دیگر، به عدالت در توزیع مالیات‌ها در استان‌های مختلف نیز کمک می‌کند.

نخعی‌راد اضافه کرد: زمانی که مودیان مالیاتی می‌بینند مالیات‌شان در پروژه‌های عمرانی محلی هزینه می‌شود، انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات به‌موقع و شفاف خواهند داشت.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح موجب ایجاد انگیزه در مودیان مالیاتی خواهد شد، عنوان کرد: زمانی که شهروندان می‌توانند انتخاب کنند که وجه مالیاتی‌شان کجا هزینه شود، احساس مسئولیت بیشتری خواهند داشت، این طرح سبب می‌شود مودیان مالیاتی با میل و رغبت بیشتری اقدام به پرداخت مالیات کنند و این یک اقدام مفید و سازنده است.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تاکید کرد: این طرح نه تنها به توسعه عدالت اجتماعی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به تسریع روند افتتاح پروژه‌های عمرانی بینجامد، زیرا مودیان مالیاتی تلاش می‌کنند پروژه‌هایی را انتخاب کنند که در شهرهای ضعیف‌تر و مناطق محروم واقع شده‌اند، در نتیجه این امر می‌تواند موجب تسریع در اجرای پروژه‌ها و افتتاح زودتر آن‌ها شود.

نخعی‌راد با اشاره به اهمیت تداوم و گسترش این طرح، گفت: این طرح باید ادامه پیدا و در همه زمینه‌ها گسترش پیدا کند، دولت می‌تواند از این طریق طرح‌های عمرانی را با انتخاب مردم هزینه و بودجه‌های جاری را از منابع دیگر تأمین کند؛ این مدل تأمین مالی می‌تواند به عنوان یک انگیزه‌دهی خوب عمل کند و به بهبود شرایط زندگی در مناطق محروم کمک کند.

وی با تاکید بر اهمیت استمرار این طرح از مسئولان خواست تا به اجرای دقیق آن توجه ویژه‌ای داشته باشند و افزود: اگر این طرح به درستی اجرا شود، می‌تواند به عنوان یک الگو در مدیریت مالیاتی کشور مطرح شود و به تسریع توسعه مناطق محروم و کاهش نابرابری‌های اجتماعی کمک کند.

کد خبر 808516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.