فیلترینگ می‌رود؟

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _سه‌شنبه پانزدهم آبان ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «۲ درصد سرنوشت‌ساز» نوشت: دو کفه ترازوی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در حالی در کنار هم با اختلافی میلیمتری ایستاده است که کفه تقریباً سنگین آن نشان می‌دهد ترامپ از رقیب خود پیشی گرفته است و کامالا هریس برای رسیدن به رقیب جمهوری‌خواه خود با یک حساب سرانگشتی راه سخت و دشواری را برای برنده شدن در انتخابات امروز پیش‌رو دارد. هرچند برخی نظرسنجی‌ها مانند «ان‌بی‌سی‌نیوز» از رقابت شانه‌به‌شانه دو نامزد این انتخابات حساس حکایت دارد، اما تعدادی از این نتایج هم در آخرین ساعات رقابت انتخاباتی از پیشتازی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق این کشور در برابر معاون فعلی جو بایدن خبر می‌دهند.

طبق گزارش‌هایی که از روند انتخابات ایالات متحده منتشر شده، تاکنون هر دو چهره این میدان، حمایتی ۴۹ درصدی از جامعه داخلی این کشور را به‌دست آورده‌اند، آماری که می‌گوید هرکدام از آن‌ها برای برنده شدن باید دست به دامان ۲ درصد باقیمانده شوند تا حدنصاب ۵۱ درصدی آرای مردمی ایالات متحده پیروز این میدان را مشخص کند.

۲ درصد باقیمانده‌ای که همچنان در همین ساعات پایانی مردد هستند برگه رأی‌شان در سبد دموکرات‌ها باشد یا جمهوری‌خواهان. این قشر خاکستری که البته تعدادشان هم کم نیست و می‌توانند به‌راحتی جریان این انتخابات را تغییر دهند.

آنچه تاکنون از بازخوانی هرآنچه از دل میتینگ‌ها و گردهمایی‌ها و دوندگی‌های ترامپ و هریس به‌عنوان حمایت و آرای مردمی بیرون آمده، می‌گوید تا دو روز گذشته کامالا هریس پیشتاز بوده، اما امروز این دونالد ترامپ است که شانس با او یاری کرده و صاحب اقبال عمومی امریکایی‌ها شده است.

نظرسنجی منتشر شده از سوی رسانه ان‌بی‌سی نشان می‌دهد حمایت از هریس بر پایه «افزایش اشتیاق دموکرات‌ها و پیشتازی ۲۰ واحدی نسبت به ترامپ در موضوعاتی از جمله سقط جنین و همچنین برتری هریس در مسأله جلب میزان توجه نامزدها به طبقه متوسط» است.

فیلترینگ می‌رود؟

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «صیانت از «امنیت روانی جامعه» با قانونمندی فضای مجازی و برخورد با متخلفان» نوشت: «امنیت روانی جامعه؛ یعنی دچار اضطراب نکردن مردم، دچار ترس و تردید نکردن مردم؛ بعضی‌ها با خبری که می‌دهند، با تحلیلی که می‌کنند، با تفسیری که از وقایع می‌کنند، در مردم تردید ایجاد می‌کنند، ترس ایجاد می‌کنند؛ این از نظر خدای متعال مردود است.» «این کسانی که با فضای مجازی ارتباط دارند، به این نکات توجه کنند! همه‌چیز را -هرچه به ذهن انسان می‌رسد- در فضای مجازی نبایستی منتشر کرد؛ ملاحظه کنید اثرش چیست؛ ببینید روی مردم، روی فکر مردم، روی روحیه مردم چه تأثیری می‌گذارد.»

جملات بالا، تازه‌ترین فرمایشات و تذکرات رهبر حکیم انقلاب در مورد «امنیت روانی جامعه» است که در دیدار با خانواده شهدای امنیت مطرح شد.

ایشان در این دیدار خطاب به دستگاه‌های مختلف خاطرنشان کردند: «آن کسانی که درباره فضای مجازی می‌خواهند تصمیم‌سازی کنند و تصمیم‌گیری کنند، به این بُعد قضیه توجه کنند. توجه کنند که چطور ممکن است در فضای مجازی، یک تحلیل غلط، یک خبر غلط، یک برداشت غلط از یک مسئله مردم را دچار اضطراب کند، دچار تردید کند، دچار ترس کند. اینها چیزهایی است که امنیت روانی جامعه را از بین می‌برد. در بحث امنیت، این مسئله امنیت روانی مهم است و مسئولان کشور همچنان که امنیت اجتماعی و امنیت کوچه و بازار و امنیت مرز و امنیت خانه‌های مردم را موظفند حفظ کنند، امنیت روانی مردم را هم موظفند حفظ کنند؛ این جزو وظایف آن‌ها است.»

مصادیق برهم زدن «امنیت روانی» مردم در سال‌های اخیر بسیار زیاد و پرتکرار هستند، اما از بارزترین آنها می‌توان به ماجرای مسمومیت دانش آموزان مدارس در ادامه جنگ ترکیبی اغتشاشات ۱۴۰۱ اشاره کرد که انتشار شایعات گسترده در این باره بسیاری از دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها را نگران و درگیر کرده بود.

در سال‌های اخیر همواره شاهد بودیم که از طریق همین فضا حتی قیمت بازار سکه، طلا و ارز و مایحتاج ضروری زندگی مردم نیز بالا و پایین شده است، همچنین در تازه‌ترین جنگ روانی که دشمنان در ایران شروع کردند، این بود که در ماه‌های گذشته برخی از رسانه‌های خارجی و بازوی آن‌ها در فضای مجازی به شایعات و لفاظی‌های رژیم جعلی اسرائیل برای حمله به کشورمان ضریب می‌دادند و مجموعه این موارد امنیت روانی جامعه را تحت تأثیر قرار داده بود.

فیلترینگ می‌رود؟

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «آمریکا در پناهگاه!» نوشت: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز برگزار می‌شود و میلیون‌ها شهروند امریکایی برای انتخاب چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور خود از بین کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها و دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان به پای صندوق‌های رأی خواهند رفت، اما با نزدیک‌تر شدن ساعات رأی‌گیری فضای اجتماعی آمریکا نیز ملتهب‌تر شد. پس از هشدارهای اخیر درباره احتمال بروز خشونت‌ها و ناآرامی‌های سیاسی در آمریکا، تدابیر امنیتی در اطراف نهادهای حاکمیتی افزایش یافته است.

پلیس کنگره روز دوشنبه از نصب حصارهای بلند امنیتی در اطراف کاخ سفید و ساختمان کنگره خبر داد. به گزارش شبکه ای‌بی‌سی نیوز، در بیانیه پلیس کنگره آمده است: نصب این حصارها به منظور ایجاد یک سطح امنیتی اضافی در دستورکار قرار گرفته است و مناطق خاصی از اطراف کاخ سفید و همچنین اطراف کنگره تا برگزاری مراسم تحلیف رئیس‌جمهور بعدی بسته خواهد بود.» آژانس فدرال «خدمات پارک ملی» هم که وظیفه مدیریت تمام پارک‌های ملی آمریکا از جمله پارک لافایت در شمال کاخ سفید را برعهده دارد در بیانیه‌ای اعلام کرد که قسمت‌هایی از این پارک برای ایجاد یک محیط امن‌تر و مطمئن‌تر با موانع امنیتی و نرده‌های ضد شورش مسدود و از دسترس بازدیدکنندگان خارج شده است.

به نوشته ای‌بی‌سی نیوز، این حصارها و موانع امنیتی با توجه به تجربه اتفاقاتی که در جریان شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به وقوع پیوست و نگرانی از تکرار آن اتفاقات، ایجاد شده است. این درحالی است که مقام‌های ایالتی در ایالت‌های فیلادلفیا، دیترویت و آتلانتا نیز اقدامات پیشگیرانه خود را برای جلوگیری از تکرار هرج و مرج‌هایی که در جریان انتخابات سال ۲۰۲۱ به وقوع پیوست، تقویت کرده‌اند. انبار شمارش آرا در ایالت فیلادلفیا اکنون با حصارهایی با سیم خاردار احاطه شده و در ایالت‌های دیترویت و آتلانتا، برای برخی از دفاتر انتخاباتی شیشه‌های ضد گلوله نصب شده است.

تدابیر شدید امنیتی در آمریکا در شرایطی است که نتایج نظرسنجی‌ها از رقابت فشرده میان هریس و ترامپ حکایت دارد و همین مسئله احتمال بروز درگیری‌ها در روزهای آتی را افزایش داده است.

فیلترینگ می‌رود؟

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «بی‌تعارف با آلمان» را برگزید و نوشت: مسعود پزشکیان دیروز در آئین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید به مواضع خصمانه دولت آلمان در موضوع قصاص جمشید شارمهد، واکنش نشان داد و گفت: «یکی را اعدام می‌کنیم که ۱۰ نفر آدم کشته است. می‌گویند حقوق بشر را رعایت نکردید! شما نامردان که زنان و کودکان را می‌کشید و راه نان و آب مردم را می‌بندید، انسان هستید؟!»

به گزارش «وطن امروز»، از روز هفتم آبان‌ماه که مرکز رسانه‌ای قوه‌قضاییه خبر داد جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریست تندر به جرم جنایاتی که در ایران مرتکب شده به سزای عملش رسید و اعدام شد، دولتمردان آلمان سر ناسازگاری گذاشته‌اند. درست فردای روزی که خبر اعدام شارمهد رسانه‌ای شد، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، همچنین آنالنا بربوک، وزیر خارجه این کشور در واکنش به اعدام این تروریست، مدعی عواقب جدی (!) برای تهران شدند.

همچنین وزارت خارجه آلمان به بهانه اعدام سرکرده گروهک تروریست «تندر» که شهروند دوتابعیتی ایرانی - آلمانی بود، کاردار ایران در برلین را احضار کرد و در بیانیه‌ای ضمن اشاره به احضار کاردار ایران در برلین، اعلام کرد سفیر برلین در تهران مراتب اعتراض آلمان را به وزارت خارجه ایران ابراز کرده و به منظور مشورت به برلین فراخوانده شده است. این وزارتخانه در این بیانیه افزود: سفیر آلمان در تهران، با وزیر امور خارجه ایران دیدار و «شدیدترین اعتراض» خود را درباره اعدام شارمهد ابراز کرده است.

بیانیه وزیر خارجه آلمان در بخش‌هایی به حدی تند بود که می‌توان گفت در مواضع ضدایرانی، بی‌سابقه و حتی به دور از اصول و قواعد دیپلماتیک بود، لذا همان روز سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان به بیانیه تند آنالنا بربوک واکنش نشان داد و در صفحه ایکس خود نوشت: «هیچ تروریستی در ایران از مصونیت برخوردار نیست، حتی اگر از سوی آلمان حمایت شود؛ جمشید شارمهد، تبعه ایرانی، آشکارا و بدون شرم هدایت حمله تروریستی به یک مسجد را بر عهده داشت که منجر به شهادت ۱۰ نفر از مردم بی‌گناه از جمله زنان و کودکان شد؛ بیش از ۲۰۰ نفر نیز مجروح شدند؛ شواهد عمومی و در دسترس برای همه است».

فیلترینگ می‌رود؟

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «فیلترینگ می‌رود؟» را برگزید و نوشت: آیا امروز مصوبه رفع فیلترینگ از جلسه شورای عالی فضای مجازی خارج خواهد شد؟ چند روزی است که خبر احتمالی رفع فیلترینگ نقل محافل شده که شایعه بررسی این مصوبه در جلسه پیش رو را تقویت کرده است. مسعود پزشکیان که در زمان انتخابات از منتقدان جدی فیلترینگ بود و همین امر وجه تمایز جدی او با سایر نامزدهای انتخابات شده بود، بعد از پیروزی در انتخابات هم بر مواضع خود باقی ماند. هرچند در جلسه اول شورای عالی فضای مجازی بحث سر و سامان دادن به بازار فیلترشکن‌ها مطرح شد و انتقادات زیادی را نیز دامن زد. این بحث باب میل افکار عمومی نبود؛ زیرا اکثریت متضرر از وضعیت نابسامان اینترنت و فیلترینگ گسترده به دنبال رفع محدودیت‌ها و شنیدن خبر رفع فیلترینگ بودند. بعد از موج نخست انتقادات به خروجی آن جلسه، درنهایت شاهد بودیم ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، بارها از عزم دولت برای رفع فیلترینگ گفتند و تأکید کردند که پای وعده خود هستند و صدای مردم را در این باره شنیده‌اند و وزیر مربوطه پیگیر نهایی شدن آن است. حتی رئیس جمهور هم در پاسخ به این پرسش که آیا فیلترینگ رفع خواهد شد نیز بارها تأکید کرده این اتفاق خواهد افتاد. بنابراین فیلترینگ رفع خواهد شد اما چه زمانی؟

زمان دقیق هنوز مشخص نیست اما با توجه به موج اخباری که در این باره در چند روز گذشته منتشر شده، انتظار می‌رود امروز این موضوع مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار گیرد. به ویژه که این روزها اظهار نظر چهره‌های شاخص سیاسی درباره رفع فیلترینگ و حمایت از برنامه دولت در این زمینه داغ شده است، یکی از چهره‌هایی که از برداشته شدن گام مؤثر برای رفع فیلترینگ خبر داده علی ربیعی است. علی ربیعی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در یادداشتی با عنوان «تابوشکنی با وفاق»، نوشت: «اخیرا شاهد انتصاب سه استاندار عرب، کرد و بلوچ در استان‌های خوزستان، کردستان و سیستان و بلوچستان بودیم. این امر، از آرزوهای دیرین ساکنان این مناطق بوده که همواره تاکنون به عنوان تابو محسوب می‌شده تا آنجا که حتی انتصاب معاون سیاسی استانداران اهل سنت نیز ناممکن تلقی می‌شد. به رغم مقاومت‌های زیاد با توافق سازی، قدم‌های مؤثری نیز در رفع فیلترینگ برداشته شده است که به‌زودی شاهد آن خواهیم بود. بازگشت اخراجی‌های اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها و سهولت فعالیت‌های اجتماعی که اتفاقی دور از دسترس و ناممکن به نظر می‌رسید، در نهایت اتفاق افتاد و همه اینها به‌رغم تمامی دشواری‌ها، نتیجه تفاهم و توافق‌سازی است.»

فیلترینگ می‌رود؟

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «جاماندن از همسایگان» را برگزید و نوشت: یافته‌های یک گزارش نشان می‌دهد که درآمد سرانه اقتصاد ایران در مقایسه با همسایگان فاصله قابل توجهی پیدا کرده است. به‌عنوان یک نمونه، درحالی‌که در سال ۲۰۱۱ میلادی درآمد سرانه ایران و ترکیه با هم برابر بوده، در سال ۲۰۲۲، درآمد سرانه ترکیه تقریباً دوبرابر درآمد سرانه ایران شده است. کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز فاصله قابل توجهی با اقتصاد ایران گرفته‌اند؛ به‌طوری‌که با رشد اقتصادی ۵.۵ درصدی پایدار، حدود ۳۳ سال طول خواهد کشید تا درآمد سرانه ایران به سطح کنونی درآمد سرانه قطر برسد. از نگاه کارشناسان، عوامل متعددی باعث جاماندگی اقتصاد ایران از همسایگان شده است؛ اما به نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل این عقب‌ماندگی، اعمال تحریم‌های اقتصادی و کم‌رنگ شدن جریان تجارت با سایر کشورها است. مطابق محاسبات اگر رشد اقتصادی کشور با نرخ متوسط ۵.۵ درصد سالانه ادامه یابد، پنج‌سال زمان خواهد برد تا سطح درآمد سرانه به مقدار سال ۱۳۹۰ و قبل از تحریم‌ها برسد.

فیلترینگ می‌رود؟

کد خبر 807692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.