داوود میراشه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در قزوین با اشاره به بررسیهای کارشناسی درباره عوامل خشک شدن درختان اظهار کرد: در فصل تابستان سال جاری کارشناسان خبره فضای سبز سازمان پس از انجام بررسیهای میدانی دقیق و فنی، درختان خطرآفرین را شناسایی و در قالب بیماری، نوع آفت، سن، گونه، موقعیت کاشت و گستره تاج درختان خشک و آسیبدیده، آنها را دستهبندی کردند.
وی افزود: مهمترین علت خشک شدن بیش از ۹۵ درصد درختان سطح شهر، تنش شدید و افزایش دما در فصل تابستان است که این موضوع در وهله نخست موجب سوختن برگها و در صورت تشدید دما زمینهساز از بین رفتن آوندهای تنه درخت شده است و رفتهرفته موجب از بین رفتن درختان میشود.
معاون شهردار قزوین با بیان اینکه افزایش دما در تابستان به قدری بوده است که حتی درختان کهنسال نیز با وجود ریشههای عمیق از آسیب این تغییرات دمایی مصون نماندند، اضافه کرد: درختان خشک و خطرآفرین شهر را شناسایی و با نهال جدید جایگزین میکنیم.
میراشه ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۲۸۵۰ اصله برجایمانده از درختان قطع شده از سالهای گذشته در سطح شهر قزوین را خارج کردیم و در این پروژه کنده درختانی با سنین هشت تا ۵۲ سال خارج و با نهالهای جوان جایگزین شدند.
وی با تاکید بر اینکه بعضی آفتها و بیماریها تغییری در ظاهر درخت ایجاد نمیکنند، اما از درون موجب نابودی بن یا تنه درخت میشوند، گفت: همین موضوع با کمترین وزش باد موجب سقوط و خطرآفرینی درخت میشود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار قزوین عنوان کرد: ۷۵۰ اصله درخت در سطح مناطق چهارگانه شهر در قالب جامعه آماری توسط فناوری توموگراف اسکن شدند، نتایج اسکن در قالب گونههای آسیبپذیر دستهبندی شده است و کارشناسان با تمرکز بر این دادهها اقدام مقتضی را انجام میدهند.
میراشه با تاکید بر رفتار علمی و کارشناسی با موضوعات فضای سبز ادامه داد: تمام رویدادهای طبیعی راهکارهای علمی دارند و به همین دلیل با برگزاری دورههای آموزشی ادواری، کارشناسان خبره فضای سبز شهرداری قزوین در جریان بهروزترین اتفاقات در عرصه توسعه، حفظ و نگهداری فضای سبز شهری قرار میگیرند.
نظر شما