به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانههای آزاد، روزنامهها و مطبوعات در هر جامعهای از ارکان توسعه و دموکراسی بهشمار میآید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را بهصورت روزانه در دستور کار خود دارد.
روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ایران به هیچ وجه تجاوز را بیپاسخ نخواهد گذاشت» نوشت: دکتر مسعود پزشکیان در جلسه عصر یکشنبه هیئت دولت، ضمن گرامیداشت ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، با بیان اینکه همه ارزشهای ملی ملت و انقلاب اسلامی ما در ظلمستیزی، استقلالطلبی، حقخواهی و در عین حال نوع دوستی و صلحطلبی در این روز تجمیع شده است، افزود: ما هیچگاه آغازگر جنگ نبودهایم و هیچ کشوری را به جنگ توصیه نکردهایم، این آمریکا بوده است که همواره در نقاط مختلف جهان از جمله منطقه ما جنگافروزی کرده و امروز نیز با پشتیبانی از رژیم صهیونیستی آتش جنگ در منطقه را شعلهور نگه داشته است.
رئیس جمهور در ادامه به اقدامات جنایتکارانه و تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی بهمنظور دامن زدن به جنگ و خونریزی و درگیری در منطقه اشاره کرد و گفت: این رژیم صهیونیستی بود که با ترور شهید هنیه در نخستین روز شروع به کار دولت ما به دنبال جنگافروزی بود و حتی با وجود خویشتنداری ما به توصیه برخی کشورها و به امید برقراری آتشبس و توقف کشتار زنان و کودکان بیگناه، به جنایات خود شدت بخشید و دامنه تجاوزگری و جنایتکاری خود را به لبنان گسترش داد.
دکتر پزشکیان ضمن انتقاد از رویکرد ریاکارانه آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال بحران خودساخته در منطقه، با بیان اینکه اگر این کشورها حقیقتاً خواهان جنگ و خونریزی نیستند، چرا قطعنامههای پیشنهادی آتشبس را وتو میکنند، تصریح کرد: امروز همه کشورهای منطقه به باور و یقین رسیدهاند که جمهوری اسلامی ایران به دنبال استقرار صلح و ثبات در منطقه است و این رژیم صهیونیستی است که با حمایت آمریکا و کشورهای غربی تشدید بحران و جنگ را دنبال میکند.
روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «وعده صادق ۳ کلید خورد با خروش مردم در جشن تسخیر لانه جاسوسی» نوشت: ملت بزرگ ایران دیروز در سالروز ۱۳ آبان و حرکت عقلانی و قاطعانه تسخیر لانه جاسوسی، با خروش و خشم فزاینده نسبت به جنایات رژیم جعلی صهیونیستی مورد حمایت آمریکا حماسهای دشمنشکن رقم زدند و وعده صادق ۳ کلید خورد.
سرنوشت قطعی آمریکا نابودی است و جهان در آستانه استقرار نظمی نوین است. دیروز در سالروز ۱۳ آبان و حرکت عقلانی و قاطعانه تسخیر لانه جاسوسی، مردم ایران به خیابانها ریختند، این گزاره محسوس را فریاد زدند و پرچم آمریکا و اسرائیل را به آتش کشیدند. سگ هار استکبار در منطقه نیز به پایان رسیده و تنها با پشتیبانی تسلیحاتی، سیاسی، حقوقی، مالی، رسانهای و اطلاعاتی رژیم خونخوار آمریکا دست به جنایت میزند. رژیم صهیونیستی که پایان خود را حس میکند، دست به جنایات سهمگین در فلسطین و لبنان میزند. این در شرایطی است که خشم و بیداری علیه آمریکا و اسرائیل امروز جهانی شده است. ماهیت وحشی و ظلمانی تمدن غرب بیش از گذشته عیان شده است و روند هویتیابی ضد صهیونیستی جهانیان صعودی است.
در همین حال، پاسخ به حماقت اسرائیل در هدف قراردادن نقاطی از ایران که با سیلی تحسینبرانگیز پدافند هوایی کشور مواجه شد، در عملیاتی غیرقابل تصور داده خواهد شد و باند جلاد اسرائیل از ترس به خود میلرزد. ملت بزرگ ایران دیروز با خروش و خشم فزاینده نسبت به جنایات باند صهیونیستی مورد حمایت آمریکا حماسهای دشمنشکن رقم زدند و وعده صادق ۳ کلید خورد.
مقتدای انقلاب روز شنبه ۱۲ آبان در دیدار دانشآموزان و دانشجویان تأکید کردند: «مطمئن باشید هیچ حرکت دشمن از جانب کسانی که به عنوان نماینده ملت ایران در حال تلاش برای مقابله با آن هستند، بیپاسخ گذاشته نمیشود و فراموش نخواهد شد و دشمنان چه رژیم صهیونیستی و چه ایالات متحده آمریکا در خصوص آنچه در قبال ملت ایران و جبهه مقاومت انجام میدهند، قطعاً پاسخ دندانشکنی دریافت خواهند کرد.»
ایشان یکشنبه، ۱۵ مهرماه نیز در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای استان کرمانشاه خاطرنشان کردند: «امروز صد برابر از زمان جنگ تحمیلی قویتر شدهایم.»
روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «نسلجوان استکبارستیزی را به روز کرد» نوشت: ۱۳ آبان امسال روزی متفاوت در برگزاری این آئین ضد استکباری بود. روزی که به نام «مبارزه با استکبار» نامگذاری شده، اما گذر زمان و تحریفهایی تاریخی، کوشیده بود تا حدودی بر واقعیت استکباری رژیم تروریستی آمریکا دست کم برای نسل جوان سایه افکنده، تردید ایجاد کند و غبار آلود کند. حوادث یک سال گذشته، اما آینه تمام نمایی از همه دشمنیهای آمریکا بود. حوادثی که طی آن رژیم صهیونیستی با طراحی و صحنه گردانی آمریکا، مقابل چشم جهانیان، بزرگترین نسل کشی تاریخ را رقم زد و تا کنون قریب به ۵۰ هزار انسان بیگناه در غزه را به خاک و خون کشیده و صدها هزار نفر را آواره کرده است. به عبارت دیگر آنچه تاکنون به دروغ درباره نسل کشی یهودیان، هلوکاست نامیده میشد، طی یک سال گذشته در صحنه واقعی علیه مسلمانان بیدفاع غزه و لبنان اتفاق افتاده است. این دشمنیها البته منحصر به غزه و لبنان نبوده و دشمن صهیونیستی با حمایت کارفرمای امریکایی خود، جمعی از بهترین فرماندهان و نظامیان ایرانی را که در مقام مستشاری در سوریه و لبنان حضور داشتند در کنار فرماندهان و مقامات حزبالله و حماس به شهادت رساندند.
همین حوادث تلخ در کنار بیعملی نهادهای حقوق بشری بینالمللی، بهانه مناسبی بود تا سیزده آبان امسال در سراسر کشور جلوه متفاوتی از محکومیت جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی در ایران اسلامی باشد. جنایات و دشمنیهایی که سابقه آن به کودتای ۲۸ مرداد سال ۳۲ علیه دولت قانونی وقت باز میگردد و پس از انقلاب اسلامی به اشکال مختلف توسعه و باز تولید شده و همچنان ادامه دارد. راهپیمایی مردمی دیروز ۱۳ آبان در کشور را میتوان سوخت دفاعی کشور توصیف کرد. مشتهای گرهکرده ملت ایران در یومالله ۱۳ آبان، موشکهایی بود از سراسر کشور که بر سر استکبار جهانی در آمریکا و اسرائیل فرود آمد.
روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «دوپارگی» را برگزید و نوشت: پرمخاطبترین رسانه اقتصادی ایالات متحده در گزارشی از به راه افتادن موج چشمگیر تمایل شهروندان آمریکایی به مهاجرت از بیم تشدید بیثباتی در این کشور خبر داد. شبکه بلومبرگ فاش کرد بر مبنای دادههای کارشناسان حوزه مهاجرت، موج بیسابقهای از تمایل شهروندان آمریکایی برای ترک کشور خود در پی تشدید بیثباتی سیاسی و دوقطبی شدید جامعه یانکیها در طول کارزار انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ به راه افتاده است.
جن بارنت، مؤسس شرکت اکسپتسی که در زمینه مشاوره مهاجرت به آمریکاییها برای برنامهریزی واقعبینانه برای ترک کشور فعالیت میکند، اعلام کرده بعد از مناظره جنجالی اوایل تابستان بین دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه و جو بایدن، رئیسجمهور فعلی که آن زمان نامزد دموکراتها بود، به یکباره شرکتش با افزایش ۹۰۰ درصدی تقاضا برای استفاده از خدمات مهاجرتی مواجه شد.
به گفته بارنت، نظرسنجی اکسپتسی در اکتبر (ماه میلادی گذشته) نشان داده، ۷۰۰۰ شهروند آمریکایی به مهاجرت اظهار علاقه کردهاند. او اختلافات سیاسی در ایالات متحده را جزو اصلیترین دلایل افزایش تمایل آمریکاییها به مهاجرت خواند و افزود: دلایل بعدی شامل «ماجراجویی» و «رشد شخصی» هستند. باسیل ماهر الزیکی، مدیر شرکت «هنلیاند پارتنرز»، در زمینه مشاوره امور مهاجرت هم گفته از سال ۲۰۲۰ درخواستهای ارائه شده در این مورد برای مهاجرت از آمریکا ۵۰۰ درصد افزایش یافته و تعداد این درخواستها در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۴ بیشتر از کل سال ۲۰۲۳ بوده است.
آرتور سارایوا، مؤسس یک شرکت دیگر این حوزه موسوم به «گلوبال سیتیزن سولوشنز» تاکید کرد کارزار انتخابات ریاستجمهوری امسال نقشی عمده در تشدید تصمیم آمریکاییها برای ترک کشورشان داشته است.
با آنکه ایالات متحده بر اساس برآوردهای سالانه همچنان یکی از ۳ کشور پیشتاز در مهاجرپذیری در جهان است و سیاستهای درهای باز دولت بایدن در ۴ سال اخیر برای جذب مهاجران از کشورهای فقیر نیز به این وضع دامن زده اما در عین حال، همین وضع بر ثبات و امنیت جامعه آمریکا تأثیرگذار بوده و انگیزهای برای ترک این کشور توسط طبقات متوسط به بالا، بویژه در میان آمریکاییهای باسابقهتر اروپایی شده است.
روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «تهدید یا فرصت» را برگزید و نوشت: ۴ ساعت دیگر تکلیف ماراتن سیاسی چندماهه اخیر آمریکا با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور روشن میشود. ماراتنی که در پایانش، سرنوشت چهار سال پیش روی ایالات متحده را رقم خواهد زد. تنور انتخابات ریاست جمهوری این روزها حسابی داغ است و نگاه همه کشورها به ایالات متحده دوخته شده تا کلیددار بعدی کاخ سفید مشخص شود. چراکه بی شک علاوه بر خود آمریکا، نتایج این انتخابات هرچه باشد میتواند تأثیرات مستقیم و ملموسی را روی تحولات و معادلات سایر نقاط جهان داشته باشد؛ از جنگ اوکراین گرفته تا بحران در خاورمیانه و سایر موضوعات.
در این بین یکی از جدیترین پروندههایی که به اذعان بسیاری از تحلیلگران در گرو تعیین تکلیف مستأجر بعدی کاخ سفید است، مذاکرات بر زمین مانده تهران-واشنگتن، آینده تاریک برجام و تحریمهاست. خاصه آنکه دولت پزشکیان شعار محوری خود را روی تنش زدایی با غرب و آغاز مذاکرات قرار داده است. به همین دلیل نتایج انتخابات آمریکا و پیروزی کامالا هریس یا دونالد ترامپ میتواند به شکل غیرقابل انکاری روی تحقق این شعار اثرگذار باشد. هرچند طیفی از ناظران ادامه مسیر بایدن با کامالا هریس را سناریوی ایدئالتری برای اجرایی شدن شعار دولت چهاردهم میدانند، اما دوشنبه هفته گذشته بود که فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت پزشکیان، در نشست خبری خود و در پاسخ به سوالی درباره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و اینکه برای جمهوری اسلامی ایران تفاوتی در پیروزی هرکدام از دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه وجود دارد به شکل قاطع عنوان کرد: «البته که نه». چرا که به گفته او: «این موضوعی است که به خود مردم آمریکا مربوط است و برای ما تفاوتی نمیکند کدام یک از این دو نامزد (کامالا هریس یا دونالد ترامپ رأی بیاورند». مهاجرانی متذکر شد: «رویکرد ما (جمهوری اسلامی ایران)، احترام به حاکمیت ملی کشورهاست که باید وجود داشته باشد.» با این حال سخنگوی دولت پزشکیان ابراز امیدواری کرد: «هرکدام از این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری که رأی آوردند و مورد پذیرش مردم آمریکا قرار گرفتند، سیاستهای قبلی خود را اصلاح کنند و به حاکمیت ملی سایر کشورها احترام بگذارند و از اقدامات تنش آفرینی که در طول این سالها شاهد آن بودیم، پرهیز کنند». مهاجرانی گفت «این سیاست (احترام آمریکا به حاکمیت دیگر کشورها) به نفع مردم آنهاست (ایالات). همانطور که تاریخ نشان میدهد، هر زمان که آمریکا تنشی را در منطقه افزایش داده، ضرر آن مستقیماً به مردم آمریکا رسیده است.» در همین راستا، سخنگوی دولت چهاردهم، «به جنگ ویتنام اشاره میکند که به اتفاقات سنگینی در داخل آمریکا منجر شد.» فارغ از آنچه فاطمه مهاجرانی به عنوان موضع رسمی دولت چهاردهم مطرح کرد، واقعاً باید پرسید که سرنوشت انتخابات آمریکا و پیروزی کامالا هریس یا دونالد ترامپ چه تأثیری بر سیاست خارجی دولت نوپای تهران خواهد داشت؟
روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «ماراتن خرید خودرو» را برگزید و نوشت: زمان انتظار خرید «خودروی اول» از سال ۸۹ تاکنون رشد ۱۰۰ درصدی داشته است. «دنیایاقتصاد» با بررسی قیمت ۱۵ خودروی داخلی، مونتاژی و وارداتی از اواخر دهه ۸۰ تاکنون و با در نظر گرفتن حداقل دستمزد در این بازه، به سنجش مدت زمان انتظار خرید «خودروی اول» پرداخته است. بررسیها حکایت از آن دارد که در سال ۸۹ میانگین زمان انتظار برای خرید یک خودروی ارزانقیمت مانند پراید با تخصیص تمام حقوق پایه ۲۵ ماه بوده حال آنکه در سال جاری این رقم برای خودروی اقتصادی به بیش از ۴ سال رسیده است. مشخص است در کنار تحریمها، آنچه بهصورت دومینووار تشدید بحران در بازار خودرو را تقویت کرده، سیاستهای اجرایی نادرست بهویژه توقف واردات خودرو در این سالها بوده است. در این بررسی مدت زمان انتظار خرید خودرو در آمریکا و اروپا نیز سنجش شده است؛ بهطوریکه در آمریکا ماراتن خرید خودروی اقتصادی، با در نظر گرفتن درآمد سالانه یک فرد به ۵ ماه میرسد و در اروپا این مدت ۸ ماه تخمین زده میشود.
نظر شما