۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۷
زیبایی، به چه بهایی؟

خدمات زیبایی که امروزه مورد توجه برخی زنان و دختران قرار گرفته است در بعضی موارد توسط افرادی انجام می‌شود که به صورت تجربی آن را فراگرفته‌اند و تخصص کافی در این زمینه ندارند، به علاوه انجام این جراحی‌ها خطرات خود را دارد و ممکن است سلامت فرد را در سال‌های بعد تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، سلامت زنان به عنوان عضوی اثرگذار بر سلامت خانواده و تربیت نسل آینده امری با اهمیت تلقی می‌شود، به نحوی که اگر سلامت این قشر به خطر بیفتد بدون شک تبعات آن دامن جامعه را خواهد گرفت.

امروزه به دلیل افزایش تقاضا در حوزه زیبایی پای عده‌ای سودجو در فضای مجازی به این عرصه باز شده است و بسیاری از پزشک‌نماها بدون تخصص لازم دست به کار شده‌اند.

پزشک نماها، معضل بزرگ زیبایی

این روزها تبلیغات گسترده در امور پزشکی توسط پزشک‌نماها یا افراد بدون صلاحیت علمی و تخصص کافی رواج یافته است، آن‌ها مردم را به سمت مراکز غیرمجاز درمانی ترغیب می‌کنند که در حوزه پزشکی چالش‌برانگیز است و سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازد.

تبلیغات زیبایی در فضای مجازی و تابلوهای تبلیغاتی افراد را نسبت به امور زیبایی ترغیب می‌کند و با توجه به بعضی تبلیغات کاذب، مردم به سمت مراکز غیرمجاز ترغیب می‌شوند که این اتفاق، چالشی برای حوزه پزشکی به شمار می‌رود.

در این بین برخی افراد بدون داشتن تخصص و صلاحیت حرفه‌ای با انتشار تبلیغات غیرقانونی در فضای مجازی، اقدام به ارائه خدمات زیبایی می‌کنند که با توجه به نبود آگاهی و دانش تخصصی، سلامتی افراد جامعه را در معرض خطر قرار می‌دهند و عوارض جبران‌ناپذیری ایجاد می‌کنند.

براساس قانون کارشناسان بهداشتی تنها بر سالن‌های زیبایی و آرایشگاه‌هایی نظارت می‌کنند که اسامی آن‌ها ثبت شده است و آدرسی از آن دارند، اما نظارتی بر فعالیت مراکز در فضای مجازی یا منازل وجود ندارد، از طرف دیگر با روند افزایشی روی آوردن بانوان به انواع خدمات زیبایی رایج کنونی، تعداد افراد سودجویی که بدون مجوز یا گواهی سلامت اقدام به ارائه خدمات می‌کنند، زیاد شده است.

یکی از بانوان همدانی به خبرنگار ایمنا می‌گوید: نظارتی بر خدمات زیبایی که اکنون گسترش پیدا کرده است، نمی‌شود، در حال حاضر کار زیبایی توسط کسانی انجام می‌شود که کار را به صورت تجربی یاد گرفته‌اند و مدرک و مهارت لازم را ندارند.

وی می‌افزاید: در حال حاضر خدمات لیزر با اسامی مختلف زیاد شده است و کسانی که تخصصی ندارند، دستگاه را می‌خرند و کار لیزر را انجام می‌دهند.

این بانوی همدانی عنوان می‌کند: بسیاری از آرایشگاه‌ها از انواع ماسک‌های خودساخته برای جوان‌سازی پوست و پیشگیری از شُل‌شدگی صورت زنان استفاده می‌کنند که ترکیب آن و اثراتش مشخص نیست.

خلیلی اضافه می‌کند: یک‌سری آرایشگاه‌ها هم که لوازم آرایشی و بهداشتی می‌فروشند بیشتر قاچاق است و تاریخ مصرف مشخصی ندارد.

زیبایی، به چه بهایی؟

شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف با ۱۹۰ تماس بگیرند

طوس کیانی، مدیر نظارت و اعتباربخشی امور درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان به خبرنگار ایمنا می‌گوید: از شهروندان درخواست می‌شود تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف در ارائه خدمات درمانی با سامانه تلفنی ۱۹۰ تماس بگیرند.

وی با اشاره به اینکه شاهد افزایش فعالیت افراد پزشک‌نما در حیطه درمانی هستیم، تاکید می‌کند: شهروندان همدانی در مراجعه به مراکز درمانی از وجود پروانه پزشکان، دندان‌پزشکان یا مجوز فعالیت معتبر صادره از وزارت بهداشت در این مراکز اطمینان حاصل کنند.

مدیر نظارت و اعتباربخشی امور درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان می‌کند: در این مدت یک فروشگاه عطاری به دلیل دخالت در امر درمان، دو دندان‌ساز و یک مرکز لیزر و یک مرکز ماساژدرمانی بدون مجوز با ادعای رفع بیماری‌های اسکلتی و عضلانی و به دلیل دخالت در انجام امور پزشکی و تهدید سلامت پلمب شده است.

کیانی اضافه می‌کند: یک آرایشگاه زنانه نیز به دلیل انجام امور درمانی و دخالت در امر پزشکی پلمب شده است.

تبلیغات گسترده در امور پزشکی توسط پزشک‌نماها یا افراد بدون صلاحیت علمی و تخصص کافی این روزها رواج یافته است، آن‌ها مردم را به سمت مراکز غیرمجاز درمانی ترغیب می‌کنند که در حوزه پزشکی چالش‌برانگیز است و سلامت مردم به خطر می‌افتد.

نظارت بر نحوه ارائه خدمات توسط این مراکز و آگاه‌سازی زنان و دختران نقش مهمی بر کیفیت ارائه خدمات و کاهش مخاطرات ناشی از انجام عمل‌های زیبایی خواهد داشت.

کد خبر 807386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.