زاهدان می‌تواند درگاه مهم ورود گردشگران به بیابان لوت شود

مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت سیستان و بلوچستان گفت: شهرستان زاهدان و به‌ویژه شهر نصرت‌آباد به‌دلیل وجود جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و انسان ساخت، می‌تواند به‌عنوان یک درگاه مهم ورود گردشگران به لوت مطرح شود.

حسین اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در بازدیدها و بررسی‌هایی که از نواحی سه‌گانه ورود به ریگ یلان بیابان جهانی لوت انجام شد، ظرفیت‌های‌های ارزشمند گردشگری و زیرساخت‌های موجود منطقه با حضور جمعی از اساتید گردشگری، جغرافیایی و زمین‌شناسی مورد ارزیابی قرار گرفت و پیشنهاد شد مطالعات پژوهشی مردم‌شناسی، جغرافیایی، گردشگری، زمین‌شناسی و مستندنگاری جاذبه‌ها در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد.

وی افزود: مهم‌ترین برنامه و هدف ما در آینده رسیدن به یک راهبرد توسعه عملیاتی و اجرایی است.

مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت استان سیستان و بلوچستان در رابطه با حفاظت از این اثر ارزشمند گفت: در این زمینه سه پایگاه پیش‌بینی شده است که یک پایگاه طی ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و هدایت گردشگران و طرح‌های توسعه‌ای این محدوده را مورد پایش و ارزیابی قرار خواهد داد.

وی تصریح کرد: برای تسریع در توسعه هدفمند و راهبردی و زیرساخت‌های این محدوده باید بین دستگاه‌های اجرایی هم‌افزایی وجود داشته باشد، چراکه با هم‌گرایی و ارتباطات بین‌بخشی می‌توانیم در توسعه گردشگری و حفاظت از این میراث جهانی در منطقه مؤثرتر باشیم.

اسلامی تصریح کرد: محدوده بیابان لوت در استان سیستان و بلوچستان به‌دلیل کمبود منابع مالی و نبود زیرساخت‌ها، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی گفت: شهرستان زاهدان و به‌ویژه شهر نصرت‌آباد به‌دلیل وجود جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و انسان‌ساخت، می‌تواند به‌عنوان یک درگاه مهم ورود گردشگران به لوت مطرح شود.

مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: ورود گردشگران به بیابان جهانی لوت که مورد توجه گردشگران و تورگردانان است، با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته با توجه به مباحث حفاظتی و ضوابط معین شده جهانی به صورت کامل هدفمند انجام خواهد شد و در آینده نه چندان دور شاهد رشد درآمدهای جوامع محلی در این ناحیه خواهیم بود.

گفتنی است، بیابان جهانی لوت به‌عنوان نخستین اثر طبیعی ایران، محدوده بسیار بزرگی بوده و در بین سه استان کرمان، خراسان‌جنوبی و سیستان و بلوچستان قرار دارد که در بیست‌وپنجم تیر سال ۱۳۹۵ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

کد خبر 808077

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.