کمبود ایستگاه هواشناسی در چهارمحال‌وبختیاری

مدیرکل هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری گفت: به‌دلیل اینکه بیشترین سامانه‌های بارشی از مرزهای غربی و جنوبی وارد استان می‌شود در این مناطق با کمبود ایستگاه هواشناسی روبه‌رو هستیم.

معصومه نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: پیش‌بینی‌های هواشناسی با نداشتن قطعیت همراه هستند و در همه جای دنیا نیز هیچ وقت صحت پیش‌بینی ۱۰۰ درصد نیست، چراکه جو، یک سیال است و در هر لحظه تغییر می‌کند.

وی افزود: پایش جو با تصاویر ماهواره و نقشه‌های هواشناسی و دریافت اطلاعات لحظه‌ای ایستگاه‌ها صورت می‌پذیرد و چون جو ماهیتی بسیار متغیر دارد، مدل کردن آن کاری دشوار است و بالطبع توأم با خطا خواهد بود که استفاده از مدل‌های متعدد و بررسی پارامترهای متفاوت جوی می‌تواند به تصمیمی با صحت بالاتر در زمینه پیش‌بینی منتج شود.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری ادامه داد: افزایش دمای جهانی و تغییر اقلیم سیکل هیدرولوژی را شتابدار کرده است و با توجه به اینکه این موارد در مدل‌ها لحاظ نشده است، قطعیت نداشتن در پیش‌بینی را بیش از پیش می‌کند.

نوروزی تصریح کرد: این قطعیت نداشتن‌ها را می‌توان با افزایش تجهیزات جهت پایش جو تا حدودی کمتر کرد و آن را بهبود بخشید.

وی اضافه کرد: اکنون تجهیزات هواشناسی به‌روزی در استان وجود دارد و تلاش می‌شود به مرور زمان و با تأمین اعتبار. تجهیزات جدید خریداری شود.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه برای پیش‌بینی‌های دقیق نیازمند تجهیزات پیشرفته‌تری هستیم، بیان کرد: اکنون حدود ۶۰ ایستگاه هواشناسی در استان چهارمحال‌وبختیاری وجود دارد.

نوروزی عنوان کرد: در استان کمبود ایستگاه هواشناسی داریم، به‌طور مثال در محور ترانزیتی بروجن - لردگان -ایذه (گردنه گوشنگلی) در زمستان دچار مشکل می‌شویم و ما در این مسیر نیازمند ایستگاه هواشناسی جاده‌ای هستیم تا بتوانیم برای پایش بیشتر جو و شرایط سطح جاده از آن استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: توپوگرافی زاگرس و شرایط جغرافیایی استان موجب تعدد شرایط اقلیمی شده است که برای پایش و شناخت تخصصی آب‌وهوای هر منطقه ایستگاه‌های بیشتری را نیاز داریم.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال‌وبختیاری گفت: به طور مثال در یک ساعت مشخص در کوهرنگ شاهد بارش برف در اردل باران و در لردگان وزش باد و تگرگ هستیم و از این رو تعدد پدیده‌ها در زمان یکسان در استان زیاد است.

وی خاطرنشان کرد: به‌دلیل اینکه غالب سامانه‌های بارشی از مرزهای غربی و جنوبی چهارمحال‌وبختیاری وارد استان می‌شوند، در این مناطق با کمبود ایستگاه هواشناسی روبه‌رو هستیم و پوشش ایستگاهی در شمال شرق استان در حال حاضر به‌نسبت مطلوب است.

کد خبر 808028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.