کردستان در رتبه ۱۴ کشوری اهدای عضو قرار دارد

مسئول واحد فراهم‌آوری و اهدا عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: شاخص اهدای عضو نسبت به جمعیت استان در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به شش ماهه اول سال گذشته افزایش داشته و استان رتبه ۱۴ کشوری را دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، نهیه علی‌کرمی اظهار کرد: در سال گذشته، پنج مورد اهدای عضو در کردستان انجام شد که دو مورد در شهرستان سنندج و در شهرستان‌های دیواندره، سقز و بانه هر کدام یک مورد اهدای عضو ثبت شده است.

وی افزود: در سال گذشته شاخص اهدای عضو (PMP) در کشور ۱۳.۲۴ بوده است، اما عدد قابل قبول ۲۵ و عدد ایده‌آل برای بخشیدن اعضای بدن ۴۰ است.

مسئول واحد فراهم‌ آوری و اهدا عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: شاخص اهدای عضو نسبت به جمعیت استان (PMP) در شش ماهه اول سال جاری نسبت به شش ماهه اول سال گذشته افزایش داشته و استان رتبه ۱۴ کشوری را دارد.

علی‌کرمی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون دو مورد (یک زن ۳۱ ساله و یک مرد ۲۹ ساله) اهدا عضو در استان ثبت شد، همچنین یک نوجوان ۱۳ ساله در شهرستان قروه در بیمارستان تهران دچار مرگ مغزی و در همان بیمارستان اعضای بدنش اهدا شد.

وی به تفاوت کما و مرگ مغزی اشاره و خاطرنشان کرد: با اختلال در خون‌رسانی قشر مغز، تمامی حس و حرکت بیمار از بین می‌رود و تنفس و سایر موارد ذکر شده که از ساقه مغز منشأ گرفته است، باقی می‌ماند؛ با اختلال در عملکرد مغز، فرد دچار کاهش شدید سطح هوشیاری می‌شود و به کما می‌رود، تنفس خود به خود را دارد اما دارای هیچ‌گونه حرکت و ادراک نیست.

مسئول واحد فراهم‌آوری و اهدا عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: فرد به کما رفته، نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی ندارد و ممکن است سال‌ها در این حالت باقی بماند و سپس به حیات مجدد بازگردد یا از دنیا برود.

علی‌کرمی تصریح کرد: اختلال در خون‌رسانی به هر دو قسمت قشر مغز و ساقه مغز و تخریب این دو قسمت به صورت برگشت ناپذیر باعث ایجاد شرایطی شده که به آن مرگ مغزی گفته می‌شود.

وی عنوان کرد: در بیماران مرگ مغزی هیچ‌گونه ادراکی وجود ندارد، بافت مغز به صورت فراگیر، نابود می‌شود و حالتی بی شکل و برگشت ناپذیر را به خود می‌گیرد که آسیبی برگشت ناپذیر است.

مسئول واحد فراهم‌آوری و اهدا عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با مقایسه سطح هوشیاری افراد سالم و افراد دچار مرگ مغزی، تصریح کرد: هوشیاری به دو بخش بیداری و آگاهی اصلی تقسیم می‌شود، برای سنجش دقیق این دو بخش، از مقیاسی به نام GCS استفاده شده، بخش بیداری به پاسخ‌های اولیه فرد مانند واکنش به درد یا حرکت چشم‌ها اشاره دارد، در حالی که آگاهی به توانایی فرد در درک محیط اطراف و پاسخ‌های پیچیده‌تر مربوط می‌شود. یک فرد سالم نمره کامل (۱۵) را در مقیاس GCS کسب می‌کند، در حالی که فرد دچار مرگ مغزی کمترین نمره ممکن (۳) را خواهد داشت.

علی‌کرمی بهترین زمان برای اهدای عضو را زمانی طلایی ۲۴ ساعت اولیه بهترین زمان اهدای عضو دانست و گفت: سامانه "www.ehda.ir" برای داوطلبان اهدای عضو در سراسر کشور طراحی شده است و متقاضیان با ورود به این پایگاه اینترنتی می‌توانند فرم ثبت نام اهدای عضو را تکمیل کنند. همچنین با ارسال کد ملی به سامانه پیامکی ۳۴۳۲ نیز می‌توانند اقدام به صدور کارت اهدا کنند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور بالغ بر ۱۲۷ هزار بیمار نیازمند پیوند در صف انتظار هستند که هر سه ساعت یک نفر به علت عدم پیوند فوت می‌کند.

کد خبر 807257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.