زباله‌گردی؛ از چالش مدیریت شهری تا ساماندهی

زباله‌گردی یکی از ناهنجاری‌های اجتماعی است که در برخی شهرها می‌شود آن را مشاهده کرد، افراد به دلایل مختلف از جمله آسیب‌های اجتماعی به سمت زباله گردی روی آورده‌اند و این عادت روزانه و شبانه آن‌ها شده است و بعضاً مورد سوءاستفاده کسانی قرار می‌گیرند که از این طریق درآمدهای هنگفت به جیب می‌زنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، زباله‌گردی یکی از ناهنجاری‌های اجتماعی است که در برخی شهرها می‌شود آن را مشاهده کرد، افراد به دلایل مختلف از جمله آسیب‌های اجتماعی به سمت زباله گردی روی آورده‌اند و این عادت روزانه و شبانه آن‌ها شده است و بعضاً مورد سوءاستفاده کسانی قرار می‌گیرند که از این طریق درآمدهای هنگفت به جیب می‌زنند. رضا محمدی مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران به همشهری گفته بود مافیاهای زباله در تهران از هر زباله گرد بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون درآمد دارند ولی دستمزد حداقلی بین ۶ تا ۱۰ میلیون به آنها می‌دهند بدون اینکه هیچ ضمانتی در مقابل جان و امنیت آنها داشته باشند.

سو استفاده ضایعاتی‌ها از زباله‌گردها

حمید علیرضایی، معاون خدمات شهری شهرداری خرم‌آباد در رابطه با این موضوع به خبرنگار ایمنا می‌گوید: هدف ما ساماندهی این قشر است که هم چهره شهر زیباتر شود و هم برای خانواده‌آنها مفید باشد. وی با بیان اینکه وجود این افراد به واسطه سو استفاده برخی از ضایعات‌فروشی‌ها و نزدیکی آنها به سطح شهر، سرقت‌هایی از پارک‌ها، مبلمان شهری، کابل و شیرآلات عمومی را نیز در پی داشته است، ادامه می‌دهد: انتقال ضایعات‌فروشان به خارج از شهر به عنوان یک

مطالبه عمومی در راستای اجرای مصوبات شورای تأمین و دستور دادستانی مبنی بر جمع‌آوری ضایعاتی‌ها از سطح شهر صورت گرفته است.

معاون خدمات شهری شهرداری خرم‌آباد اضافه می‌کند: حتی با هماهنگی دادستان در سایت زباله زمینی مشخص کردند تا تفکیک زباله را آنجا انجام دهند اما استقبال نشد، به همین دلیل تصمیم بر جابه‌جایی به خارج از شهر گرفته شد.

علیرضایی با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی انجام شده زباله‌گردها در قالب پیمانکاران تنظیف مشغول به کار می‌شوند که در قالب بهتری فعالیت خود را انجام می‌دهند، می‌گوید: شش نفر از این افراد در حوزه تنظیف شهرداری جذب شده‌اند و این افراد برابر قانون کار حقوق دریافت کرده و بیمه می‌شوند و می‌توانند به جای پرسه زدن در مناطق مختلف شهر و جست‌وجو میان زباله‌ها در قسمت تنظیف به کار گرفته شوند.

به‌کارگیری زباله‌گردها بهتر از رها کردن آنها است

هادی زینی‌وند، رئیس شورای اسلامی شهر خرم‌آباد نیز در خصوص جمع‌آوری زباله‌گردها از سطح شهر می‌گوید: قرار است شهرداری از بین زباله‌گردها افرادی را که شرایط مناسب‌تری دارند، به‌کارگیری کنند اما قطعاً تعداد افرادی که به‌کارگیری می‌شوند، محدود خواهد بود اما باز هم تأثیری در بهتر شدن این موضوع در سطح شهر خواهد داشت.

وی می‌افزاید: شهرداری می‌تواند زباله‌های تفکیک شده دیگر افرادی را که توان به‌کارگیری آنها را ندارند، خریداری کند تا این روند نیز خسارت و عواقب کمتری برای شهر داشته باشد.

حمیدرضا صفریان، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر خرم‌آباد نیز در این رابطه می‌گوید: در دوره ششم شورا به دلیل آلودگی و بهداشت محیط که توسط زباله‌گردها به وجود می‌آید، بنا بر جمع‌آوری و اسکان این افراد گذاشته شد که از ظرفیت شهرداری و کمپ سپاه نیز استفاده شد اما هزینه نگهداری این افراد بالا بود و گاهاً به جامعه بازمی‌گشتند.

وی در رابطه با ساماندهی این افراد که در دستور کار است، می‌افزاید: با توجه به بحث جهانی شدن دره خرم آباد که مطرح است جمع‌آوری این افراد علاوه بر زیبایی شهری و بهداشت؛ در فضای کاری تنظیف نیز فعالیت می‌کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر خرم‌آباد با بیان اینکه به‌کارگیری این قشر بهتر از رها کردن آنها است، چرا که به بهداشت محیط لطمه می‌خورد و سو استفاده افراد سودجو از زباله‌گردها کمتر می‌شود، ادامه می‌دهد: گاهی اوقات اموال عمومی در سطح شهر از جمله وسایل پارک‌ها، مبلمان شهری، کابل برق و لامپ خیابانی در پوشش این افراد به سرقت می‌روند که با ساماندهی این قشر این مسائل کمتر خواهد شد.

زباله‌گردی؛ از معضل تا فرصت اقتصادی در شهر خرم‌آباد

ممنوعیت زباله‌گردی در خرم‌آباد / جذب زباله‌گردها در حوزه تنظیف شهرداری

رضا ماجدی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری خرم‌آباد در خصوص جمع‌آوری زباله‌گردها در این شهر می‌گوید: بر اساس ماده هفت قانون مدیریت پسماند و به دلیل بروز مشکلات بهداشتی و اجتماعی از جمله انتقال بیماری‌های واگیردار و نازیبا کردن چهره شهر، جمع‌آوری زباله توسط زباله‌گردها در شهر خرم‌آباد ممنوع است و در صورت مشاهده با آنها برخورد می‌شود.

وی با اشاره به جذب افراد زباله‌گرد در حوزه تنظیف شهرداری می‌افزاید: افراد برابر قانون کار حقوق دریافت کرده و بیمه می‌شوند و می‌توانند به جای پرسه زدن در مناطق مختلف شهر و جست‌وجو میان زباله‌ها، در قسمت تنظیف به کار گرفته شوند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری خرم‌آباد ادامه می‌دهد: برخی هنوز از این طرح اطلاع ندارند و عده‌ای نیز به علت اعتیاد، تن به کارهای روزانه نمی‌دهند اما پیش بینی می‌شود با گذشت زمان، افراد بیشتری برای جذب به شهرداری مراجعه کنند.

وی در خصوص جمع‌آوری ضایعاتی‌ها از مناطق مختلف شهر نیز می‌گوید: در حال حاضر ۹۰ درصد این واحدهای غیرمجاز از مناطق مختلف شهر جمع‌آوری شده‌اند با این حال مواردی از قانون‌شکنی و فعالیت شبانه از سوی برخی واحدها دیده می‌شود که تیم‌های گشت شهرداری آنها را شناسایی و مجدداً اقدام به پلمب می‌کنند.

ماجدی می‌افزاید: همچنین طرح خودروهای جمع‌آوری پسماند که به صورت انفرادی در حال فعالیت بوده‌اند، تحت پوشش پیمانکار قرار می‌گیرند و با دریافت کد، به صورت شناسنامه‌دار و سازمان یافته زیر نظر سازمان مدیریت پسماند به درِ منازل، ادارات و مدارس مراجعه و پسماندهای خشک را جمع‌آوری خواهند کرد.

وی اضافه می‌کند: با اجرای این طرح جمع‌آوری مواد بازیافتی از داخل مخازن زباله توسط این افراد، بهداشت محیط و امنیت شهروندان نیز حفظ خواهد شد.

کد خبر 807466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.