به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، سید محمدرضا موالیزاده امروز _سهشنبه پانزدهم آبان_ در جشنواره ملی برداشت نیشکر اظهار کرد: تا آنجا که میتوانیم برای پیشبرد کارها در این صنعت سبز کمک خواهیم کرد.
وی تأمین شکر بالغ بر ۳۵ میلیون نفر در کشور توسط شرکت توسعه نیشکر را از اقدامات خوب این صنعت دانست و افزود: حجم تولید الکل مورد نیاز کشور توسط شرکت نیشکر در زمان شیوع کرونا نقطه عطفی در تولیدات این است.
استاندار خوزستان با تاکید بر حمایت از صنعت نیشکر در خوزستان، خاطرنشان کرد: در کنار تولید و اقدامات خوبی که توسط این صنعت صورت گرفته یکسری انتظارات مردمی نیز وجود دارد که باید دنبال شود که مهمترین آنها بحثهای زیست محیطی است.
موالیزاده اضافه کرد: هوای اهواز هوای خوبی نیست و میزان آلودگی ما در سطح بالایی قرار دارد و هشدارهایی که سازمان هواشناسی میدهد نشان دهنده وجود مشکلاتی در وضعیت آب و هوایی ما است که قطعاً تأثیرات خود را بر سلامت مردم میگذارد.
وی عنوان کرد: انتظار میرود بحث برداشت سبز مطالعه و فعالیت نیشکر به این سمت و سو حرکت کند تا هم این صنعت بر حسب محاسبات علمی انجام شود و هم مردم از نظر مسائل زیست محیطی دچار مشکل نشوند.
استاندار خوزستان با اشاره به آمار کارخانهجات، منابع نفتی، پتروشمیها، فولادها و فلرهای نفتی که اثر منفی روی محیط زیست گذاشته، افزود: آلودگی صنایع از مهمترین مشکلاتی هستند که مردم با آنها مواجه هستند که باید برای رفع این مشکلات تلاش کرد.
موالی زاده با بیان اینکه مدل آبیاری در شرکت نیشکر از غرقآبی به سمت زیرسطحی تغییر کرده است، گفت: چنانچه بتوانیم این مدل را توسعه بدهیم و از تبخیر غیرمتعارف آب جلوگیری کنیم به طور حتم دیگر مشکل پساب را دیگر نخواهیم داشت.
وی با اشاره به روش آفت زدایی که توسط صنعت نیشکر به کار رفته شده است، بیان کرد: با این روش، کشت و صنعت نیشکر به جای آفت زدایی با مواد شیمایی از لار و حشرات استفاده کرده که در نوع خود مهم و تایر مستقیمی در حفظ محیط زیست دارد.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: امروز بخش مهمی از مشکلات ما در حوزه محیط زیست استفاده بیش از اندازه و غیرمتعارف از مواد شیمایی است در حالی که دنیا سمت استفاده از مواد متعارف و بیولوژیک رفته است.
موالی زاده عنوان کرد: به منظور افزایش سطح کشت در صنعت نیشکر، زمینی به مساحت ۲۵ هزار هکتار در نظر گرفته است اما ابتدا باید مین روبی شود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از نیروی انسانی بومی در منطقه، گفت: یکی از مسائل اساسی ما در استان اشتغال جوان در مناطق شهری، روستایی و حاشیه مناطق پیرامون صنایع است.
استاندار خوزستان افزود: صنایع محیط پیرامون خود را اصل و اساس فعالیت خود قرار داده و به سمت رضایتمندی مردم حرکت کنند بنابراین هر میزان فعالیتهای ما بتواند رضایتمندی مردم را محقق کنند این نشان میدهد در مأموریتهای خود موفق عمل کردیم.
موالی زاده ادامه داد: اگر در گذشته موضوع عمل به مسئولیتهای اجتماعی یک امر حاشیهای بود امروز در شرکتهای بزرگ دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته و به مسئولیتهای اجتماعی نه به عنوان هزینه بلکه به عنوان سرمایه مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی در موفقیت، مطرح شدن و پیشبرد اهداف صنایع تأثیر بسزایی دارد، عنوان کرد: مدیریان صنایع باید به مسئولیت اجتماعی به صورت قاعده مند توجه داشته باشند.
استاندار خوزستان با اشاره به رونق صنعت گردشگری در روستای علوه و صراخیه شادگان، گفت: گردشگری یکی از مباحثی است که در جلسه هیئت دولت به آن اشاره کردم این است که حتماً باید به سمت موضوع گردشگری فقرزدایی حرکت کنیم و بوم گردی را مورد توجه قرار دهیم.
موالی زاده با تاکید بر لزوم پیوند صنعت و دانشگاه، بیان کرد: باید میان دانشگاه و صنعت، کشاورزی و اقتصاد و نیروهای علمی پیوند محکم ایجاد شود تا از این ظرفیت علمی با هدف توسعه و رفع محرومیت و خدمت به مردم استفاده کنیم.
نظر شما