به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان شرقی، بهرام سرمست ظهر امروز _چهارشنبه شانزدهم آبان_ در کارگروه صادرات غیرنفتی استان با تاکید بر استفاده از ظرفیت و موقعیت ممتاز استان در مبادلات مرزی و همکاریهای اقتصادی با کشورهای همجوار برای تبدیل شدن به هاب اقتصادی، اظهار کرد: این استان از توان و ظرفیت بالایی در صنایع معدنی از جمله مس و طلا دارد که با درآمدهای هر کدام از این صنایع میتوان استان را اداره کرد.
وی با بیان اینکه توانمندیها و ظرفیتهای موجود استان باید با برنامهریزی مناسب فعال شود، افزود: استان برای رسیدن به جایگاه واقعی خود در کشور و کسب رتبههای برتر باید ظرفیتهای بالقوه خود را به بالفعل تبدیل کند.
استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: از اعضای کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان درخواست میشود برای عمل به مصوبات جلسات این کارگروه زمان بندی مشخصی تعیین کنند مسئولیت هر دستگاه و نهاد را در اجرای مصوبات مشخص کنند.
سرمست با تاکید بر اینکه فرایند اجرای مصوبات کارگروه باید قابل رصد و پیگیری باشد، ادامه داد: این کار موجب میشود تا بتوان مصوبات کارگروه را مورد سنجش قرار داد.
وی عنوان کرد: آمارهای ارائه شده در جلسات کارگروه توسعه صادرات استان تا حدودی امیدوار کننده است و انتظار میرود نتیجه برگزاری این جلسات منجر به رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در حوزه صادرات شود.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از صادرات استان از گمرکات سایر استانها صادر میشود، اضافه کرد: اتاق بازرگانی تبریز باید گزارش کاملی از این موارد را تهیه کند تا در جلسه بعدی مورد بررسی قرار گیرد.
سرمست با اشاره به ظرفیتهای بالای استان در عرصه کشاورزی و باغی، عنوان کرد: نبود الگوی کشت مناسب در استان موجب بروز مشکلات برای کشاورزان شده است و میتوان با ایجاد مشوقهای لازم از جمله خرید تضمینی و ایجاد حاشیه امن برای تولید محصولات کشاورزی و باغی از فعالان بخش کشاورزی استان حمایت کرد.
وی با بیان اینکه این استان ظرفیت ویژه ای برای نقشآفرینی کشورمان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا دارد، اظهار کرد: تلاش میشود از این ظرفیت برای فعال سازی دیپلماسی منطقهای استفاده شود.
استاندار آذربایجان شرقی با اعلام آمادگی برای رفع مشکلات صادرکنندگان و تسهیل فعالیت بخش خصوصی در استان با استفاده از ساز و کارهای لازم، تاکید کرد: باید نقشه راه توسعه صادرات استان با استفاده از گزارشهای کارشناسی، اطلاعات دقیق و آمار واقعبینانه تهیه شود تا براساس آن هدفگذاری لازم در این زمینه انجام شود.
سرمست با بیان اینکه صادرات و تجارت، پیشران تولید است، ادامه داد: هر چقدر تجارت و صادرات بیشتر باشد، بخش اقتصادی استان نیز بیشتر رونق میگیرد بنابراین باید بستری فراهم شود تا مسیر صادرات غیرنفتی به کشورهای مورد هدف هموار شود.
وی با بیان اینکه ناترازی برق در استان نسبت به سایر استانهای همجوار شدیدتر است، اضافه کرد: آذربایجان شرقی در این زمینه از وضعیت نامطلوبی برخوردار است و ایجاد نیروگاههای خورشیدی میتواند تا حدودی این ناترازی را رفع کند.
نظر شما