آیا شما هم دوست دارید شنا را یاد بگیرید؟ ایا به تازگی از تاثیرات مثبت شنا مطلع شدید یا پزشک معالج تان آموزش شنا را برای شما تجویر کرده است ولی نمی دانید از کجا شروع کنید؟ در این مقاله از گروه آموزش شنا در اصفهان، به شما کمک میکنیم تا به صورت گام به گام شنا را از صفر شروع کنید.
اگر بخواهیم به طور کلی توضیح دهیم، شنا یکی از بهترین ورزشها برای سلامتی و یک تفریح مفرح در سنین مختلف است. در هر سنی، با کمی تمرین و صبر میتوانید به راحتی شنا کردن را یاد بگیرید. در ادامه درباره مهم ترین دلایل یادگیری شنا صحبت می کنیم:
چرا شنا یاد بگیریم؟
تا کنون فکر کرده اید اصلا چرا شنا یاد بگیریم؟ چه اولویت در شنا وجود دارد که در دیگر ورزش ها نیست؟
اولین و مهم ترین برتری شنا، درگیر کردن (و تقویت) تمام عضلات بدن در حین شنا است. شما با یک تمرین مرتب در آب می توانید در جهت تقویت قلب و ریهها گام بردارید. شنا یک فعالیت بسیار لذتبخش فردی و گروهی تلقی شده و به صورت دسته جمعی نیز در کنار سایر افراد در هر سنی برای گذراندن اوقات فراغت می تواند انجام شود. مزایای یادگرفتن مهارت شنا به سلامتی و تفریح محدود نبوده و شما با فراگیری این مهارت، در مواقع اضطراری می توانید جان یک انسان را نجات دهید.
مراحل اولیه آموزش شنا
مراحل اولیه آموزش شنا برای مبتدیان شامل آشنایی با آب، یادگیری تکنیکهای پایه و انجام تمرین های تثبیتی و بهبود حرکات است. در ادامه هرکدام از این مراحل را با ارائه مثال های عملی شرح خواهیم داد:
1. آشنایی با آب:
ترس از آب یکی از ترس ها و فوبیاهای رایج است که می تواند مانع از یادگیری شنا برای شما باشد. اگر دوست دارید بر ترس خود غلبه کنید، روش زیر را به طور مداوم در چند روز تکرار نمایید:
- ابتدا در آب کمعمق بایستید و به آرامی آب را با دست و پا بزنید.
- سپس صورت خود را در آب فرو ببرید و نفس خود را چند ثانیه حبس کنید. کم کم این کار را در زمان های طولانی تر تکرار کنید. یادگیری نحوه صحیح نفس کشیدن در هنگام شنا بسیار مهم است.
- با کمک یک وسیله شناور مانند تخته شنا، سعی کنید روی آب شناور شوید.
2. یادگیری تکنیکهای پایه:
بعد از این مرحله سعی کنید کم کم و به صورت گام به گام، شناهای پایه را یادبگیرید.
شنا روی شکم: با کمک دستها و پاها به صورت همزمان حرکت کنید.
شنا روی پشت: با حرکت دادن دستها و پاها به سمت بالا و پایین، روی آب شناور شوید.
شنا قورباغه: دستها و پاها را به صورت همزمان حرکت داده و مانند قورباغه شنا کنید.
شنا کرال سینه: این سبک شنا کمی پیچیدهتر است و نیاز به تمرین بیشتری ترجیحا زیر نظر مربی دارد.
3. تمرین مداوم:
- سعی کنید به طور منظم و حداقل هفتهای چند بار، تمرین شنا داشته باشید.
- در اینجا می توانید حتی از یک مربی اصلاح تکنیک کمک بگیرید تا تکنیکهای صحیح را یاد بگیرید.
- از دوستان یا اعضای خانواده بخواهید تا در کنار شما تمرین کنند.
پاسخ به سوالات شما درباره ترس از آب و شروع شنا
انتخاب نوع کلاس مناسب برای شما؟
- کلاسهای خصوصی: برای افرادی که ترس شدیدتری دارند یا نیاز به توجه بیشتری دارند، کلاسهای خصوصی گزینه بسیار مناسبی است زیرا مربی میتواند به طور کامل بر روی شما تمرکز کند و با توجه به سرعت پیشرفت شما، برنامه آموزشی را تنظیم کند.
- کلاسهای گروهی کوچک: اگر شما فردی اجتماعی هستید و از تعامل با دیگران لذت میبرید، کلاسهای گروهی کوچک گزینه خوبی است. این کلاسها به شما کمک میکنند تا در کنار دیگران به اعتماد به نفس خود بیافزایید.
- کلاسهای مخصوص بزرگسالان: بسیاری از استخرها کلاسهای مخصوص بزرگسالان را برگزار میکنند که در آنها به طور ویژه بر روی رفع ترس و اضطراب تمرکز میشود.
چه نوع مایویی بپوشم؟
مهمترین نکته در انتخاب لباس شنا، راحتی شماست. لباسی را انتخاب کنید که در آن احساس راحتی و آزادی داشته باشید.
چگونه با شرم بدن خود در استخر با مایو مقابله کنم؟
بدن شما منحصر به فرد است، هر فردی بدنی متفاوت دارد و این کاملاً طبیعی است. مهمترین چیز این است که شما از شنا لذت ببرید و به بدن خود احترام بگذارید.
تجهیزات لازم برای مبتدیان
- مایویی انتخاب کنید که مناسب شما باشد و در آن احساس راحتی کنید.
- کلاه شنا به شما کمک میکند تا موهایتان در آب پخش نشود و از سر شما در برابر کلر محافظت میکند.
- از عینک شنا برای محافظت چشمانتان در برابر کلر استفاده کنید.
- حوله: برای خشک کردن بدن بعد از شنا حوله را فراموش نکنید.
- دمپایی آبگیر از پای شما در برابر سطوح لغزنده محافظت میکند.
درباره هزینه و برنامه کلاسهای شنا
- هزینه کلاسهای شنا بسته به نوع کلاس، مدت زمان هر جلسه، تعداد جلسات و استخری که انتخاب میکنید، متفاوت است.
- برنامه کلاسها: برنامه کلاسها معمولاً شامل گرم کردن، تمرینات تنفسی، آشنایی با آب، شناور شدن، حرکت دستها و پاها و در نهایت شنا کردن است.
انتخاب استخر مناسب برای مبتدیان
انتخاب استخر مناسب برای شروع یادگیری شنا، تأثیر زیادی بر تجربه یادگیری شما دارد. مهم ترین نکاتی که باید هنگام انتخاب استخر مد نظر قرار دهید:
- عمق آب: برای مبتدیان، استخری با عمق کم و شیب ملایم مناسبتر است. این نوع استخرها به شما این امکان را میدهند که به تدریج به آب عادت کنید و احساس امنیت بیشتری داشته باشید.
- دمای آب باید معتدل باشد. آب خیلی سرد یا خیلی گرم باعث ناراحتی و اسپاسم عضلانی می شود.
- استخرهای شلوغ ممکن است برای مبتدیان مناسب نباشند زیرا ممکن است در یادگیری شما اختلال ایجاد کنند و احساس راحتی نکنید. تجهیزات ایمن مانند نجات غریق، طناب و حلقه نجات باشد. وجود پله یا نردبان در استخر برای ورود و خروج آسان، بسیار مهم است.
- استخرهای روباز: در فصل گرم سال، استخرهای روباز گزینه خوبی هستند. این استخرها معمولاً فضای بزرگتری دارند و امکان انجام فعالیتهای آبی دیگری مانند آب درمانی را نیز فراهم میکنند.
- استخرهای سرپوشیده در تمام فصول سال قابل استفاده هستند و از نظر دمایی ثابتتر هستند. همچنین، از نظر بهداشتی نیز معمولاً بهتر کنترل میشوند.
خلاصه و نتیجه گیری
مهمترین نکته این است که شما تصمیم گرفتهاید که بر ترس خود غلبه کنید و این قدم بسیار بزرگی است. با تلاش و پشتکار میتوانید به هدف خود برسید و از شنا لذت ببرید. یادگیری شنا زمانبر است و نیاز به صبر و حوصله دارد.از پیشرفتهای کوچک خود لذت ببرید. قبل از شروع تمرین، بدن خود را گرم کنید. قبل از ورود به آب، دمای آب را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که برای شما مناسب است.
هنگام شنا، حتماً از تجهیزات ایمنی مانند عینک شنا، کلاه شنا و جلیقه نجات استفاده کنید. همیشه در حضور یک ناجی غریق یا فرد آشنا به شنا تمرین کنید. یک مربی خوب انتخاب کنید، مربی باید صبور، دلسوز و با تجربه باشد. دقت کنید همراهی دوستان یا خانواده میتواند به شما اعتماد به نفس بیشتری بدهد. هر بار که بر ترس خود غلبه کردید، به خودتان پاداش دهید.
با رعایت این نکات، میتوانید استخری مناسب برای شروع یادگیری شنا انتخاب کرده و به راحتی و با اطمینان در آب حرکت کنید.
نظر شما