به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان امور مالیاتی، سید محمد هادی سبحانیان در نشست شورای پژوهشی این سازمان که با حضور اعضای شورا برگزار شد، اظهار کرد: برخی از محورهای چهاردهمین همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران باید مبتنی بر دیدگاه رئیس جمهور مبنی بر اینکه مالیات علاوه بر کارکرد اصلی یعنی تأمین مالی هزینههای جاری دولت، باید مبنایی برای اعطای امتیازات و تسهیلات به فعالان اقتصادی قرار گیرد، اصلاح شود.
وی افزود: در حالحاضر بعضی از رانتها همچون ارز ترجیحی و تسهیلات متعدد در اقتصاد توزیع میشود، اگر حاکمیت قرار است امتیازی را در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهد حداقل باید ملاک و مبنایی مهم همانند تمکین از پرداخت مالیات را در دستور کار قرار دهد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: نمیشود یک فعال اقتصادی به صورت منظم مالیات بدهد و تسهیلات را به سختی دریافت کند از آن طرف فعال اقتصادی باشد که با وجود فرار مالیاتی تسهیلاتی همچون وام یا ارز بالا دریافت کند.
سبحانیان گفت: انجام اعتبارسنجی بر اساس پرداخت مالیات موجب میشود تا مودی به منظور دریافت تسهیلات نسبت به پرداخت مالیات تمکین لازم را انجام دهد، این موضوع باید به یک ادبیات در میان فعالان اقتصادی تبدیل شود.
وی بیان کرد: سازمان امور مالیاتی باید شرایطی همچون بانکها در نظام اعتبارسنجی فراهم کند و به جای آنکه فقط مطالبه کننده اطلاعاتی باشد، باید بستری فراهم آورد تا سایر ارگانها یا نهادها برای اعطای امتیازات به فعالان اقتصادی به این سازمان مراجعه کنند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی بیان کرد: باید بستر حقوقی در این سازمان به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی فراهم شود تا اگر اطلاعاتی در سامانه مالیاتی وجود نداشت یعنی شخصی اطلاعات خودرو و املاک را در این سامانه بارگذاری نکرده بود به لحاظ حقوقی نتواند آنها را به فروش برساند.
نادر آریا، سرپرست مرکز آموزش، پژوهش و برنامهریزی مالیاتی سازمان نیز با تشریح برخی اقدامات این شورا گفت: هفت طرح پژوهشی جدید مالیاتی مراحل داوری را پشت سر گذاشتهاند و مجریان طرح به صورت آنلاین و یا حضوری دفاع خواهند کرد.
وی در ادامه به محورهای پیشنهادی چهاردهمین همایش سیاستهای مالیاتی پرداخت و گفت: محورهایی همچون توسعه مالیات ستانی سیستمی، سیاستها و خط مشیهای مالیاتی در دوران تحول نظام مالیاتی، مالیاتهای نوظهور (مالیات بر عایدی سرمایه مالیات بر مجموع درآمد)، مالیات ستانی از اقتصاد دیجیتال (ابعاد حقوقی، فناوری و عملیاتی)، راهکارهای سیستمی و عملیاتی جلوگیری از فرار مالیاتی، راهکارهای توسعه بهره برداری از پایگاه اطلاعاتی مودیان مالیاتی در اقتصاد و نظام مالیاتی، قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و توسعه و بهبود خدمات مالیاتی و ارتقا رضایتمندی مودیان تدوین شده که مورد بازبینی و ارزیابی مجدد قرار خواهند گرفت.
نظر شما