به گزارش خبرگزاری ایمنا، در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، شاخص کل بورس تهران مثبت و در مقابل شاخص کل هم وزن منفی شد. شاخص کل بورس با افزایش ۴ هزار و ۴۲۰ واحدی معادل ۰.۲۲ درصد در تراز ۲ میلیون و ۵۶ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هم وزن نیز یک هزار و ۱۴۳ واحد کاهش داشت و در محدوده ۶۷۰ هزار و ۴۶۴ واحدی ایستاد.
بازار سهام در حالی وارد سومین هفته آبان شد که روزهای پر دغدغه و پر چالشی را پشت سر گذاشته بود و فعالان بورس انتظار داشتند که در روزهای میانی آبان تصمیمات و راهکارهایی برای اطمینانخاطر، جلب اعتماد سهامداران و ادامه روند مثبت هفته گذشته بازار گرفته شود.
پیش از شروع این هفته بورس در دو راهی از دست رفتن ناحیه حمایتی ارزشمند دو میلیونی یا به دست آوردن سکوی پرتاب قدرتمند برای سقفهای جدید بود و کارشناسان بازار سرمایه پیشبینی میکردند که با وجود برگزاری انتخابات آمریکا و تصمیمهای هیجانی سرمایهگذاران در همه بازارها، بورس نیز در اوایل این هفته بازار با تعادل نسبی روبهرو باشد و حتی با توجه به رفتارهای آخرین روزهای معاملاتی هفته گذشته انتظار میرفت که این تعادل اندکی به سمت مثبت و خریداران نسبتاً قویتر در بازار رقم بخورد تا در جمع بندی هفتگی اکثریت شاخصهای بازار با بازدهی مثبت کار خود را به پایان برسانند.
افزایش فشار فروش و کاهش قیمت سهام
نگاهی به آمار بازدهی بازار سهام در این هفته حکایت از آن دارد که انتظار سرمایهگذاران برای نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سطح فروش را در بازار افزایش داد و کاهش قیمت سهام را به دنبال داشت.
کندل هفتگی شاخص کل بورس در هفته دوم آبانماه کاهش حدود دو درصدی را ثبت کرد همچنین حدود هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی طی این هفته از بورس خارج شد.
این موضوع بازدهی هفتگی بورس را منفی کرد؛ به طوری که شاخص کل طی پنج روز کاری این هفته با کاهش ۱.۸۶ درصدی از تراز دو میلیون و ۵۶ هزار واحد در پایان هفته گذشته، به دو میلیون و ۱۷ هزار واحد در پایان معاملات روز چهارشنبه رسید که این روند در سهمهای کوچک بازار نیز دیده شد و شاخص هموزن در این هفته با کاهش حدود ۲.۰۸ درصدی به تراز ۶۵۶ هزار واحدی رسید.
حجم معاملات نیز در این هفته کاهش حدود ۲۵ درصدی پیدا کرد تا جایی که طی پنج روز معاملاتی هفته دوم آبان، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی به ۷.۹۲ میلیارد برگه سهم ثبت شد. از سوی دیگر میانگین ارزش معاملات در این هفته کاهش پیدا کرد و میانگین هفتگی این رقم سه هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان است.
کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که کاهش قیمت سهام و ریسکهای سیستماتیک، سهامداران را به فروش سهام و سرمایهگذاری در بازارهای طلا و دلار ترغیب کرد. این روند خروج هزار و ۳۴۰ میلیارد تومانی را به دنبال داشته است.
خروج نقدینگی از بازار سرمایه
از تابستان سال جاری تاکنون بورس حتی سه روز معاملاتی پشت سر هم روز مثبت نداشت و روند مهر با خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامهدار بوده است این روند بیاعتمادی نسبت به سایه بی اعتمادی چهار سال گذشته در بازار سرمایه را سنگینتر کرده است به همین دلیل شاهد خروج مطلق و سراسری از اکثریت نمادهای بازار هستیم در حالی که بازارهای موازی از جمله طلا، ارز و حتی صندوقهای طلایی بورسی با رکوردشکنی در ورود پول روبهرو هستند.
به گفته فعالان بورس، ارزش دلاری بازار سرمایه با سقف حدود ۴۷۰ میلیارد دلاری اکنون به زیر ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است در این شرایط ممکن است ادامه بحران در بورس تا کارگزاریها و صندوقها سرایت کند زیرا در صورتی که ابطال در صندوقهای سهامی زیاد باشد، شروع به فروش میکنند. مشتریان اعتباری کارگزاریها نیز به شدت دچار بحران شدند و بسیاری از آنها کال مارجین شدند بنابراین وقتی بازار قفل باشد، نمیتوانند داراییهای خود را به فروش برسانند و در نتیجه کارگزاریها نمیتوانند تسهیلات دریافتی از بانکها را تسویه کنند بنابراین دولت باید به این زنگ خطر توجه کند و اقداماتی همچون اختصاص خط اعتباری به بازار سرمایه با تزریق مستقیم پول یا واگذاری اعتبار به کارگزاریها و صندوقهای حمایتی را برای رفع بحران در دستور کار قرار دهد.
معاملات سهمهای کوچک در جا زد
نخستین روز کاری بورس در این هفته با معاملات صعودی آغاز شد اما هرچه به انتهای بازار نزدیکتر شد، شدت عرضه بالا رفت و حدود ۷۲ درصد از سهمها نزولی شدند و سرانجام شاخص هموزن نوسان عجیبی را ثبت و تنها ۳۱ واحد رشد کرد.
معاملات سهمهای بزرگ بازار در این روز در جهت کندل معاملاتی روز گذشته بسته شد بنابراین شاخص کل با رشد پنج هزار و ۶۹ واحدی که معادل ۰.۲۵ درصد این شاخص است، در سطح دو میلیون و ۶۱ هزار واحدی ایستاد اما قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام اما رشدی را تجربه نکرد به طوری که شاخص هموزن تنها ۳۱ واحد که معادل ۰.۰ درصد این شاخص است، افزایش ارتفاع داد و به سطح ۶۷۰ هزار واحد رسید.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران حجم معاملات را ۱۰.۵ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) را چهار هزار و ۵۶۴ میلیارد تومان نشان داد، تراز پول حقیقی در سهام نیز منفی بود و حدود ۱۹۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
خروج پول از بازار شتاب گرفت
روز یکشنبه بازار سهام همچون روز معاملاتی گذشته با ریزش بسته شد و شاخص کل بورس سطح مهم خود یعنی ارتفاع دو میلیون و ۵۰ واحدی را از دست داد. آهنگ خروج پول نیز نسبت به روز گذشته تندتر بود و عدد ۶۴۱ میلیارد تومان را به ثبت رساند همچنین حجم معاملات خرد به شدت کاهش داشت که نشان از فضای احتیاطی در بازار است.
با معاملهشدن ۹۴ درصد نمادها در محدوده منفی، شاخص اصلی تالار شیشهای بیش از ۲۸ هزار واحد ریزش کرد و در سطح دو میلیون و ۳۲ هزار واحدی ایستاد.
قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز به دلیل فشار فروش کاهش را تجربه کرد؛ به طوری که شاخص هموزن بازار در پایان بورس سیزدهم آبان ۶ هزار و ۱۱۶ واحد که معادل ۰.۹۱ درصد این شاخص است، کاهش ارتفاع داد و به سطح ۶۶۴ هزار و ۳۸۱ واحد رسید به اضافه اینکه ۹۴ درصد از نمادهای بازار سهام کاهش قیمت داشتند. ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم به عدد ۲ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان پایین آمد و از سوی دیگر ۶۴۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام کوچ کرد.
شاخص کل در سراشیبی سقوط
سومین روز کاری بورس با کاهش نسبی بسیار شاخص کل رقم خورد. معاملات چهاردهم آبان بازار سهام در جهت کندل معاملاتی روز گذشته، با ریزش بسته شد و شاخص کل با کاهش ۱۴ هزار و ۸۶۳ واحدی که معادل ۰.۷۰ درصد این شاخص است، در سطح دو میلیون و ۱۷ هزار واحدی ایستاد.
قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز به دنبال فشار فروش کاهش را تجربه کرد؛ به طوری که شاخص هموزن بازار در پایان معاملات این روز چهار هزار و ۶۲۸ واحد که معادل ۰.۷۰ درصد این شاخص است، کاهش ارتفاع داد و به سطح ۶۵۹ هزار و ۷۵۳ واحد رسید همچنین ۷۳ درصد از نمادهای بازار سهام کاهش قیمت داشتند.
حجم معاملات خرد نیز با عدد ۸.۵ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) سه هزار و ۴۹۳ میلیارد تومان ثبت شد.
۵۶ درصد نمادها در مسیر منفی
معاملات روز سهشنبه با رشد اندک شاخص کل به پایان رسید تا بازار سهام پس از ثبت سه روز منفی پیاپی، در حالت متعادل رو به مثبت تمام شود.
در این روز شاخص کل با افزایش هفت هزار و ۴۰ واحدی که معادل ۰.۳۵ درصد این شاخص است، در سطح دو میلیون و ۲۵ هزار واحدی ایستاد اما قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام تغییر خاصی نداشت؛ به طوری که شاخص هموزن بازار تنها ۱۸ واحد که معادل ۰.۰ درصد این شاخص است، رشد کرد و به سطح ۶۵۹ هزار و ۷۸۲ واحد رسید، همچنین ۵۶ درصد از نمادهای بازار سهام کاهش قیمت داشتند.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات خرد را ۶.۱ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) را دو هزار و ۶۸۴ میلیارد تومان نشان داد.
خروج ۲۴۲ میلیارد تومان پول از بازار
پایان بخش معاملات این هفته بورس با شاخصهای نزولی بود و در پنجمین روز کاری بازار سهام، شاخص کل با کاهش هفت هزار و ۱۲۰ واحدی که معادل ۰.۳۵ درصد این شاخص است، در سطح دو میلیون و ۱۷ هزار واحدی ایستاد همچنین قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام کاهش داشته است؛ به طوری که شاخص هموزن بازار در پایان بورس سه هزار و ۲۵۱ واحد که معادل ۰.۴۹ درصد این شاخص است، کاهش ارتفاع داد و به سطح ۶۵۶ هزار واحد رسید.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران حجم معاملات را ۱۰.۱ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) را چهار هزار و ۴۴۳ میلیارد تومان نشان داد و تراز پول حقیقی در سهام، مانند روز معاملاتی گذشته، منفی بود. به طوری که در پایان بورس امروز حدود ۲۴۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
پایان یک ابهام
فعالان بازار سرمایه معتقدند که این بازار بیشتر تحت تأثیر ابهامات غیراقتصادی از جمله تنشها و اتفاقات منطقهای تا پارامترهای بنیادین اقتصادی است با این حال پایان انتخابات آمریکا بر بورس اثر مثبت دارد زیرا یک ابهام از روی بازار سرمایه برداشته میشود اما نتیجه این انتخابات نیز بر روند بازار سهام ایران مؤثر است و با پیروزی دونالد ترامپ، انتظار میرود وضعیت بازار سرمایه بهگونهای نخواهد بود که در بلندمدت هیچگونه روند مثبت و صعودی را به همراه نداشته باشد زیرا کاهش شدید ارزش ریال را به دنبال دارد با وجود این بورس از جهت ارزش ریالی میتواند در درازمدت خود را تقویت و رشد کند.
به گزارش ایمنا، خودنمایی قدرت عرضه در بازار در حالی ادامه دارد که شاخص کل نتوانسته است خط روند نزولی کوتاه مدت خود را از سر راه بردارد و برای این مشکل علاوه بر انرژی به نام ورود پول حقیقی و افزایش ارزش معاملات به اعتماد از دست رفته نیاز دارد اما مدیر عامل شرکت بورس تهران بر این باور است که با توجه به شرایط بورس انجام افزایش سرمایه منطقی نبوده و به ضرر سهامداران تمام میشود بنابراین اظهار امیدواری کرده است که که پس از بهبود روند معاملاتی بازار، افزایش سرمایه بورس تهران انجام شود.
نظر شما