«کوثر» و «هدهد» در فضا

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _چهارشنبه شانزدهم آبان ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر ««کوثر» و «هدهد» در فضا» نوشت: رئیس سازمان فضایی ایران پس از انجام موفقیت‌آمیز پرتاب دو ماهواره بخش خصوصی از روسیه، با اشاره به خبر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر دستور رئیس‌جمهور برای تأمین منابع حوزه فضایی، گفت: بر اساس مصوبات شورای عالی فضایی، بودجه سالانه‌ای برای بخش‌های مختلف صنعت فضایی در نظر گرفته شده و اکنون پیوستگی در صنعت فضایی حفظ شده است.

حسن سالاریه افزود: رئیس‌جمهور به حوزه ماهواره‌های مخابراتی ورود بسیار جدی داشته که این رویکرد می‌تواند برای کشور آورده خوبی داشته باشد. وی البته یادآور شد: پیش‌بینی انجام شده در شورای عالی فضایی دولت قبل در زمینه بودجه صنعت فضایی، در دولت جدید نیز بدون ایجاد دخل و تصرف و تغییر در سیاست‌ها، دنبال شده و در حال طی شدن است.

سالاریه ضمن اشاره به گام‌های برداشته شده از سال ۱۳۹۸ تاکنون، با اشاره به پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» گفت: امروز به جایی رسیده‌ایم که این تلاش‌ها به ثمر نشسته و ما خریدار خدمات و گیرنده محصولات از بخش خصوصی هستیم. پروژه‌های پرریسک به بخش خصوصی واگذار خواهند شد، زیرا رشد صنعت فضایی بدون حضور این بخش ممکن نیست.

معاون وزیر ارتباطات در خصوص هزینه‌های پرتاب ماهواره، گفت: مجموعه «امید فضا» یک توافقنامه با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری داشته است که در قالب تسهیلات، اعتباراتی به این شرکت واگذار شد. وی با اشاره به حمایت سازمان فضایی از این شرکت، گفت: قراردادی که سازمان فضایی با مجموعه «امید فضا» منعقد کرد، در قالب خرید تصاویر ماهواره‌ای بوده است، به این معنا که برای اولین بار قراردادی را با بخش خصوصی منعقد کردیم که اعلام شد ما با ماهواره و پرتابگر آن کاری نداریم، ولی محصول نهایی را در اختیار ما قرار دهند.

«کوثر» و «هدهد» در فضا

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «آقای پزشکیان تله گذاشته‌اند، به باکو نروید!» نوشت: قرار است بیست و نهمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل با عنوان «‌کاپ ۲۹» از ۲۱ آبان تا ۲ آذر ماه در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان برپا شود. اجلاسی که همه ساله در چارچوب یکی از کنوانسیون‌های سازمان ملل برگزار می‌شود و مقصود و هدف و کارویژه‌ای که برای آن تعریف شده است «‌مقابله با انتشار گازهای گلخانه‌ای» است. برخی از خبرها حکایت از آن دارند که قرار است آقای دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم کشورمان در رأس هیئتی در این اجلاس شرکت کنند! اگر این خبر که غرب‌گرایان داخلی به شدت روی آن اصرار می‌ورزند، صحت داشته باشد، جناب پزشکیان به دام و تله خطرناکی پای نهاده و خسارت‌های سنگینی را به جمهوری اسلامی ایران و شخصیت خود تحمیل خواهند کرد! خطرها و خسارت‌های حضور رئیس‌جمهور کشورمان یا هر هیئت دیگری از ایران در اجلاس یاد شده از چند سوی قابل ارزیابی است. بخوانید!

نگاهی به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی بیندازید! قتل عام بیش از ۴۵ هزار انسان بی‌گناه. ریختن هزاران تن بمب بر سر مردم مظلوم غزه و لبنان. موشک‌باران هر نقطه‌ای که رنگ و بوی حیات دارد. بمباران بیمارستان‌ها، مدارس، چادرهای محل اسکان آوارگان و… حتماً می‌پرسید حضور آقای پزشکیان در اجلاس باکو چه ربطی به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی دارد؟! پاسخ آن است که «‌اسحاق هرتزوک‌» رئیس‌جمهور رژیم جعلی و جنایتکار اسرائیل هم به این اجلاس دعوت شده و در آن شرکت خواهد کرد! آیا برای شخصیت برجسته‌ای نظیر رئیس‌جمهور کشورمان با آن مواضع انقلابی و انسان‌دوستانه علیه رژیم کودک‌کش صهیونیستی حضور در این اجلاس پشت پا زدن به خون‌های به ناحق ریخته مظلومان، نادیده گرفتن شخصیت ضدصهیونیستی ایشان و برباد دادن حیثیت جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار سرافراز مبارزه با صهیونیست‌های جنایتکار نیست؟! البته که هست و ساحت دکتر پزشکیان از این اقدام ناشایسته دور بوده و خواهد بود.

جمهوری آذربایجان نیز به عنوان یک کشور مسلمان حق نداشته و ندارد از رئیس‌جمهور رژیم وحشی و جعلی اسرائیل برای حضور در اجلاس باکو دعوت کند. دعوت از این جرثومه فساد و تباهی خیانت آشکار به اسلام و ملت‌های مسلمان و خون‌های به‌ناحق ریخته مظلومان است.

«کوثر» و «هدهد» در فضا

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «عراقچی: دقیق و حساب‌شده به صهیونیست‌ها پاسخ می‌دهیم» نوشت: سخنگوی پنتاگون دوشنبه شب گفت که آمریکا بر این باور است که ایران نباید به حمله اسرائیل در بامداد شنبه گذشته به نقاطی در ایران، پاسخ بدهد. «پاتریک رایدر» گفت که درباره اینکه ایران دست به اقدامی خواهد زد یا نه، گمانه‌زنی نمی‌کنم و درباره ارزیابی اطلاعات مربوطه نیز صحبتی نمی‌کنم ولی تأکید کرد که اگر آن‌ها (ایران) انتخاب کنند که این کار را انجام بدهند، ما از اسرائیل و دفاع آن‌ها حمایت خواهیم کرد. او گفت که به عنوان دولت آمریکا، به وضوح گفته‌ایم که ایران نباید به حمله تلافی‌جویانه اسرائیل پاسخ دهد. در موضعی جداگانه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت که پیام ما به رهبر ایران این است که به اسرائیل پاسخ ندهد و اوضاع را بیشتر از این تشدید نکند: «پیام ما به رهبر عالی ایران همان پیامی است که آخر هفته از ما شنیدید، (ایران) نباید دیگر پاسخ بدهد و وضعیت را بدتر کند. اگر این کار را بکند، ما در دفاع اسرائیل از خود به آن کمک خواهیم کرد.» ساعاتی بعد، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه در تماس تلفنی با یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، گفت که واشینگتن به حفاظت از تل‌آویو متعهد است.

به‌رغم همه این پیغام و پسغام‌ها که به گفته منابع آگاه، شامل ارسال پیام‌هایی به مقام‌های ایرانی هم بوده، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه دیروز در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای پاکستانی خود این را روشن کرد که ایران به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد، پاسخی که او برای آن از تعبیر «حساب‌شده» و «دقیق» استفاده کرد. عراقچی که برای ملاقات با مقام‌های پاکستانی به اسلام‌آباد سفر کرده، در کنفرانس مطبوعاتی با همتای پاکستانی خود گفت: «رژیم اسرائیل با حمله به برخی نقاط در مراکز نظامی ایران در ۲۶ اکتبر بیش از پیش ماهیت جنگ‌طلبانه و تجاوزگرانه خود را نشان داد. برخلاف رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران به دنبال تشدید تنش نیست، اما حق اساسی خود را برای دفاع مشروع، طبق ماده ۵۰ منشور سازمان ملل محفوظ می‌دانیم.» عراقچی ادامه داد: «ما به‌طور قطع در زمان مناسب، به شکل مناسب و به شکلی حساب‌شده و دقیق به این تجاوزگری رژیم صهیونیستی پاسخ خواهیم داد.»

«کوثر» و «هدهد» در فضا

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «زنده و پیروز» را برگزید و نوشت: غروب ششم مهر مصادف با ۲۷ سپتامبر را می‌توان نقطه عطفی در معادلات سیاسی-امنیتی غرب آسیا قلمداد کرد. روزی که در آن دشمن صهیونیست با توسل به سیاست داغ و درفش و با هدف از میان رفتن کادر رهبری مقاومت، سلسله حملاتی خونین را با اتکا به فرو ریختن ده‌ها تن بمب سنگرشکن در ضاحیه جنوبی بیروت مرتکب شد و سیدحسن نصرالله رهبر بلامنازع حزب‌الله و جمعی از هم‌قطارانش را به شهادت رساند؛ نقطه عطفی که به‌زعم رهبران سیاسی رژیم صهیونیستی، پس از اقدام وسیع خرابکارانه ناشی از انفجار پیجرها در میان نیروهای حزب‌الله و از میان رفتن شبکه مخابراتی این حزب و همچنین ترور جمع وسیعی از نخبگان نظامی حزب‌الله نظیر شهیدان ابراهیم عقیل، وسام طویل، فؤاد شکر، احمد وهبی و سامی طالب عبدالله، به منزله گام آخر در راستای ریشه‌کنی مقاومت در لبنان بود تا از این رهگذر، به ۴ دهه بقای حزب‌الله در مرزهای شمال این رژیم جعلی خاتمه دهد. اکنون جامعه اسلامی در حالی در سوگ چهلمین روز شهادت رهبر شجاع حزب‌الله نشسته که نه‌تنها مقاومت لبنان دچار استیصال نشده، بلکه به تعبیر رهبر معظم انقلاب، شهید سیدحسن نصرالله، اساسی را در لبنان پایه‌گذاری کرده و به دیگر مراکز مقاومت جهت بخشیده که با فقدان وی نه‌تنها خللی بر آن وارده نشده، بلکه استحکام بیشتری نیز یافته است.

پیشروی بسیار محدود نظامیان صهیونیست در جنوب لبنان، توأمان با ضربات مهلک وارده انسانی و لجستیکی به ارتش صهیونیستی در کنار تشدید بهره‌گیری حزب‌الله از ادوات موشکی و پهپادی جهت هدف‌گیری مراکزی در عمق راهبردی سرزمین‌های اشغالی و نهایتاً انتخاب رهبری پرآوازه جهت سکان‌داری حزب‌الله در روزهای اخیر، به وضوح بیانگر ناکامی نتانیاهو و ارتش صهیونیستی در دستیابی به اهداف از پیش تعیین‌شده نظیر بازگشت شهرک‌نشین‌های شمال سرزمین‌های اشغالی به منازل غصبی، عقب‌نشینی حزب‌الله به شمال لیتانی و نهایتاً خلع سلاح حزب‌الله است.

برآورد نزاع حاکم در لبنان گواه آن است که سیاست مشت آهنین نتانیاهو جهت تبدیل جنوب لبنان به سرزمینی سوخته و عبرت‌آموز در راستای ایجاد شکاف و انشقاق در میان شیعیان لبنان به واسطه حمایت از حزب‌الله و بهره‌برداری از گسست‌های قومی و مذهبی حاکم بر جامعه چندپاره لبنان نه‌تنها تاکنون راه به جایی نبرده، بلکه زمینه باز شدن جبهه‌هایی جدید علیه دشمن صهیونیست را در منطقه فراهم کرده است. عملیات «وعده صادق ۲» جمهوری اسلامی در کنار حملات پراکنده نیروهای مقاومت عراق، یمن، سوریه و حتی عربستان، امروز رهبران تل‌آویو را بیش از هر زمان در مضیقه و تنگنا قرار داده است.

«کوثر» و «هدهد» در فضا

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «ایستگاه آخر تور» را برگزید و نوشت: عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با هدف دیدار با مقام‌های بلندپایه پاکستان درباره روابط دوجانبه و بررسی تحولات منطقه، شامگاه دوشنبه وارد اسلام آباد، پایتخت پاکستان شد. به نوشته ایسنا، مسئول سیاست خارجی کشورمان و هیئت همراه در بدو ورود به پایگاه هوایی نورخان از سوی نسیم ورایچ، معاون منطقه‌ای وزارت امور خارجه پاکستان، و رضا امیری مقدم، سفیر ایران در پاکستان، مورد استقبال قرار گرفتند. عراقچی اواسط آذرماه ۱۳۹۷ و در مقام معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران، سفر رسمی به پاکستان انجام داده بود. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد روز سه‌شنبه و هنگام ورود به پاکستان، در جمع خبرنگاران در باره اهداف سفرش به این کشور همسایه خاطرنشان کرد: «این سفر در ادامه سفرهای دوره‌ای که من در چند هفته گذشته به منطقه داشتم، انجام شده است. در حقیقت سفر به پاکستان در مرحله آخر گذاشته شده بود و اکنون خوشحال هستیم که این سفر انجام شده است.»

در جریان این سفر، عراقچی عصر دیروز، سه‌شنبه با شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان، دیدار کرد. پیش‌تر و صبح سه شنبه بود که وزارت امور خارجه پاکستان با انتشار پیامی در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس از استقبال «محمد اسحاق دار»، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، از عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در وزارت امور خارجه پاکستان خبر داد. وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: «اسحاق دار و عراقچی درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای با تمرکز ویژه بر تجارت، اقتصاد، انرژی و تحولات جاری در غرب آسیا گفت‌وگو کردند». وزارت امور خارجه پاکستان در صفحه اجتماعی ایکس در گزارشی از دیدار «سید عباس عراقچی» و «محمد اسحاق دار» نوشت: «وزیران امور خارجه دو کشور ایران و پاکستان در جریان دیداری که با یکدیگر در اسلام‌آباد داشتند بر تقویت روابط دو کشور از طریق افزایش همکاری‌ها در حوزه‌های تجارت و انرژی تأکید کردند». در این دیدار که در محل وزارت خارجه پاکستان برگزار شد، عباس عراقچی و محمد اسحاق دار بر اهمیت افزایش همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مرزی نیز تأکید کردند.

«کوثر» و «هدهد» در فضا

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «انتظارات بورسی از انتخابات» را برگزید و نوشت: رالی انتخابات آمریکا آغاز شد و برنده این انتخابات می‌تواند روی رفتار فعالان اقتصادی در تمام جهان مؤثر باشد. «دنیای‌اقتصاد» در یک گزارش با بررسی نظرات ۷۰ کارشناس بورسی، نوع اثرگذاری برنده انتخابات را بر ترجیحات سرمایه‌گذاری این گروه مورد بررسی قرار داده است. نتایج این نظرسنجی حاکی از آن است که سهام صنایع دلاری پس از انتخاب ترامپ احتمالاً بیشتر مورد اقبال قرار خواهد گرفت و در سوی دیگر، با انتخاب هریس، احتمال سرمایه‌گذاری در صنایع ریالی و تولیدی نظیر بانک‌ها، سیمان و خودرو بیشتر خواهد شد. این موضوع با توجه به رفتارهای ترامپ و اثرات آن روی ریسک‌ها قابل پیش‌بینی است. نکته دیگر اینکه فعالان بورسی با انتخاب ترامپ ممکن است به دنبال سرمایه‌گذاری در بازار دلار و طلا بروند؛ اما با انتخاب هریس بیشتر بر سرمایه‌گذاری در بورس تمرکز خواهند کرد. در نتیجه به نظر می‌رسد ورود هریس به کاخ سفید، برای فعالان بورسی مناسب‌تر باشد. «دنیای‌اقتصاد» علاوه بر بازار سهام، اثر انتخابات در بازارهای داخلی ارز و طلا را مورد بررسی قرار داده است.

«کوثر» و «هدهد» در فضا

کد خبر 808048

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.