یک سوم صنایع دستی جهان در اصفهان است

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: در استان اصفهان ۶۸ هزار هنرمند فعال صنایع دستی داریم، یعنی بیشترین تعداد هنرمند صنایع دستی در کشور متعلق به اصفهان است، همچنین از ۶۰۰ رشته صنایع دستی که در کل دنیا فعال است، ۱۹۶ رشته یعنی یک سوم تمام صنایع دستی دنیا را در اصفهان داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر کرم‌زاده پیش از ظهر امروز _چهارشنبه شانزدهم آبان_ در آئین پاسداشت ثبت جهانی هنر قلم‌زنی اصفهان در اظهار کرد: انتظار مردم از استاندار جدید اصفهان بالا است و امیدوار هستیم بتوانیم کنار او باشیم و آنچه که شایسته مردم کشور و علی‌الخصوص اصفهان است را محقق کنیم.

وی افزود: اگر اصفهان بتواند خوب عمل کند مطمئناً کشور خوب عمل کرده و این موضوع در حفاظت از بافت‌ها و بناهای تاریخی ما در اینکه بتوانیم صنایع دستی را خوب توسعه و ترویج دهیم است، حمایت کنیم، حائز اهمیت است چرا که اصفهان در همه این‌ها پیش‌رو است و کار بسیار سختی را در پیش داریم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان تصریح کرد: ما در استان اصفهان ۶۸ هزار هنرمند فعال صنایع دستی داریم، یعنی بیشترین تعداد هنرمند صنایع دستی در کشور متعلق به اصفهان است، همچنین از ۶۰۰ رشته صنایع دستی که در کل دنیا فعال است، ۱۹۶ رشته یعنی یک سوم تمام صنایع دستی دنیا را در اصفهان داریم و این موضوع بسیار مهم است، همچنین رتبه ما در صنایع دستی در کشور یک است است و ما یک کشور هستیم و به خودمان می‌بالیم و امیدواریم که این یک بودن با حمایت‌های استاندار، مجلس شورای اسلامی و دست‌اندرکاران علی‌الخصوص در حوزه اعتبارات بتواند خودش را نشان دهد.

وی با بیان اینکه سال گذشته کل اعتبار استانی ما ۲۳.۵ میلیارد تومان بود، افزود: زمانی که در استان سمنان مدیرکل بودم ۴۶ میلیارد تومان اعتبار داشتیم اما برای اصفهان واقعاً زیبنده نیست که در سند توسعه اصفهان حوزه گردشگری بیاید و اعتبارش این میزان پایین باشد.

کرم‌زاده گفت: ما انتظار داریم در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی بتوانیم حداقل بناهای تاریخی که مساجد سطح جهانی ما هستند را بتوانیم مرمت کنیم و آبرویی برای کشورمان باشد.

وی اظهار کرد: ۶۰۰ هنرمند ما نشان ملی صنایع دستی دارند که عدد بسیار بالایی نسبت به کل کشور است، ۱۳۲ مهره اصالت یونسکو داریم که واقعاً در تعداد آن بی‌نظیر و کم نظیر است و البته قابلیت ارتقا دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان ادامه داد: دو شهر جهانی صنایع دستی اصفهان و کاشان به‌عنوان شهر جهانی نساجی، گلپایگان شهر منبت، شهرضا شهر سفال و روستای مهگرد سمیرم به‌عنوان روستایی بافته‌های داری ثبت شدند.

وی تصریح کرد: صادرات صنایع دستی ما در سال ۱۴۰۲، ۱۵ میلیون دلار بوده است که این برای اصفهان خیلی کم است، البته نسبت به سال ۱۴۰۱ که ۷.۵ میلیون دلار بوده و خودش دو برابر افزایش پیدا کرده خوب است اما در اصفهان امروز می‌خواهیم پایانه صادرات صنایع دستی را برای اصفهان در محل شرکت نمایشگاه‌ها یا مواردی از این دست برای گرفتن سریع مجوزات انجام شود و این اتفاق رقم بخورد

کرم‌زاده افزود: برنامه‌های مدونی را برای بحث نمایشگاه‌های گردشگری و صنایع دستی آماده کردیم و یک همدلی میان بخش خصوصی، میراث فرهنگی و استانداری اتفاق افتاده است.

وی گفت: در برنامه هفتم توسعه برای موضوع آموزش در صنعت عدد بسیار بالایی را در نظر گرفتیم که حتماً برای آموزش در این حوزه نیازمند اعتبارات هستیم تا بتوانیم جوان‌های خیلی خوبی را به جامعه هنرمندان خود اضافه کنیم و نیاز داریم تورهایی را در قالب کارگاه‌گردی راه بیندازیم تا بتوانند از کارگاه‌های ما بازدید کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان اظهار کرد: ما باید کیفیت را ارتقا دهیم، دوره‌های آموزشی در حوزه بسته‌بندی، درجه‌بندی محصولات و کیفیت محصولات را داشته باشیم، حق و حقوق مصرف کننده و هنرمندان را به رسمیت بشناسیم تا هنرمند بداند مردم با چه قیمتی می‌خواهند هنر تولیدی آن‌ها را دریافت کنند. همچنین منابع اعتبارات استان تفاهم‌نامه و تسهیلات جدیدی را با صندوق توسعه کارآفرینی بسته است.

وی ادامه داد: در دولت گذشته حدود ۱۰۰۰ نفر به جمع هنرمندان صنایع دستی اضافه شدند؛ همچنین با تلاش معاون صنایع دستی بحث پیمان سپاری ارزی در دولت برای حوزه صنایع دستی حذف شد و به‌طور کلی اتفاقات خیلی خوبی افتاده است.

کرم‌زاده تصریح کرد: از ۲۳ الی ۲۶ آبان ماه نمایشگاه ملی صنایع دستی برگزار خواهد شد و امیدواریم که اصفهان بتواند پرقدرت شرکت کند؛ همچنین ماه آینده نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و نمایشگاه ملی صنایع دستی در اصفهان را خواهیم داشت.

وی افزود: ماه گذشته موفق شدیم سند تک برگ کارخانه ریسباف را به نام میراث فرهنگی بگیریم و کارشناسی اولیه برای واگذاری را آماده کردیم که حدود دو ماه طول کشید، همچنین بحث قانون ماده ۲۷ الحاق دو بود که با صندوق احیای بناهای تاریخی به تفاهم رسیدیم و در این راستا شهرداری و بخش خصوصی متقاضی هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: قرار شد ریسباف به‌عنوان مرکز همگرایی صنایع دستی تحت نظر یونسکو باشد، یعنی این اولین مرکزی است که یونسکو در منطقه برایش مجوز صادر می‌کند تا نمایندگی داشته باشد و صنایع دستی در آن عرضه شود.

وی اظهار کرد: بحث دو شیفته کردن کاخ موزه چهل ستون و عالی‌قاپو انجام شده و فعلاً به خاطر اینکه فصل سرد سال است ما تا ساعت ۸ الی ۲۱ پذیرای گردشگران هستیم که این فرایند می‌تواند به حوزه گردشگری کمک کند.

کرم‌زاده ادامه داد: هنر میناکاری، کاشی هفت رنگ و قلمکار ما ثبت جهانی شده بود و امروز افتخار داریم که چهارمین ثبت خود را در آئین رونمایی از هنر قلمزنی اصفهان داشته باشیم.

وی تصریح کرد: تعداد کثیری از جمعیت استان اصفهان از هنر ارتزاق می‌کنند که باید حمایت شوند و همه رویکرد مثبتی دارند و امیدوار هستیم بتوانیم خادم خوبی برای هنرمندان صنایع دستی باشیم.

کد خبر 808252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.