حسین اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در بازدیدها و بررسیهایی که از نواحی سهگانه ورود به ریگ یلان بیابان جهانی لوت انجام شد، ظرفیتهایهای ارزشمند گردشگری و زیرساختهای موجود منطقه با حضور جمعی از اساتید گردشگری، جغرافیایی و زمینشناسی مورد ارزیابی قرار گرفت و پیشنهاد شد مطالعات پژوهشی مردمشناسی، جغرافیایی، گردشگری، زمینشناسی و مستندنگاری جاذبهها در اولویت برنامهها قرار گیرد.
وی افزود: مهمترین برنامه و هدف ما در آینده رسیدن به یک راهبرد توسعه عملیاتی و اجرایی است.
مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت استان سیستان و بلوچستان در رابطه با حفاظت از این اثر ارزشمند گفت: در این زمینه سه پایگاه پیشبینی شده است که یک پایگاه طی ماههای آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و هدایت گردشگران و طرحهای توسعهای این محدوده را مورد پایش و ارزیابی قرار خواهد داد.
وی تصریح کرد: برای تسریع در توسعه هدفمند و راهبردی و زیرساختهای این محدوده باید بین دستگاههای اجرایی همافزایی وجود داشته باشد، چراکه با همگرایی و ارتباطات بینبخشی میتوانیم در توسعه گردشگری و حفاظت از این میراث جهانی در منطقه مؤثرتر باشیم.
اسلامی تصریح کرد: محدوده بیابان لوت در استان سیستان و بلوچستان بهدلیل کمبود منابع مالی و نبود زیرساختها، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: شهرستان زاهدان و بهویژه شهر نصرتآباد بهدلیل وجود جاذبههای تاریخی، طبیعی و انسانساخت، میتواند بهعنوان یک درگاه مهم ورود گردشگران به لوت مطرح شود.
مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: ورود گردشگران به بیابان جهانی لوت که مورد توجه گردشگران و تورگردانان است، با برنامهریزیهای صورت گرفته با توجه به مباحث حفاظتی و ضوابط معین شده جهانی به صورت کامل هدفمند انجام خواهد شد و در آینده نه چندان دور شاهد رشد درآمدهای جوامع محلی در این ناحیه خواهیم بود.
گفتنی است، بیابان جهانی لوت بهعنوان نخستین اثر طبیعی ایران، محدوده بسیار بزرگی بوده و در بین سه استان کرمان، خراسانجنوبی و سیستان و بلوچستان قرار دارد که در بیستوپنجم تیر سال ۱۳۹۵ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
نظر شما