کودکان گیلانی چشم انتظار شهربازی

گیلان یکی از مقاصد گردشگری کشور محسوب می‌شود، اما همیشه از یک کاستی بزرگ رنج می‌برد؛ کودکان و نوجوانان این استان از داشتن یک شهربازی استاندارد و مدرن محروم هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، توجه به کودکان و نوجوانان و تأمین نیازهای آن‌ها تنها به مقولات آموزشی و بهداشتی محدود نمی‌شود، همه مسئولان و مدیران اجرایی وظیفه دارند نیازهای مختلف آینده‌سازان جامعه را تأمین و زمینه زندگی سالم را برای آن‌ها فراهم کنند، در این میان مدیریت شهری به واسطه آنکه با طیف گسترده‌ای از اقشار مختلف جامعه و از جمله کودکان و نوجوانان ارتباط دارد و کیفیت زندگی شهروندان در بخش‌های گوناگون به چگونگی ارائه خدمت آنان بستگی دارد، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

استان گردشگرپذیر گیلان که یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری کشور محسوب می‌شود از یک کاستی بزرگ رنج می‌برد؛ کودکان این استان از داشتن شهربازی استاندارد و مدرن محروم هستند، هر چند مدیران شهری در ادوار مختلف قول داده‌اند تا این مشکل را رفع و به مطالبه این قشر از جامعه نیز توجه کنند.

کودکان گیلانی چشم انتظار شهربازی

کودکان گیلانی از حداقل امکانات تفریحی محروم هستند

احمد حسینی از شهروندان گیلانی می‌گوید: استان ما با داشتن جاذبه‌های طبیعی متنوعی همچون کوه، دریا و جنگل هر ساله میزبان میلیون‌ها گردشگران داخلی و خارجی است، اما هرگز یک شهربازی مدرن و استاندارد ندارد و ایجاد چنین امکانات تفریحی خواسته همه شهروندان گیلانی است، اما مسئولان تاکنون در زمینه ساخت و راه‌اندازی آن اقدامی انجام نداده‌اند.

وی می‌افزاید: ساخت شهربازی در استان گردشگرپذیر گیلان ضروری است، زیرا کودکان برای جنب و جوش و به دست آوردن آرامش روحی و داشتن شادی و نشاط نیازمند مراکز تفریحی به‌روز و مدرن با امکانات مناسب هستند.

این شهروند گیلانی تصریح می‌کند: من یک فرزند ۱۱ ساله دارم، وقتی امکانات تفریحی سایر استان‌ها از جمله تهران را از نزدیک می‌بینم، همیشه این سوال برایم مطرح می‌شود که چرا در استان زیبای گیلان چنین شهربازی و امکانات تفریحی وجود ندارد و به چه علت مسئولان استان در این رابطه اقدام مناسبی انجام نمی‌دهند.

مهران قاسمی، دیگر شهروند گیلانی می‌گوید: در گیلان هیچ امکانات مناسب و استانداردی برای تفریح شهروندان و بازی و سرگرمی کودکان و نوجوان وجود ندارد؛ بعضی شهرداری‌ها در استان تجهیزات غیراستاندارد نصب کرده‌اند که ایمن‌سازی نشده است، من یک فرزند هفت ساله دارم و مجبورم او را برای بازی و سرگرمی به محل‌های بازی که توسط بخش خصوصی اداره می‌شود و تجهیزات مناسبی ندارد ببرم و در ازای مدت زمان کوتاهی مبالغ زیادی به آن‌ها پرداخت کنم.

وی می‌افزاید: افرادی غیربومی و حتی بومی وجود دارند که حاضرند در بخش ساخت و راه اندازی شهربازی سرمایه‌گذاری کنند، اما در بروکراسی اداری آنقدر آن‌ها را اذیت می‌کنند، که در میانه کار از این اقدام منصرف می‌شوند؛ شهرداری‌ها باید با فراهم کردن بستر مناسب برای سرمایه‌گذاران و ساخت و راه اندازی شهربازی اشتغال‌زایی و درآمدزایی جوانان را فراهم کنند.

احمد عزتی دیگر شهروند گیلانی نظر متفاوتی دارد و تصریح می‌کند: کشورهای پیشرفته و توسعه یافته جهان، شرایط و امکاناتی را فراهم می‌کنند تا مدت زمان ماندگاری گردشگران را در شهرها و روستاها افزایش دهند و درآمد بیشتری را کسب کنند در حالی که بسیاری از شهرهای گیلان از امکانات اولیه همچون سرویس بهداشتی، اقامتگاه و تفریحگاه مناسب محروم است و نباید انتظار داشته باشیم که مسافران در استان ما اقامت طولانی مدت داشته باشند.

وی اضافه می‌کند: در گیلان، ایجاد اماکن تفریحی همچون شهربازی، پارک بادی و کمپ‌های اقامتی باید اولویت مدیران شهری و متولیان امر باشد در حالی که این گونه نیست و بسیاری از شهرها از داشتن چنین امکاناتی رنج می‌برند.

این شهروند گیلان تاکید می‌کند: من دو فرزند دختر دوقلو دارم که ۱۰ ساله هستند، تاکنون تنها یک بار آن‌ها را به شهربازی تهران برده‌ام و لذت تفریح و شادی و نشاط آن روز، بعد از سه سال هنوز به یاد آن‌ها مانده است، امیدوارم مسئولان شرایطی فراهم کنند تا حسرت شهربازی بر دل کودکان گیلانی نماند.

عزتی می‌گوید: با توجه به اینکه بسیاری از شهروندان در آپارتمان زندگی می‌کنند و در اماکن مسکونی فضای مناسبی برای بازی کودکان وجود ندارد؛ شهرداری‌ها باید در شهرها شهربازی مدرن، استاندارد و امن ایجاد کند تا کودکان و نوجوانان در کنار والدین، بدون دغدغه و با آرامش خاطر در آن به بازی و تفریح بپردازند.

محمدحسین واثق‌کارگرنیا، رئیس شورای اسلامی شهر رشت در این خصوص به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: در دوره چهارم شورای اسلامی شهر به دنبال ایجاد شهربازی با امکانات و تجهیزات کامل در زمینی حدود ۱۸ هزار مترمربع واقع در بلوار انصاری پشت بیمارستان آریا بودیم؛ طرح مطالعاتی توسط مشاور انجام و تمام مقدمات کار آماده شده بود، اما سرمایه‌گذار وقت، در بحث زمین اشکالاتی را مطرح کرد و اجرای طرح در عمل متوقف شد.

وی می‌افزاید: در دوره پنجم شورای اسلامی شهر، مجدد طرح احداث شهربازی مورد بررسی قرار گرفت و اعضای شورای شهر در جاده تهران جنب آرامستان زمینی را برای احداث شهربازی تعیین کردند و تشریفات قانونی انجام و پیمانکار مشخص شد، اما به دلیل قرار داشتن در جنب آرامستان اجرای طرح از سوی برخی افراد مورد مخالفت قرار گرفت و منتفی شد.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت خاطرنشان می‌کند: بر اساس قراردادی که شهرداری با پیمانکار شهربازی پارک شهر منعقد کرده، وی تعهداتی از قبل داشته است و باید نسبت به بازسازی و نوسازی دستگاه‌ها و تجهیزات بازی اقدام کند؛ هم‌اکنون نیز نصب یک دستگاه چرخ و فلک جدید توسط پیمانکار در مرحله پایانی قرار دارد.

کودکان گیلانی چشم انتظار شهربازی

به دنبال احیای شهربازی پارک شهر هستم

کارگرنیا اضافه می‌کند: اکنون به دنبال احیای شهربازی پارک شهر هستیم تا بتوانیم تعدادی تجهیزات و دستگاه جدید بازی را در آنجا نوسازی و راه‌اندازی کنیم.

وی عنوان می‌کند: شهربازی واقع در بلوار انصاری روبه‌روی فرودگاه سردار جنگل متعلق به بخش خصوصی با وجود اینکه فضای بسیار خوبی دارد، طی چندین سال گذشته هیچ‌گونه تغییراتی در امکانات این مکان تفریحی ایجاد نشده و لوزام بازی آن قدیمی است، از این‌رو پیگیری نوسازی و به‌روزرسانی دستگاه‌ها برای استفاده مطلوب شهروندان در دستور کار شورای اسلامی شهر رشت قرار دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت اظهار می‌کند: رشت به جز تعدادی پارک، امکانات و مراکز تفریحی بسیار کمی دارد و در این حوزه اقدامات مناسب انجام نشده است تا شهروندان و مسافران بتوانند در ایام تعطیلات اوقات فراغت خودشان را در آنجا سپری کنند، از این‌رو در آینده احداث شهربازی در مکانی مناسب در دستور کار شهرداری قرار دارد.

کارگرنیا تصریح می‌کند: اگر همچون سایر شهرهای توریستی جهان در رشت به دنبال کسب درآمد پایدار در حوزه گردشگری هستیم باید مراکز تفریحی شهر را توسعه دهیم و رشت را از حالت سکون و یکنواختی خارج کنیم و آن را به سمت حرکت و پویایی سوق دهیم.

محمد ایدرم، رئیس شورای اسلامی شهر لاهیجان به خبرنگار ایمنا می‌گوید: دهه ۸۰ اوج شکوفایی و توسعه امکانات تفریحی و گردشگری گیلان بود، بسیاری از طرح‌های استان ازجمله تله‌کابین لاهیجان و شهربازی رشت در آن دهه احداث شد.

وی با بیان اینکه سلیقه مردم ایران در گردشگری و تفریحی تغییر کرده و به‌روز شده است، می‌افزاید: شهرهایی همچون مشهد و اصفهان با احداث پارک آبی و سایر مراکز تفریحی سبک جدیدی از گردشگری را ایجاد و رونمایی کردند در حالی که گیلان در این زمینه از قافله عقب مانده است.

کودکان گیلانی چشم انتظار شهربازی

طرح جامع گردشگری در گیلان نداریم

رئیس شورای اسلامی شهر لاهیجان با بیان اینکه بحث گردشگری در گیلان از دهه ۹۰ تاکنون به ورطه فراموشی سپرده شده است، تصریح می‌کند: در گیلان طرح جامع گردشگری نداریم و واحدهای سرمایه‌گذاری در شهرداری‌ها تعطیل هستند و سازمان توسعه گردشگری نیز پروژه‌ای برای اجرا ندارد.

ایدرم با بیان اینکه مسئولان برای توسعه گردشگری باید سرمایه‌گذاری کلان را در برنامه و دستور کار خود قرار دهند، تاکید می‌کند: موفقیت طرح‌های گردشگری در گیلان، مستلزم ایجاد مجموعه کاملی از مراکز تفریحی، رستوران، کافی‌شاپ، مراکز خرید، اقامتی، ساحلی و رفاهی در کنار یکدیگر است.

وی دو مقوله فرهنگ و بلوغ فکری متولیان را مهم‌ترین عامل توسعه گردشگری می‌داند و می‌گوید: گیلان ظرفیت‌های بالقوه‌ای در حوزه گردشگری دارد، اما در این زمینه طرح جامعی از سوی متولیان امر در گیلان وجود ندارد، از این‌رو هیچ سرمایه‌گذاری در استان در حوزه گردشگری حاضر به سرمایه‌گذاری نیست.

برخی افراد برای گذراندن اوقات فراغت به سراغ سینما، فضای سبز یا پیک‌نیک می‌روند و برخی دیگر که عاشق هیجان هستند سری به اماکن تفریحی و شهربازی می‌زنند، فضایی که کودکان و نوجوانان می‌توانند ساعت‌ها در آن مشغول بازی و خوش‌گذرانی باشند و بزرگان خانواده نیز تنها تماشاگر نیستند و می‌توانند در کنار فرزندان خود با انجام چند بازی جذاب و مهیج آدرنالین خون خود را تا حد زیادی بالا ببرند و لحظات خوب و خوشی را تجربه کنند.

عدالت فضایی اقتضا می‌کند تا مدیران شهری و سایر متولیان شرایطی را فراهم کنند تا همه شهروندان با هر سن، جنسیت، سطح سواد و قومیت از امکانات و خدمات شهری بهره‌مند شوند.

گزارش از محمدرضا رشیدی، خبرنگار ایمنا

کد خبر 807687

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.