۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۳
ترامپ یا هریس؛ مهم نیست!

تحلیلگران معتقدند نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هرچه باشد، تأثیر چندانی بر سیاست خارجی حاکمان کاخ سفید نسبت به مسائل منطقه نخواهد داشت، زیرا هر دو کاندیدای اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جمله حامیان رژیم جنایتکار صهیونیستی هستند و دستشان به خون مردم غزه آغشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حالی امروز آغاز شده است که از نظر مقامات جمهوری اسلامی ایران فرقی بین دو نامزد جمهوری خواه و دموکرات وجود ندارد، موضوعی که سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه نیز به آن اشاره کرد و گفت: ما برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اینکه چه کسی انتخاب شود خیلی ارزشی قائل نیستیم که مثلاً تعیین کننده سیاست‌های ما باشد.

عراقچی تاکید کرده بود: مواضع اصولی و راهبردهای کشور تحت تأثیر این انتخابات‌ها نخواهد بود، ممکن است تاکتیک‌ها تغییر یا تأخیر یا تعجیلی را ایجاد کند اما درباره اصول و آرمان خودمان مصالحه نمی‌کنیم و با هیچ چیزی آنها را عوض نمی‌کنیم.

سگ زرد برادر شغال است

در شرایطی که نظرسنجی‌ها از نزدیک‌بودن رقابت ترامپ و هریس حکایت دارد، اولین صندوق اخذ آرا در روستای دیکسویل در ایالت نیوهمپشایر کار خود را آغاز کرد. این روستا که در مرز آمریکا و کانادا قرار دارد، به‌طور سنتی اولین جایی است که پس‌از نیمه‌شب روند رأی‌گیریِ انتخابات ریاست‌جمهوریِ آمریکا در آن شروع می‌شود.

آخرین نظرسنجی شبکه «ان‌بی‌سی نیوز» آمریکا با موضوع رقابت انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نتیجه برابر ۴۹ درصد را هم برای «دونالد ترامپ»، نامزد ریاست‌جمهوری حزب جمهوری‌خواه آمریکا و «کامالا هریس»، رقیب دموکرات او ثبت کرده است و ۲ درصد از شرکت‌کنندگان نیز رأی خود را نامشخص اعلام کردند.

اختلاف چندانی بین دو حزب در مواجهه با مسائل بین‌المللی وجود ندارد

در همین رابطه علیرضا محرابی، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سیاست‌های خصمانه حاکمان کاخ سفید علیه منطقه غرب آسیا به تشریح شرایط کنونی انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور می‌پردازد و به خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: بر اساس نتایج نظرسنجی‌ها تاکنون دو نامزد حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا آرای نزدیکی به هم دارند، بنابراین نمی‌توان پیش‌بینی درستی از پیروز رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری در آمریکا ارائه داد؛ البته آرای ایالت‌های خاکستری همچون میشیگان می‌تواند در نتیجه انتخابات اثرگذار باشد.

وی می‌افزاید: آرای افرادی که نمی‌خواهند رأی دهند یا کمتر میل به رأی دادن دارند، می‌تواند در سرنوشت انتخابات اثرگذار باشد، با این حال نتیجه انتخابات باز هم قابل پیش‌بینی نخواهد بود.

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تأثیر رویکردهای هر یک از نامزدها در حوزه سیاست خارجه در جلب آرای بیشتر ابراز می‌کند: در حوزه سیاست‌گذاری‌های جنگ و صلح و موضوعات مرتبط با پرونده‌های بین‌المللی نظیر حمایت از رژیم صهیونیستی و حضور در منطقه خاورمیانه یا رقابت با قدرت‌هایی مثل چین و روسیه تفاوتی در دیدگاه‌های دو حزب وجود ندارد و هر دو حزب نسبت به این موضوعات وحدت‌رویه و برخورد یکسانی دارند؛ با این حال نمایندگان هر دو حزب می‌توانند در روش‌ها متفاوت عمل کنند.

وی ادامه می‌دهد: جمهوری‌خواهان به‌طور معمول در تصمیم‌گیری‌های خود سیاست‌های تک‌روانه و برخوردهای نظامی دارند، اما دموکرات‌ها تلاش می‌کنند با رویکردهای اقتصادی فرهنگی، سیاسی و چنین مسائلی برنامه‌های خود را پیش ببرند؛ در هر حال اختلاف چندانی بین این دو حزب در رویکردهای مربوط به موضوعات بین‌المللی وجود نخواهد داشت.

محرابی می‌گوید: در حال حاضر اختلاف آرای نمایندگان هر دو حزب تقریباً برابر و با درصدی اختلاف کامالا هریس پیشتاز است، همچون انتخابات گذشته که بین بایدن و ترامپ اتفاق افتاد، البته بخشی از این نزدیکی آرا مربوط به مردم آمریکا است که دو تکه هستند و کمی بیشتر از نیمی از رأی دهندگان به دموکرات‌ها گرایش دارند، اما نمی‌توان گفت که اختلاف معناداری بین نامزدهای هر دو حزب وجود دارد.

سگ زرد برادر شغال است

وی ادامه می‌دهد: دامنه رأی دموکرات‌ها به‌ویژه در بین گروه‌های آسیایی‌تبار، آفریقایی‌تبار و رنگین‌پوستان بیشتر است و البته جمهوری‌خواهان بیشتر در ایالت‌های سفیدپوست طرفدار دارند؛ با این توصیفات می‌توان گفت که پایگاه رأی دموکرات‌ها کمی بیشتر از جمهوری‌خواهان است اما گاهی عکس این قضیه اتفاق افتاده که رقابت بین دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون به نسبت رأی ۵۱ به ۴۷ از آن جمله است، بنابراین این چند درصد رأی اندک را نمی‌توان نتیجه درستی در پیش‌بینی‌ها منعکس کند.

کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: به هر روی نتیجه انتخابات آمریکا را ایالت‌های خاکستری و پرجمعیت همچون پنسیلوانیا، میشیگان، شیکاگو مشخص می‌کند، به‌طور معمول در ایالت‌های شمال شرقی تمایل به سمت دموکرات‌ها است و اگر رنگین‌پوستان وارد صحنه شوند امکان رأی‌آوری دموکرات‌ها بیشتر خواهد بود، همچنین پایگاه اجتماعی جمهوری‌خواهان در مرکز و ایالت‌های سنتی همچون تگزاس بیشتر است، بنابراین نتیجه نهایی بسته به میزان مشارکت شهروندان این ایالت‌ها است.

وی می‌افزاید: در مقطعی ایالت‌های کوبایی‌ها در فلوریدا رأی کمی دادند و همین امر موجب شد حزب دموکرات شکست بخورد با این حال چنین محاسباتی غیرقابل پیش‌بینی است و همه‌چیز به روز رأی‌گیری و میزان مشارکت بستگی دارد، البته که رای‌های پستی یا زودهنگام بسیار مهم است و میزان دقیق آن‌ها برای ما مشخص نیست.

محرابی درباره تأثیر این انتخابات در آینده جنگ در فلسطین و لبنان ابراز می‌کند: اگر دموکرات‌ها در قدرت باقی بمانند، وضعیت فعلی و جنگ در غزه و لبنان ادامه پیدا خواهد کرد و اگر جمهوری‌خواهان به قدرت برسند، ممکن است تغییر استراتژی دهند و حمایت‌ها از صهیونیست‌ها بیشتر شود؛ در هر صورت با روی کار آمدن هر یک از دو نامزد، حمایت‌ها از رژیم صهیونیستی ادامه خواهد یافت و برای جبهه مقاومت تفاوت چندانی نخواهد داشت.

نمایندگان دو حزب در حمایت از اسرائیل با هم تفاوتی ندارند

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل ‌به خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: این قاعده وجود دارد که مسائل سیاست خارجه آنچنان تأثیرگذاری در انتخابات آمریکا ندارد و افراد بر اساس مسائل داخلی، دغدغه‌ها، نگرانی‌ها و وعده‌ها در انتخابات شرکت می‌کنند.

وی می‌گوید: برای کمپین دموکرات‌ها یعنی هریس جنگ غزه مهم است؛ در بعضی از ایالت‌هایی که صحنه نبرد هستند همچون ایالت میشیگان که جمعیت‌های پرشمار آمریکایی‌های مسلمان، عرب‌تبار و فلسطین‌تبار را تشکیل می‌دهد، به حزب دموکرات رأی می‌دهند، اما از عملکرد دولت بایدن و هریس در برابر جنگ غزه و حمایت از اسرائیل خشمگین هستند.

کارشناس مسائل آمریکا اضافه می‌کند: اگر مردم با انتخابات قهر کنند یا هریس ایالت میشیگان را از دست بدهد، در این رقابت ناکام می‌ماند که موجب شکست هریس در این انتخابات می‌شود، البته فقط ایالت میشیگان نیست و شامل ایالت پنسیلوانیا و جورجیا نیز می‌شود.

وی درباره اشتراکات دو نامزد ریاست‌جمهوری در آمریکا یادآور می‌شود: این دو نامزد هیچ اشتراکی ندارند و اگر هم باشد در مناظره‌ها به آن پرداخته نشد، اما به‌طور کلی می‌توان گفت دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سر بعضی از موضوعات با هم اشتراک دارند که در مناظره‌ها مطرح نشد.

ابوالفتح می‌گوید: از جمله اشتراکات دو نامزد که در مناظره‌ها به آن پرداخته نشد این است که باید وضعیت مردم بهتر شود و تورم کاهش پیدا کند و جلوی ورود مهاجران غیرقانونی گرفته شود یا حتی به اسرائیل کمک شود؛ با این حال راه‌های رسیدن به این اهداف مهم است و بر سر اجرای چنین برنامه‌ها و اهدافی اختلاف نظرهای اساسی وجود دارد.

وی با بیان اینکه حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در حمایت از اسرائیل با هم تفاوتی ندارند، خاطرنشان می‌کند: در این بین یهودی‌ها هم ناراضی هستند که چرا دولت بایدن و هریس بیشتر از این به اسرائیل کمک نکرده است. 

کد خبر 807335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.